Riikka Juntti: Naisten piirin avulla kohti voimaantumista

Ensimmäinen kokemukseni Naisten piirin vetäjänä tai ylipäänsä piiriläisenä on nyt takana. Piirissä kaikki olivat paljaita, kauniita, paljastivat palan todellista itseään. Niin minäkin.

Avasin sydämeni, kerroin miltä minusta todella tuntuu, mitä oikeasti ajattelen. Mitä minä pelkään, mitä tarvitsen. Millainen oikeasti olen.

Päivä piirin jälkeen iskee ahdistus. Mieli alkaa pauhata. Mitä ihmettä minä oikein puhuin? Mitä muut siitä ajattelivat? Hyväksyvätkö he minut nyt, kun paljastin, millainen todella olen? Oliko viisasta pudottaa suojaukseni ja paljastaa haavoittuvaisuuteni?

Suuressa kaupungissa, anonyymissa ympäristössä, olisi helpompaa. Voisin jättää sen, mitä tapahtui piiriin, ja jatkaa elämää sen ulkopuolella kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Täällä pienellä paikkakunnalla, tuttujen ihmisten ympäröimänä, se ei ole mahdollista.

Olemme tottuneet hakemaan hyväksyntää ulkopuolelta. Tätä varten olemme kehittäneet suojaksemme erilaisia rooleja. Meillä on mielessämme kuva siitä, millaisia meidän on oltava ja miten käyttäydyttävä tullaksemme hyväksytyiksi äitinä, puolisona, tyttärenä, ystävänä, naisena, työntekijänä, yhteiskunnan jäsenenä jne. Eri roolien välillä sukkuloiminen uuvuttaa. Voimmeko koskaan onnistua riittävän hyvin saadaksemme sen kiihkeästi kaipaamamme hyväksynnän?

Piirissä harjoittelemme tulemaan itsemme äärelle ja kuuntelemaan sydäntämme. Tutkailemme millainen minä todella olen. Mitä minä tarvitsen? Millaista elämää haluan elää? Piirissä opettelemme myös ilmentämään sitä, mitä olemme. Ei vain niitä hyviä puoliamme vaan valojamme ja varjojamme, vahvuuksiamme ja haasteitamme. Haluamme olla kokonaisia. Haluamme hyväksyä itsemme kokonaisina.

Joogaopettajani kerran sanoi, että joogassa on tärkeintä se, mitä tapahtuu asanoiden välillä. Ajattelen, että sama pätee piiriin. Piirissä puhun sydämestäni, ilmennän sieluani, olen oma itseni. Pikkuhiljaa opin ulottamaan saman myös piirin ulkopuolelle. Haluan olla omanlainen, itseni näköinen äiti, puoliso, tytär, ystävä, työntekijä, yhteiskunnan jäsen ja nainen. Haluan ilmentää todellista itseäni kaikkialla, joka yhteydessä. Uskon, että vain siten voin todella hyväksyä itseni. Vain siten voin antaa muiden todella hyväksyä minut.

Lue lisää naistenpiireistä tästä

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.