Kun jumala oli nainen- aika ennen patriarkaalisen tietoisuuden nousua

Oli aika, jolloin koko ihmiskunta palvoi suurta äitijumalatarta, maaemoa. Kenellekään ei tullut mieleenkään, että suurin jumaluus olisi muuta kuin feminiini, elämän synnyttäjä ja luoja. Ihmiset kunnioittivat syvästi naisen seksuaalisuutta, kykyä synnyttää uutta elämää kehostaan sekä naisen ja luonnon syklisyyttä.

Suurta halkeamaa ihmiskunnan kollektiivisessa tietoisuudessa ei ollut vielä tapahtunut. Kukaan ei ollut keksinyt uskontoa ja vääristänyt luomistarinaa niin, että maailman ja ihmisen loi yksivaltias miespuoleinen jumaluus sanallaan ilman seksuaalista luomisenergiaa ja yhteyttä feminiiniin periaatteeseen. 

Tässä patriarkaalisessa luomiskertomuksessa ei ole mitään logiikkaa paitsi se, että sen avulla pyhä feminiini periaate ja nainen saatiin asetettua paikoilleen miehen alamaiseksi. Jumaluus muuttui kaiken elämän synnyttäjästä ja lapsistaan huolehtivasta maaemosta pelottavaksi miespuoliseksi jumaluudeksi ylös taivaalle. Nainen ei ollutkaan enää jumalan kuva ja elämän antaja vaan miehen kylkiluusta tehty apuri miehelle. 

Tämä kollektiivinen halkeama eli patriarkaalisen tietoisuuden esiinnousu aiheutti ennenkokemattoman suuntauksen ihmiskunnan historiaan. Noin 200 000 vuoden ajan ihmiskunta oli elänyt heimoyhteisöissä yhteydessä luontoon keräillen ja metsästäen. Noin 4000-5000 vuotta sitten patriarkaalisen tietoisuuden esiinnousu muutti ihmisten suhdetta jumaluuteen ja pyhyyteen ja tätä kautta siihen, miten ihminen suhtautui luontoon. Luonnon ja naisen kehon kunnioittamisesta ja nöyryydestä niiden äärellä siirryttiin niiden kontrolloitiin ja hallintaan. Tämä universaalin vastavuoroisuuden lain rikkomisen seuraukset näkyvät nyt tuhansia vuosia myöhemmin siinä, miltä äiti maan ja naisten asema ja hyvinvointi näyttävät tällä hetkellä.

Suuri halkeama 

Luonnon kontrollointi, valloittaminen ja käyttäminen itsekkäisiin tarkoitusperiin näkyy edelleen myös suhteessamme naisiin, kehoon ja seksuaalisuuteen. Tämä pätee sekä miehiin että naisiin, sillä kukaan ei ole tämän tietoisuuden ulkopuolella. Patriarkaalisen tietoisuuden esiinnousu, suuri halkeama, erotti toisistaan hengen ja materian, seksuaalisuuden ja pyhyyden, luonnon ja ihmisen, pimeän ja valon. 

Kun Pyhä feminiini leikattiin kahtia, vain puhtaat, rakkaudelliset ja valoisat ominaisuudet kelpasivat. Feminiini alkuvoima eli kehollisuus, seksuaalisuus, syklisyys, kaaos ja kuolema demonisoitiin. Tämä halkeama elää edelleen meissä sekä henkilökohtaisella ja kollektiivisella tasolla. Se näkyy siinä, mitä ominaisuuksia arvostamme, kunnioitamme ja palkitsemme ja mitä ominaisuuksia häpeämme ja piilotamme. 

Tämä vuoksi valoisan feminiinin arkkityyppien kuten viattoman neidon tai rakastavan äidin arkkityyppien kehollistaminen on yleisesti helpompaa, sillä ne ovat hyväksyttyjä rooleja naiselle patriarkaalisessa yhteiskunnassamme. Pimeän feminiinin arkkityypit kuten oraakkeli, viettelijätär, noita ja vanha viisas nainen ovat marginaaliin työnnettyjä ja usein halveksittuja. Pimeän feminiinin arkkityyppien energia on erittäin voimakasta. Niiden kehollistaminen kuitenkin vaatii rohkeutta ja epämukavuuden sietämistä, sillä nainen, joka ei mahdu patriarkaalisen naisihanteen muottiiin, haastaa tuhansia vuosia hallinneen kollektiivisen paradigman.

Patriarkaalinen tietoisuus ei suojele feminiiniä

Tämän halkeaman ymmärtäminen ihmiskunnan tietoisuudessa on äärimmäisen tärkeää, jotta pääsemme kaikkien kollektiivisten ja henkilökohtaisten ongelmiemme juurisyihin kiinni. Moni opettaa, että patriarkaalinen tietoisuus itsessään ei ole paha ja sitä voi toteuttaa ilman toksisuutta. Että patriarkaatti itse asiassa suojelee naisia ja elämää. 

Tämä on iso vale, sillä patriarkaalisen tietoisuuden käsitys feminiinistä ei ole kokonainen. Patriarkaatti suojelee naista ainoastaan, jos nainen on tietynlainen: siveä, rakastava, kaunis, kiltti ja alistuva. Villi ja alkukantainen feminiini on leikattu naisesta pois. Vihainen, itsenäinen tai seksuaalisuutensa omistava nainen on aina patriarkaatin suojeluksen ulkopuolella ja vainon kohteena. Feminiinin periaatteen tuhoaminen on ollut julmaa ja systemaattista. Noitavainoissa kidutettiin, raiskattiin ja tapettiin miljoonia naisia.

Patriarkaalinen systeemi ja ajattelu suojelee vain valoisaa feminiiniä. Naista, joka alistuu miehelle ja antaa sitä, mitä siltä halutaan. Sillä ei ole mitään intressejä suojella Pyhää Feminiiniä periaatetta ja feminiinienergiaa kokonaisuudessaan. Patriarkaatti ei kunnioita luontoa tai ole nöyrä sen edessä. Pimeä feminiini ja luonto ovat pelottavia, koska niitä ei voi hallita. Naisen kehoa, seksuaalisuutta ja tunteita on siis rajoitettava. Patriarkaalisessa systeemissä nainen on aina miehen omaisuutta ja miehelle alamainen valheellisesta luomiskertomnuksesta lähtien. 

Miehet vastaan naiset

Lähes aina patriarkaatista puhuttaessa keskustelu kärjistyy miehet vastaan naiset tematiikkaan. Tämä harhauttaa syvemmästä ymmärryksestä ja pitää meidät jumissa tasolla, jossa sukupuolet taistelevat toisiaan vastaan. Tämä sukupuolten välinen sota on myös yksi patriarkaalisen tietoisuuden “hajoita ja hallitse”- taktiikkaa. Taas yksi halkeama siihen, mikä aluksi oli kokonaista. Keholtaan ja psyykeltään erilaiset, mies ja nainen, olivat yhdessä toisiaan täydentävä kokonaisuus ilman jatkuvaa valtataistelua. 

Voi kuulostaa siltä, että koska miehet hyötyvät patriarkaatista suuremman vallan ja etuoikeuksien muodossa, se toisi heille onnea ja tyytyväisyyttä. Tämä on kuitenkin harhaa. Patriarkaatti satuttaa myös miehiä, sillä miehelläkin on kaipuu on olla kokonainen ja yhteydessä suureen äitiin, Pyhään feminiiniin. Me olemme myös kaikki yhtä ja tarvitsemme toisiamme. Mies, joka hallitsee ja kontrolloi naista tai feminiiniä periaatetta ei ole onnellinen mies. Mies, joka kunnioittaa syvästi luontoa, naista ja Pyhää feminiiniä, on löytänyt paikkansa osana luonnon järjestystä. 

Paluu tasapainoon

Uskon, että syvällä jokaisessa ihmisessä on muistaminen ajasta, jolloin Pyhä feminiiniä kunnioitettiiin ja palvottiin ja jolloin elimme yhteydessä luontoon. Tämän tietoisuuden palauttaminen ei ole helppoa tai vaivatonta, mutta uskoakseni ainoa tapa, joka auttaa ihmiskunnan takaisin tasapainoon. Jos ihmiskunta ei kunnioita universaalia vastavuoroisuuden lakia, se lopulta tuhoaa elinympäristönsä ja tuhoutuu itsekin. 

Jos ihminen haluaa olla kokonainen ja luoda rakkaudellisempaa maailmaa, hänen on palautettava yhteytensä alkuperäiseen Pyhään feminiiniin ennen suurta halkeamaa. Palattava luonnon viisauden alkulähteille ja muistaa mistä kaikki alkoi. Naisten on  tunnistettava, hyväksyttävä ja kehollistettava sekä valoisan että pimeä feminiinin ominaisuudet itsessään. Meidän on luotettava suuren äidin kannatteluun näkymättömällä polulla, joka avautuu askel askeleelta niille, jotka uskaltavat astua myös pimeään.

Rakkaudella: Hanna-Leena

Valmennuksissani autan asiakkaitani voimaantumaan rakkaudessa, nautinnossa ja ihmissuhteissa kehollisen tunnetyön avulla.

Nautinnollinen nainen- ryhmävalmennus kahden holistisen rakkaus&seksuaalisuusvalmentajan tuella järjestetään uudestaan alkusyksystä 2024. Valmennuksessa yhtenä teemana on pimeän&valoisan feminiinin olemuspuolten kehollistaminen. Ennakkoilmoittautuminen alkaa loppukesästä, pysy kuulolla!

Tutustu valmennuksiini nettisivuilla, tilaa rakkauskirje tai tule maksuttomaan fb-ryhmään tästä: https://linktr.ee/purelovecoaching

Voit myös seurata minua instagramissa: https://www.instagram.com/hannaleena.hakola/

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.