Sonja Sievers: Naistenpiirissä pääsee kosketuksiin syvemmän itsensä ja torjuttujen tunteiden kanssa

Olen paljon pohtinut elämääni omassa hiljaisuudessani yksin. Kuitenkin tällöin usein tapahtuu niin, että ajatukset jäävät kiertämään kehää, ja jää murehtimaan kaikenlaista. Jää tavallaan niihin tunteisiinsa jumiin. 

Naiseuden Voiman piireissä ääneen puhuminen oli minulle uutta. Siinä on olennaista juuri kyseinen tila ja aika.

Piirissä oppii olemaan läsnä tässä hetkessä, ja kertoo sen, mikä sillä tietyllä hetkellä tuntuu olennaiselta. Näin saa kosketuksen omiin torjuttuihin tunteisiin ja huomaa, että tunteet menevät ohi muita kuunnellessa.

Kipeiden asioiden ääneen sanominen vie eteenpäin. Muilta oppii paljon peilaamalla omia kokemuksiaan muihin. Näkee muiden tapoja jäsentää ja ajatella omaa elämäänsä. Samalla koko ajan löytää ratkaisuja sen hetkiseen tilanteeseensa. Oma sisäinen lapsi tosiaan tietää, mitä tahtoo ja tarvitsee. Itse koin hyvänä, että sai kertoa juuri sen verran, kun tahtoi omasta elämästään ja kipukohteistaan. Koko ajan uskaltautuu avautumaan ja kertomaan itsestään enemmän vielä syvällisempiä asioita.  Rakkaus itseä ja muita kohtaan herää.

Piirin vetämisen aloittaminen 

Koin kevään aikana, että voisin pitää seksuaalisuusteemaisen piirin, sillä elämäntilanteeni oli siihen otollinen. Seksuaalisuusteema valikoitui pitkälti seksuaalineuvojaopintojeni ja omien kokemusteni vuoksi. Koin aiheen tärkeäksi, sillä itselläni aiheeseen liittyy monimutkaisia tunteita ja ajatuksia.

Käsittelen piireissäni naiseutta, suhdetta itseen ja muihin, sekä omaan kehoon. Aiemmasta kokemuksesta, taidoista, opiskeluista ja harrastuksista on hyötyä piirin vetämisessä. Itse voi valita kuinka syvällisesti haluaa käsitellä aiheita jokaisella kerralla. Lisäksi kävin eri vetäjien piirissä, ja pohdin, että mikä oli kaikkein antoisinta piireissä.

Olen piiriä suunnitellessani miettinyt, mitkä asiat ovat sellaisia, jotka haluan jakaa muiden kanssa. Mietin, mitä itse tahtoisin piirissä ollessani tehdä. Halusin piiriini kirjoitustehtäviä, rentoutusta ja tanssiakin. Itse täytyy miettiä, mikä tuntuu luonnolliselta ja juuri itselle oikealta tavalta tehdä piiriä. Piirin vetäminen on hyvin antoisaa ja palkitsevaakin, on ihanaa nähdä naisten voimaantuvan. Piirien kautta tapaa myös mukavia ihmisiä. 

Piirin vetäjän ei tarvitse olla yli-ihminen. Sitä voi vetää täysin omana itsenään niin hyvine ja huonoine puolineen. Halu ymmärtää ja peilata itseä muiden tarinoihin on tärkeää. Itseäni alussa piirin vetämisen ajatus kauhistutti ja alussa se jännittikin. Kuitenkin koko ajan kannattaa olla itselleen armollinen, ja kaikessa voi kehittyä entistä paremmaksi. Koko ajan kannattaa olla joustava, aina ei tiedä etukäteen, kuinka monta on tulossa. Siksi on hyvää olla mielessä varasuunnitelmia, jos on pieni piiri kyseessä.

Kiinnostuitko piirinvetämisestä?

Tiedot kaikesta käytännön asioista, kuten piirien rakenteesta löytyy Heidi Emilian Perusta – piiri -audiovalmennuksesta, ja itse piireissä käyminen avaa piirien luonnetta. Tästä rakenteesta voi halutessaan myös poiketa. Suosittelen lämpimästi valmennusta ja piirinvetäjäksi ryhtymistä!

Tilaa Perusta naistenpiiri -valmennus

Oma seksuaalisuuspiirini, joka kokoontuu Tampereella tässä

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.