Voiko koskaan olla tyytyväinen siihen missä nyt on?

Oletko koskaan miettinyt, että jatkuva kouluttautuminen, työuralla kehittyminen ja eteenpäin meneminen sekä erilaisten projektien haaliminen vapaa-ajalle ei välttämättä olekaan matka menestykseen ja hyvinvointiin, vaan pakotettua suorittamista, selviytymistä – menestyksen illuusio?

Olemme oppineet, että elämässä arvostetaan vahvuutta, pärjäämistä ja muista riippumattomuutta. Usein jo lapsuudessa imetty ajatus suomalaisesta sisukkuudesta voi kääntyä itseään vastaan, jos rajojen asettaminen ja itsestä huolehtiminen jäävät jalkoihin. Käytämme sitä kuuluisaa sisua tuolloin siihen, että puristamme itsestämme viimeisetkin mehut ja sitten vielä vähän päälle, niissäkin tilanteissa ja asioissa, joissa pitäisi jo hellittää. Tekeminen ja jollakin tavalla mitattavissa oleva saavuttaminen menevät oman itsen ja hyvinvoinnin edelle. Tämä voi näkyä tutkintoina, jatkuvana itsensä kehittämisenä, työuralla etenemisenä, kalliina elämäntapana, ulkoisena menestymisenä, mutta se ei tuokaan hyvinvointia, koska samalla on saattanut joutua pistämään syrjään oman henkisen hyvinvoinnin, herkkyyden, luovuuden ja tunne-energian.

Voiko koskaan olla tyytyväinen siihen missä nyt on, vai tuleeko aina uusi, entistä suurempi tavoite? Tuntuuko mikään tavallinen enää miltään? Pitääkö jatkuvasti olla liikkeessä, kehittyä, suorittaa?

Mietin mitä jos tavallinen onkin tässä kiihkeärytmisessä maailmassa juuri se, mitä tarvitsemme? Jotakin, mikä mahdollistaa rentoutumisen, palautumisen ja irtipäästämisen jatkuvasta pinnistelystä esittää enemmän kuin on. Pysähtyminen, hyväksyminen ja tässä hetkessä levollisena oleminen ovat nykymaailmassa harvinaista ekstremeä.

Mitä jos sinun ei kaiken aikaa tarvitsisikaan olla eteenpäin vievä voima? Jos rauhassa katselisit, tunnustelisit, tarkkailisit ja kuuntelisit. Vetäytyisit joissakin asioissa vetovastuusta. Hyväksyisit, että ihan kaikessa ei tarvitse olla edelläkävijä ja epäonnistuminenkin on ihan ok. Viipyilisit olemisen äärellä. Tulisit näkyväksi itsellesi. Voisitko saada siitä jotakin tärkeämpää – hyvinvointia, läsnä olevaa arkea, läheisempiä ihmissuhteita?

Elämän, jossa tunnet olevasi elossa.

_

Löydät lisää ajatuksiani Instagramista tililtäni @askeleita_kohti_hyvinvointia

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.