Elina Ojaniemi: Villi raskaus osa 1: Tietoinen hedelmöityminen

Tämän juttusarjan tarkoitus on kertoa omasta matkastani äitiyden, raskauden ja synnytyksen maailmaan. Matka on valtavirrasta poikkeava ja toivonkin, että saat uudenlaisia ajatuksia myös raskauden ja synnytyksen omavaraisuuteen. On aika uudistaa myös raskaus- ja synnytyskulttuuria!

Kolmannen lapsen sielu kutsui minua jo pari vuotta hedelmöitystä ennen. Tunsin vauvan läsnäolon ja kutsun, nimikin on ollut mielessä jo pitkään ennen hedelmöitystä. Saa nähdä tuleeko vauvalle nimeksi se vai kenties joku muu! Oman kolmannen lapseni aika syntyä tähän maailmaan ja aikaan, on myöhäissyksyllä. Olen kahden pojan äiti, eikä meillä ollut suunnitteilla saada enempää lapsia. Ihmismieli ei ole aina kykeneväinen näkemään asioita laajemmasta perspektiivistä, joten kun tunsin vahvasti uuden sielun läsnäolon, joka kutsui minua äidikseen, niin lopulta antauduin ajatukselle vielä yhdestä raskaudesta.

Koen, että kahden ensimmäisten lasten sielut ovat ottaneet yhteyden minuun jo paljon ennen hedelmöitymistä. Uskon, että näin se on kaikkien äitien kohdalla jos sitä vai osaa kuunnella. Minulla oli pitkään ajatus siitä, etten haluaisi omia lapsia laisinkaan vaan mieluummin vaikka sitten adoptoisin.

Muistan vahvasti sen hetken kymmenen vuotta sitten kun oma esikoiseni ilmoitti tulostaan juuri omalla tyylillään. Olin yleisurheilukentällä juoksemassa spurtteja ja siinä väsymyksen tilassa mieleeni tuli vahvasti ajatus poikavauvasta, joka halusi ehdottomasti tulla kauttani tähän maailmaan. Tunsin asian myös kehossani! Siinä samassa kävelin mieheni luokse ja kerroin kokemuksesta ja vauvasta. Mieheni oli luonnollisesti hieman hämillään, koska oli ajatellut että lapsia en halunnut. Hän kuitenkin oli iloinen asiasta ja hedelmöityminen tapahtui samana päivänä. En yhtään ihmettele tapaa jolla tämä sielu ilmoitti tulostaan, sillä pojassani on hyvin päättäväinen soturienergia.

Minulla oli ollut kuparikierukka käytössä jo useamman vuoden ja ajattelin raskautuvani heti sen poistettuani. Kävin poistattamassa kierukan gynekologilla, joka tietysti piti pienen luennon että minun iälläni (40v.) ei niin helposti enää voi hedelmöityä ja siinä on riskinsäkin. Tunsin ja tiesin sisälläni asian olevan toisin. En kuitenkaan halunnut siinä tilanteessa kertoa gynekologille, että sielu on ottanut jo yhteyttä minuun ja se tapahtuu tämän jälkeen nopeastikin. Tuossa vaiheessa oli jo hyvin selvää itselleni, etten tulisi käyttämään neuvolapalveluja raskauden seurannassa, muuta kuin siinä jos ja kun kokisin sen pystyvän tarjoamaan itselleni tai vauvallani jotakin lisäarvoa.

Kierukan poiston jälkeen ei olisi hyvä raskautua ainakaan kolmeen kiertoon Kiinalaisen lääketieteen mukaan, koska on hyvä antaa kohdun limakalvojen puhdistua sekä palautua. Länsimaalainen lääketiede ei puhu tästä asiasta ainakaan oman tietoni mukaan mitään, eikä gynekologikaan siitä minulle luonnollisesti maininnut.

Olen varma, että hedelmöityin ekalla kierrolla kierukan poiston jälkeen. Kohdun limakalvo ei ollut vielä kuitenkaan tarpeeksi vahva, että hedelmöitynyt munasolu olisi voinut kiinnittyä kohtuun. Olin todella hämmentynyt ja pettynyt kun kuukautiset alkoivat heti uuden vuoden jälkeen mutta samalla sain mahdollisuuden sukeltaa vielä syvemmälle omiin tunteisiin ja käydä kaikki välttelemäni kipeät tuntemukset kehollisesti läpi. Hormonaalista ehkäisyä en ole käyttänyt 15 vuoteen ja en tule myöskään enää laittamaan kehooni minkäänlaista kierukkaa.

Onneksi nykyään löytyy kiertotietoisuudesta ja luonnollisesti ehkäisystä paljon hyviä sivustoja. Oman kehon kuuntelun ja seuraamisen kautta pääsee tässä asiassa mielestäni pitkälle, ilman haittavaikutuksia.

Kolme kiertoa kierukan poiston jälkeen ja sopivasti upeiden 40-vuotis synttäreideni jälkeen hedelmöityin. Hedelmöitymisen hetki oli kaunis ja erittäin nautinnollinen. Viikko hedelmöitymisen jälkeen pääsin vielä työstämään Kaisa Peltolan kohtu/äitilinja konstellaatio viikonloppuun uskomuksiani ja tunteita liittyen äitiyteen, naiseuteen ja kehotietoisuuteen. Tuntui kuin kaikki tapahtui jumallisessa ohjauksessa. Näin tämän kaiken vain kuului mennä!

Tietoiseen hedelmöitymiseen kuuluu mielestäni myös kehon valmistaminen vauvan kantamiseen. Itselleni siihen kuului todella vahvasti tällä kertaa tunnetyöskentely ja uskomusten purkaminen. Tein myös maksan puhdistuskuurin ja muutenkin söin ravitsevaa luonnollista ruokaa pääosin. Mutta tällä kertaa koin erityisen tärkeäksi tunnetyöskentelyn ja parisuhteen vahvistamisen.

Vuosi 2022 on itselleni ollut todella kehollistamisen vuosi, joka tarkoittaa itselleni sitä että otan kaikki tunteet vastaan ja olen hyvin vahvasti läsnä kehossani sekä Äiti maan kanssa. Koen että tämä raskaus on monella tapaa siunaus, josta olen kiitollinen joka päivä.

Tässä kirja suositus jos haluaa saada yhteyden tulevaan sieluun, joka varmasti jo omassa energiakentässäsi on: Spirit babies, how to communicate with the child you ́re meant to have

Naiseuden voima on myös oma vauvani, joka on nyt kasvanut jo isoksi tytöksi (Kahden vuoden päästä 10v.) Olen tehnyt Naiseuden voiman juttutuokiota ja kaikki haastattelut löydät myös Youtube kanavaltani Elina Ojaniemi. Somettaminen on jäänyt viime aikoina vähemmälle mutta tervetuloa IG tililleni seuraamaan kuulumisia, joita päivittelen aina silloin tällöin.

<3:lla Elina

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.