Kaksoisliekki, sielunkumppani vai karminen partneri: kuka parantaa kiintymyssuhdetraumani?

Näinä aikoina moni, joka on herännyt henkisyyteen itsessään, on herännyt ymmärtämään traumakiintymyssuhteita. Moni tekee myös kipeän havainnon, että on aiemmin valinnut kumppaninsa täysin tiedostamattomasti omista haavoistaan käsin. Henkisillä käsitteillä näitä kutsutaan usein karmallisiksi suhteiksi. 

Tämä on hyvin tavallista, sillä jokaisella on jonkinasteista kiintymyssuhdetraumaa. Ne tarpeet ja tunnevajeet, jotka lapsena jäivät täyttymättä vanhempiemme taholta heijastetaan teini-iästä lähtien seksuaalis-romanttisiin kumppaneihin. Mitä enemmän tunnevajetta ja täyttymättömiä tarpeita kannamme itsessämme, sitä enemmän meillä on alitajuisia odotuksia suhteen toista osapuolta kohtaan. Ja mitä tiedostamattomampia nuo tarpeet ovat, sitä vaikeampia ja kipeämpiä suhteita yleensä koemme. 

Kun itse heräsin henkisesti, sukelsin maailmaan, jossa opin monenlaisia nostattavia (ja lyhytaikaista helpostusta tuottavia) konsepteja kuten manifestointi, vetovoiman laki, sielunkumppani tai kaksoisliekki. Tuntui huikean upealta ajatella, että nostamalla värähtelyäni, voin vetää puoleeni upean rakkaussuhteen ja jättää taakseni menneisyyden kivuliaat kokemukset. Uskoin vuosia, että kunhan onnistun vetämään puoleeni yhteensopivan sielunkumppanini, niin elän happily ever after. Karma ratkaistu! Tämän olen myöhemmin ymmärtänyt olevan sisäisen lapseni fantasiaa.

En tarkoita, etteikö kaikki edellä mainitsemani konseptit olisi todellisia tai etteikö olisi mahdollista luoda parantavaa ja syvästi tyydyttävää ihmissuhdetta. Tarkoitan vain, että asiat ovat monesti monimutkaisempia ja moniulotteisempia kuin haluaisimme ajatella. Kiintymyssuhdehaavat ovat syntyneet varhain ja niihin liittyvät uskomukset ovat vahvistaneet asemaansa psyykessämme vuosikymmeniä, joten ne eivät parane sormia napsauttamalla. Ei, vaikka napsauttamassa olisi sitten itse kaksoisliekki tai upea sielunkumppani aiempien karmisten “kiduttajien” sijaan. 

Jos saamme kokea syvän sielunyhteyden tässä fyysisessä todellisuudessa, voimme todella tuntea olomme äärimmäisen onnellisiksi ja siunatuiksi. Saamme parantavia kokemuksia rakkaudesta, nautinnosta ja yhteydestä. Mikään ei tunnu paremmalta. Ja samaan aikaan seksuaalis-romanttiset kumppanit väistämättä heijastavat valoa ydinhaavoihimme ja kiintymyssuhdetraumoihimme. Sielunyhteyden avautuminen ei siis itsessään tuo ratkaisua vaan se nimenomaan kutsuu meidät työskentelemään haavojemme kanssa uudella tasolla. Auts. 

Sen sijaan, että etsisimme helppoa ja nopeaa ratkaisua saapuvaksi toisen ihmisen muodossa, meidän tehtävämme on voimaantua emotionaalisesti ja kohdata traumamme tilanteessa kuin tilanteessa. Sinkkuna tai parisuhteessa. Tässä mielessä ei ole olennaista, onko tunteidemme herättäjä karmallinen kumppani, sielunkumppani vai kaksoisliekki. (Toki eri sielunyhteyksissä on omat erityispiirteensä, joiden ymmärtäminen voi auttaa työskentelyssä)

Henkisyyden ja fyysisen todellisuuden lainalaisuuksien yhteensovittaminen on kuitenkin välillä hyvin haastavaa. Kun ihmissuhderintamalla koemme jotain “yliluonnollista”, on suuri houkutus jäädä liihottelemaan energeettiseen todellisuuteen, menneisiin elämiin yhdessä ja rajattomiin fantasioihin tulevasta. En sano, etteikö meditointi tai energeettinen työskentely olisi myöskin tärkeää. Mikään ei kuitenkaan vie meitä enemmän eteenpäin kuin oman kiintymyssuhdemallin ymmärtäminen ja tässä elämässä tapahtuneiden psyykkis-somaattisten jälkien kartoittaminen ja purkaminen. Tämä siis, jos haluaa kokea myös pysyvää fyysisen tason yhteyttä toisen ihmisen kanssa sielunyhteyden lisäksi.

Tarvitsemme ymmärrystä kiintymyssuhteestamme, jotta ymmärrämme omaa sisäisen lapsen haavoista kumpuavaa tiedostamatonta toimintaamme.Tarvitsemme myös kehollista tunnetyöskentelyä, jotta voimme purkaa kehossa olevaa traumaa ja katkaista haitallisia ajatus- ja käyttäytymiskaavoja. Olen itse huomannut, että menneissä elämissä seikkailu ei tee suurta muutosta tällä olemassaolon tasolla, jos hermostoni kantaa TÄSSÄ ELÄMÄSSÄ syntynyttä traumaa, joka estää minua rakastamasta itseäni ja sabotoi ihmissuhteitani joka käänteessä. 

Sielunyhteyksien on tarkoitus näyttää meille myös haavamme, jotta voimme hoitaa ja parantaa niitä rakkaudella ja myötunnolla. Yksin ja yhdessä. 

Huonot uutiset ovat, että kukaan ulkopuoleltasi ei tule pelastamaan sinua tai hoitamaan traumojasi kuntoon. Hyvät uutiset ovat, että koko maailmankaikkeus tukee sinua voimaantumaan tekemään sen itse (sielunyhteyksien rakkaudellisella avustuksella), jotta voisit elää aidossa rakkaudessa ja nautinnossa. 

Rakkaudella: Hanna-Leena

Valmennuksissani autan asiakkaitani voimaantumaan rakkaudessa ja nautinnossa kehollisen tunnetyön avulla. Valmennuspaketteihin sisältyy Zoom-tapaamisten lisäksi myös jatkuva viestituki sekä energeettinen tilanpito prosessille. Jos kaipaat apua tilanteeseesi, niin tarjoan ilmaisen tutustumispuhelun valmennuksesta kiinnostuneille!

Tutustu valmennuksiini nettisivuilla, tilaa rakkauskirje tai tule maksuttomaan fb-ryhmään tästä: https://linktr.ee/purelovecoaching  

Voit myös seurata minua instagramissa: https://www.instagram.com/hannaleena.hakola/

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.