Aidon onnen ensimmäiset askeleet arjessa

Minulta kysytään usein vinkkejä siihen, miten elämästä saisi mielekkäämpää ja löytyisi syvempi onni.

Jos etsii aiheesta tietoa vaikkapa kirjoista tai blogeista, tekstit liittyvät yleensä kiitollisuuteen, siihen että täyttää elämänsä niillä asioilla, joita rakastaa tehdä, vähemmän murehtimista ja enemmän naurua. Ne kuulostavat kliseilta, joskin ovat täyttä totta.

Mutta alkuunsa ne tosiaan voivat olla sanahelinää tai kalskahtaa jopa tyhjyyttä. Miksi niin moni kokee, ettei elämä ole täyttä, varsinkin kun usein näillä ihmisillä vaikuttaa olevan kaikki täydellisesti? Se on mielenkiintoinen kysymys. Minusta se on sielun ääni, joka kertoo halustaan nousta egon takaa esiin. Siitä halusta, että ihminen alkaisi elää sydäntietoisuutensa kautta.

Aito onni on sisäsyntyistä ja tulee sisältä ulos. Se ei siis johdu ulkoisista tekijöistä. Me usein elämme niin, että olemme onnellisia ulkoa sisälle, eli onnemme riippuu ulkoisista tekijöistä, mutta todellinen onni tulee sisältä ja ulkoiset tekijät tuovat lisäsyvyyttä tuohon onneen. Voi ajatella, että sisäsyntyinen, aito onni on kuin talon perustukset ja ulkoiset tekijät sen kerroksia.

Me halajamme tuota sisäsyntyistä onnea, koska se on meidän aidoin tila, sielun koti. Ja se löytyy rakastumalla elämään ja olemiseen. Tuohon rakkauden tunteeseen sisältyvät myös arvostus ja kiitollisuus. Rakasta, arvosta ja ole kiitollinen kaikesta mitä sinulla on ja mitä teet. Se on energiaa, joka kuljettaa sinua kohti aitoa onnea.

Ja miten se sitten onnistuu? Tee asiat arjessasi rakkaudella. Ala katsomaan oikeasti kaikkea rakkauden kautta. Katso lapsiasi ja anna rakkauden tunteen huuhdella sinun ylitsesi. Katso puolisoasi rakkaudella, vanhempiasi, sukulaisiasi, ystäviäsi, lemmikkiäsi. Itseäsi. Katso rakkaudella koko elämääsi.

Samalla kiitä. Ole kiitollinen siitä kaikesta yltäkylläisestä mitä saat. Ala ensin kiittämään mielessäsi niistä asioista joita teet, jotka tuottavat iloa. Ja kiittämisellä tarkoitan syvempää asiaa kuin ”kiitos”. Tarkoitan kokonaista energiaa, syvää arvostuksen ja rakkauden tunnetta, nöyryyttä elämää kohtaan.

Kiitä aamulla, että heräsit, kiitä lehdestä, aamupalasta, kiitä jouhevasta matkasta töihin, hyvästä kappaleesta radiossa, kiitä hauskasta työkaverista, kiitä hyvästä treenistä, kiitä lastesi haleista, puolisosi tuesta, lempisarjastasi ja mukavasta sohvasta päivän päätteeksi.

Käytännössä kiitokset ovat vain pieniä sekunnin väläyksiä mielessäsi, sinun ei sen suuremmin tarvitse asiaa pyöritellä, mutta se jo riittää. Energia ei tarvitse liikkuakseen pitkiä litanioita.

Kiitä siis mielessäsi päivän aikana monen monta kertaa, kuiskaa ääneti kuinka paljon rakastat. Huomaa jokainen hyvä asia ja tapahtuma ja tuo se itsellesi uusin silmin katsottavaksi kiittämällä. Saatat huomata kiitteleväsi tuon tuosta ja se avaa taas lisää silmiäsi.

Päätä tehdä näin tietyn ajan ja katso mikä muuttuu. Alkuun se on vaikeampaa ja vaatii ponnisteluja, aivan kuten jos aloittaisit liikuntaharrastuksen. Mieli ja ego ovat tottuneet tiettyyn tapaan toimia ja haluavat pitää siitä kiinni.

Syvempi onni on myös tietoinen päätös joka päivä. Se on sitä, että ottaa hetket ja tapahtumat sisäänsä ja oikeasti kokee ne. Muistuta myös itseäsi siitä, että sinun elämäsi täällä maapallolla, tällä kierrolla, ei ole ehtymätön lähde. Joka ilta kun menet nukkumaan, jää yksi päivä taas taaksesi, joka ei palaa. Ja joka aamu kun heräät, saat kokonaisen päivän uusia kokemuksia. Tärkeää on elää sen mukaan.

Nämä asiat tosiaan  saattavat tuntua sanahelinältä – mutta ainoastaan siihen saakka, kunnes alat oikeasti tehdä näin. Hyvin nopeasti koko maailmasi alkaa muuttua, sillä avaat näillä keinoilla energiavirtoja, jotka suorastaan tulvivat sisimpääsi siitä hetkestä kun aloitat.

Mitä pidemmän aikaa näin teet, sitä luonnollisemmaksi osaksi toimintaasi se tulee, ja sitä enemmän yhdistyt siihen ainoaan ja tärkeimpään elämänvoimaan, alkulähteeseen joka on ilo, valo ja rakkaus.

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.