Tiedätkö oman eroottisen persoonallisuutesi?

Tiedätkö oman eroottisen koodauksesi?

Tunnistatko oman seksuaalisen profiilisi? 

Tutustuin Amerikkalaisen Jaiya:n kehittämään näkemykseen erilaisista eroottisista persoonallisuuksista jo kuusi vuotta sitten. Tällöin oma ”seksuaalinen vallankumoukseni” oli lähtenyt liikkeelle ja tämä testi näytti suuntaa siitä, mikä todella olen ja toi myös näkyvämmäksi sitä, mitä olin yrittänyt esittää ja luulla olevani.

Kulttuurillinen normi, jonka minäkin olen omaksunut (mutta joka en ole!) on seksuaalinen tyyppi. Tämä tyyppi, jota esitetään mm. pornossa ja ruokitaan mediassa tavoiteltavaksi naisen malliksi on hyvin suoraviivainen:  alaston, sukuelin – keskittynyt, kliimaksi-oritentoitutunut – ja vähän kuin että seksi on halki-poikki-pinoon – suoritus. Tämä on hieman kärjistetty kuvaus, mutta you know what I mean.

Tämä on hyvin maskuliininen tapa olla, ja aika monet meistä – niin miehet kuin naiset ovat kärsineet tästä aivopesusta, miten seksuaalisuutta on tuotu esiin hyvin yksipuolisesti. Ainakin minut se on saanut vieraantumaan kehostani hyvin rajusti ja kärsimään siitä, että aina on tuntunut, että seksi jättää jotenkin tyhjäksi tai kylmäksi.

Kun löysin oman todellisen tyyppini ja aloin sisäistämään sitä – hitaasti mutta varmasti, aloin todella päästä uudelleen kehooni ja kohoamaan uusille sfääreille seksuaalisen ja sensuaalisen nautinnon ja ekstaasin kokemisessa.

 

Jaiya:n ”Learn your Erotic blueprint” -näkemyksessä on siis viisi erilaista eroottista persoonallisuutta – tai seksuaalista profiilia ja voit tehdä testin, joka antaa suuntaa omasta tyypistäsi tästä.

On hyvä huomioida tässäkin, että meissä jokaisessa on näitä kaikkia eri puolia ja joku näistä, saattaa olla näkyvämpi eri kohdissa elämäämme. Voimme olla myös sekoitus vaikka kahta tyyppiä.

Tärkeintä olisi tietenkin löytää se täysin oma, tässä hetkessä resonoiva tapa olla seksuaalisuudessa ja nauttia siitä. Tämä on vain kartta, mutta se voi olla hyödyksesi navigoidessasi ihanassa seksuaalisen, sensuaalisen, energeettisen tai kinkyn nautinnon viidakossa!

Jos kumppanillasi on erilainen tyyppi, voi olla, että löydätte tämän kautta lisää ymmärrystä siitä, miten voitte tukea toisianne ja päästä paremmin toisianne kohti.

Viisi eroottista tyyppiä tiivistettynä. Jokaisessa tyypissä on omat vahvuudet, mutta myös varjonsa. 

ENERGEETTINEN

Voi syttyä nopeasti jo kaukaa ilman kosketusta. Syttyy kaipauksesta, vivahteista, odotuksesta ja ekstaattisesta yhteydestä. Seksi on muutakin kuin fyysistä. Kiihottaa tyylikäs kiusottelu, hidas eteneminen ja herkkyyttä herättelevä viivyttely. Tämän tyypin varjoja ovat yliherkkyys ja liian nopea lähestyminen voi johtaa ylikuormitukseen ja kadottaa kehoyhteyden.

SENSUAALINEN

Syttyy hellimisestä ja romanttisuudesta. Nauttii, kun saa kaikille aisteillensa täytettä ja seksuaalisuus voi tuntua kokonaisvaltaiselta koko kehon kokemukselta. Nauttii erityisen paljon läheisyydestä ja ihokosketuksesta. Varjona tällä tyypillä on eksyminen päähän, jos esimerkiksi ympäristössä tai kumppanissa on jotain ”epämukavaa”.

SEKSUAALINEN

Vallitseva kulttuurillinen normi. Sytyttää alastomuus ja kliimaksit. Kiihottuu nopeasti. Seksi on tälle tyypille mukavaa ajanvietettä ja on valmis aika nopeasti itse toimintaan. Varjona tälle tyypille on seksuaalisuuden yksipuolisuus tai ajatus, että seksi on onnistunutta vain jos siinä on esim. orgasmi. Voi tylsistyä, jos esim. esileikki kestää liian kauan. (Seksuaalisille naistyypeille varjo voi olla se, että häpeää omaa voimakasta seksuaalista draiviaan).

KINKY

Pitää valtaleikeistä, psykologisten nappien painelusta ja siitä, mikä tuntuu kielletyltä tai häpeälliseltä. Voi päästä seksin avulla toisiin ulottuvuuksiin. Varjona se, että kun kiihottuu siitä, mikä on tabua voi aiheuttaa itsesi tuomitsemisen siitä ja ajatella, että olet väärin.

MUODONMUUTTAJA

Vaihteleee tilanteen mukaan ja/tai yhdistyy edellämainitut profiilit. On seksin suhteen vaihtelunhaluinen, kaikkiruokainen, luova ja leikkisä. Varjona se, että kokee olensa ”liikaa” tai sitten lähtee miellyttämään kumppaniaan.

Kun tein ensimmäisen testini, löysin itsestäni sensuaalisen tyypin ensisijaisena. Tuntuu, että sen tyypin hyväksyminen ja kehollistaminen itsessä on ollut itselläni avain siihen, että voin olla tarvittaessa mitä vain muutakin. Kuin tein testin pitkästä aikaa uudelleen, ensisijainen tyyppini oli muodonmuuttaja. Se resonoi lopulta alun vastustuksen jälkeen. Tunnistin itseni etenkin sen varjoista – siitä, että haluaa paljon kaikkea ja hyvin montaa erilaista kosketustyyliä (I am and need too much!) tai sitten se, että lähtee miellyttämään toista.

Viime aikoina olen sukeltanut kinky:n, erityisesti dom/sub – maailmaan, koska se on ollut minulle kaikkein vierain osa-alue näistä, enkä ole ollut valmis siihen aiemmin, koska on tarvinnut luoda sisäistä turvaa ja löytää vahvempi kehoyhteys itsensä kanssa ensin.

Kuva: Reija Vilmi

Olen sisäistänyt, mitä tämä laatu voi tuoda lisää, jotta voi kokea vielä täydempää kokonaisuutta myös seksuaalisuudessa. Samalla näitä tutkiessa, on todella haastavaa olla todella energeettisesti herkkä ja sensuaalinen, sydänyhteyttä todellakaan unohtamatta! Kumppanin tulee kohdata jokaisen tason kanssa, vain yksi ei riitä. Olisi helppoa mennä vain fyysinen seksi tai keho” edellä, mutta se ei ole tullut kuuloonkaan vuosikausiin. Täytyy vaan omistaa täysillä se, mitä on ja tarvitsee – ja luottaa, että sulle löytyy aina vaan se täydellinen match!

*****************

Lisää lukemista aiheesta

******************

OMISTA SEKSUAALIVOIMASI – valmennuksessa keskityn tukemaan oman luonnollisen seksuaalisuutesi vahvistumisessa ja kehollistamisessa riippumatta omasta seksuaalisesta persoonallisuudestasi!

 

 

 

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.