Kenellä on oikeus tuomita sinun elämän valintoja?

Ympärillämme olevat ihmiset eivät aina hyväksy niitä valintoja mitä teemme elämässämme.

Kuvaaja: Hannele Jokisalo

Se miten joku toinen näkee valintasi peilautuvat ne tälle tämän oman elämän ja kokemuksen pohjalta. Vaikka sinä ja kokemuksesi olisivat kuinka samankaltaisia tahansa, ei koskaan voi tuomita mitä valintoja toinen tekee, sillä se ei ole sinun elämäsi eikä tehtäväsi. Näemme maailmaa juuri omien linssiemme läpi, joita elämän kokemuksemme ovat muovanneet. Nämä linssit ovat meidän ja yksinomaan vain meidän tapa katsoa ympäröivää maailmaa.

Ympärillä olevat läheiset voivat olla elämän valinnoistasi täysin eri mieltä ja tekisivät itse ehkäpä toisin vastaavassa tilanteessa, mutta kellään ei ole oikeutta tuomita.

Kuvaaja: Hannele Jokisalo

Jos havaitset läheistesi tuomitsevan valintojasi, joita teet oman elämän polullasi kannattaa pohtia ovatko he oikeasti sellaisia, joiden haluat antaa ottavan vallan elämästäsi.
En tarkoita dramaattisia välien katkomisia vaan pikemminkin pohtisin, mitä asioita elämästäsi haluat jakaa ja kenelle. Paljon annat valtaa itsestäsi muille.

Paljon annat valintojasi tuomitseville ihmisille energiaasi murehtimalla ja paljon valintojasi tuomitsevien henkilöiden reagointi vaikuttaa valintoihisi.

Monet ovat taipuvaisia murehtimaan mitä läheiset elämän valinnoistasi ajattelevat. Se, annatko tämän murehdinnan vaikuttaa valintoihisi, on ydinasia. Osa saattaa tässä kohtaa ajatella, että eikö se ole itsekkyyttä. Mielestäni ei ole, sillä voit olla hyvin tietoinen muiden ajatuksista, mutta ilman, että olet asiasta suoraan puhunut heidän kanssaan, et voi myöskään olettaa, että tiedät mitä toiset ajattelevat. Lisäksi itsekkyyttä on se, kun toimii tavalla, joka ajaa itseäsi eteenpäin muiden kustannuksella. Niin kauan, kun et satuta ketään ei kyse ole itsekkyydestä.

Toiseksi pohtisin sitä, kuinka paljon haluat ylipäätään antaa energiaasi tällaiselle käyttäytymiselle ja tällä tavalla käyttäytyville ihmisille. Onko nämä ne ihmiset, jotka haluavat sinulle aidosti hyvää teitpä sitten minkälaisen valinnan tahansa polullasi. Onko ympärilläsi ihmisiä, jotka näkevät sinut aidosti sellaisena, kuin olet niin hyvinä ja huonoina päivinä, ja hyväksyvät sekä rakastavat sinua juuri sellaisena ainutlaatuisena persoonana, kuin olet. KOKONAISENA.

Kuvaaja: Hannele Jokisalo

Jos joskus törmäät juorujen tielle, pohdi hetki, onko sinun kannattavaa lähteä itse sille polulle mukaan. Yritätkö juoruilla pönkittää omaa statusta muiden silmissä hiukan ylemmäs tai hakevasi toveruutta sekä yhteenkuuluvuutta tätä kautta tallomalla muita.

Jos pystyisin vaikuttamaan johonkin, soisin meidän kaikkien ympärille hengenheimolaisia sekä sielunsiskoja ja veljiä, jotka kuuntelevat ja kuulevat sinut ja elämän valintasi ilman tuomitsemista ja halveksuntaa. Jotka tsemppaavat sinua, kun et ole parhaimmillasi ja jotka iloitsevat aidosti puolestasi, kun onnistut.

Sillä todellakin on merkitystä, minkälaisilla ihmisillä me itsemme ympäröimme.

Oikeanlaisten ihmisten draivin avulla pystymme kehittämään itseämme ja näkökulmiamme. Tällaiset ihmiset auttavat meitä tekemään itsestämme parempia versioita itsestämme ja auttavat meitä kukoistamaan juuri sellaisena kuin olemme.

Palatakseni otsikon kysymykseen
Kenellä oikeastaan on oikeus tuomita elämäsi valintoja?

EI kenelläkään.

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.