Kiinnostaako luonnollinen ehkäisymenetelmä tai raskauden suunnittelu kiertotietoisuuden avulla? Osa 1.

Minua on jo vuosia kiinnostanut raskauden luonnollinen ehkäisy, joka olisi aidosti luotettava ja helposti opittava. Se oli päämotivaationi, kun lähdin mukaan Niina Sunin / Hormonia.fi:n kiertotietoisuus – kurssille.

Omien lasteni syntymän jälkeen olen käyttänyt ehkäisymenetelminä vaihtelevasti kondomia ja pari vuotta myös kuparikierukkaa. Kierukasta alkoi loppuaikoina muodostua epämääräisiä oireita, ja halusin poistattaa sen, kun myös parisuhteeni loppui viime syksynä.

Nyt loppukeväästä oli loistava hetki tarttua tähän kurssiin. Symptotermaalinen kiertotietoisuuteen perustuva menetelmä toimii niin raskauden ehkäisyssä, raskauden suunnittelussa sekä kierron paremmassa tuntemuksessa. Menetelmä antaa myös paljon tietoa kuukautiskierron ja koko kehon terveydestä.

Justisse menetelmä on alunperin Kanadasta, kehitetty 1987. Se perustuu kierron tarkkaan havainnointiin ja ajatukseen, että vaikka kierto olisi melko säännöllinen, on se herkkä muutoksille eikä edellinen kierto voi suoraan ennustaa, millainen seuraava kierto on ja mitkä päivät tarkalleen ovat hedelmällisiä.

Kiertotietoisuutta ja kehon havainnointia opitaan tässä menetelmässä kahden asian kautta: a) kohdunkaulan liman tutkiminen kierron eri vaiheissa sekä b) lämpötilan mittaaminen päivittäin. Näihin tulee kurssilla tarkempaa ohjeistusta kurssilla.

Kehon tarkkailun kautta, opimme kurssilla muutaman kuukauden aikana, mitkä ovat hedelmällisiä ja mitkä ei-hedelmällisiä päiviä kiertomme aikana. On tärkeä huomata, että kierron hedelmällisinä päivinä on käytettävä kondomia (tai muuta ehkäisymenetelmää), jos haluaa olla yhdynnässä.

Olen tutustunut nyt kurssin aloitusmateriaaleihin, jotka ovat hyvin selkeitä ja Niinan tapa opettaa on myös hyvä, asiallinen ja innostava. Kurssiin kuuluu myös viisi ryhmätapaamista, ja ne ovat tärkeässä roolissa oppimisen kannalta, kun niissä käydään kaikkien kuukautiskarttoja läpi.

Laitan kurssin lopussa vielä uuden postauksen siitä, mitä olen oppinut!

Kiinnostaako sua luonnollinen ehkäisy tai tietoisempi raskauden suunnittelu? Haluatko oppia paremmin kierrostasi?

Laita Niina Suni / Hormonia.fi seurantaan:

Hormonia:n nettisivut

Instagram

Kirjoitus on tehty yhteistyössä Naiseuden voiman ja Hormonian kanssa!

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.