Mistä kiihottumisesi lähtee? Pelosta ja epävarmuudesta vai täydestä turvallisuuden tunteesta?
Kiihotutko intensiteetistä, jännityksestä, pelosta, epävarmuudesta…vai turvallisuudesta ja sydämesi avoimuudesta?
Tämä teksti on osittain käännös Damien Bohlerin / @evolverelating -kirjoituksesta, osittain hieman muunneltu, omiin havaintoihin ja kokemuksiini perustuvaa.
Suurella osalla meistä on traumakemiaan pohjautuva opittu kaava kiihottumiseen seksuaalisuudessa. Tämä kaava itsemme hylkäämiseen on opittu ja sisäistetty yleensä varhaisista kokemuksistamme, kiintymyssuhteistamme, ympäristöstämme, kenties kasvattajiltamme, mediasta ja ympäröivästä kulttuurista.
Kuulostaako tutulta: nopeasti toista lähelle, kiihkeää suutelua, vaatteet revitään päältä mahdollisimman voimakkaasti, nopeasti fyysiseen seksiin ja koitamme pitää tätä intensiteettiä yllä mahdollisimman pitkään…
Tämänkaltainen intensiteetti liittyy usein sympaattiseen hermostoon, jolloin seksuaaliseen kiihottumiseen liittyy taistele, pakene, jäädytä tai miellytä -traumapohjaiset reaktiot.
Tähän kaavaan voi liittyä myös dramaattisuutta suhteessa; riitelyä, tappelua ja ”sovintoseksiä”, joka ylläpitää riippuvuuttamme korkeasta intensiteetistä ja on tapa luoda sitä aina uudelleen.
Tämä voi liittyä myös aggressioon tai siihen, että kiihottumisemme liittyy siihen, että meidät lähes hylätään (pakkomielle välttävästä kumppanista). Nämä ovat kaikki traumakemiaan pohjautuvia tapoja kiihottua, joihin koodit on luotu joskus, kun ei ollut mitään tietoisuutta turvallisuuden tunteesta.
Kun hermostomme on hallitsevasti sympaattisessa tilassa, se on todella uuvuttavaa varsinkin pidemmän päälle. Suhde joko hajoaa, tai emme pysty ylläpitää kiihottumistamme ja eroottinen lataus loppuu.
On kuitenkin olemassa ihan täysin toinen reitti kokea valtaisaa nautintoa ja ekstaasia! Tämä reitti kulkee parasympaattisen hermoston kautta ja se lähtee siitä, että meillä on täysi turvallisuuden tunne sekä sydämemme on auki.
Tämä reitti murtaa vanhan kiihotusjärjestelmämme ja virittää sen uudelleen. Tämä on myös evoluutiota seksuaalisuudessa ja mahdollistaa syvemmälle menemisen toisen kanssa.
Kun hermostomme on muuttunut ( tai transformoitunut) siten, että sen perusta onkin sydänyhteys ja turva, siitä käsin kiihottuminen, voi rakastelu tapahtua ihan missä muodossa vaan. Se voi olla hurjan intohimoista, kinkyä, ”likaista”, henkistä, syvää, tunteellista, pehmeää, lempeää..mitä vain. Meillä on käytössämme koko spektri, kun se tulee integroidusta paikasta.
Tästä paikasta käsin rakastelu voi kestää tunteja, koska emme pala loppuun. Kiihotus tulee parasympaattisesta, rentoutuneesta ja avoimesta tilasta – ei paineesta ja intensiteetistä, suoriutumisesta, tarpeesta päästä johonkin kliimaksiin nopeasti.
Tämän myötä alamme kokea valtavaa seksuaalista yltäkylläisyyttä. Tämä myös muokkaa koodeja siihen, keistä olemme kiinnostuneita. Seksuaalisen kiinnostumisen pohjaksi tulee turva ja sydänyhteys – enää ei kiinnosta yhtään vähempi, ei varsinkaan traumakemiat, vaikka varmasti vanhat kaavat edelleen voivat koetella meitä jonkin aikaa.
Turvallisuuden tunteen priorisointi itsessä ja omassa nautinnossa edellyttää hermoston ”haltuunottoa” ja se on ensimmäinen askel omassa seksuaalisessa evoluutiossa.
Vahvistu turvallisuuden tunteessa:
- Opettele olemaan turvassa itsessäsi, antaessasi itsellesi lempeää ja/tai nautinnollista kosketusta.
- Priorisoi turva myös kumppanin kanssa – huomaa, koska kadotat läsnäolon ( mieli lähtee vanhoihin kaavoihin, vaeltamaan menneesseen tai tulevaan, yrittää kontrolloida tapahtuvaa). Pysäytä vanha kaava –> valitse yhteys ja turva
- Opettele, miten voit vaikuttaa omaan hermostoosi niin, että koet olevasi turvassa itsessäsi ja omassa kehossasi tässä ja nyt.
- Iso panostus ja askel seksuaalisessa evoluutiossa on valmennuksen hankinta ja säännöllinen ajanottaminen asialle
Omat valmennukseni tällä hetkellä:
- Orgastinen nainen – yoni-kivi valmennus – syvällinen ja laaja online-valmennus omassa nautinnossa vahvistumisessa
- Yksilövalmennus – henkilökohtainen noin 4 kk transformaatiomatka omassa nautinnossa vahvistumiseen