Oletko todella valmis rakkauteen?

Jos sisällämme on polttava halu löytää sielunkumppani tai tulla yhteen kaksoisliekkimme kanssa, saatamme usein kuvitella olevamme valmiimpia tuohon suureen elämänmuutokseen kuin oikeasti olemme. 

Tietoinen parisuhde ja aito rakkaus on aivan eri peli kuin se, mihin olemme aiemmin tottuneet ja mitä enimmäkseen näemme ympärillämme. Se on kokonaan eri pelikenttä, sillä valmiit roolit ja yhteiskunnan odotukset eivät kannattele suhdetta samalla tavoin kuin perinteisessä parisuhteen mallissa on totuttu. 

Suhteessa, jossa peilataan toista kirkkaasti, tiedostamattomalla ja haavoista lähtöisin olevalla käytöksellä ei ole tilaa rehottaa. Projisoinnit, tunteiden panttaaminen tai peittely, salailu, hienovarainen kontrollointi tai manipulointi eivät saa pitkäaikaista elintilaa suhteessa, jossa tavoiteena on avoimuus, rehellisyys ja vapaus. On opittava kommunikoimaan, ilmaisemaan tarpeitaan ja ratkaisemaan konflikteja. 

Matka aitoon rakkauteen on matka syvälle itseen omien uskomusrakenteiden ja kiintymyssuhdetraumojen juurille. Sielunkumppanin manifestointi tai kaksoisliekkiteeman ääressä pyöriminen ei takaa parisuhdetta, jossa aito rakkaus kukoistaa. On eri asia vetää puoleensa upea tyyppi kuin rakentaa yhdessä oikeasti toimiva suhde. Vastuun ottaminen omista tunteista, haavoista ja paranemisesta on ainoa tapa luoda kestävää rakkaussuhdetta, jossa molemmilla osapuolilla on syvästi hyvä olla. 

Tietoinen parisuhde koostuu kahdesta yksilöstä, joista kumpikin on sitoutunut omaan henkiseen kasvuunsa omasta halustaan. He ymmärtävät, että parisuhde nostaa esiin kiintymyssuhdetraumoja ja että suhteeseen sitoutumalla ja yhteisellä työskentelyllä, voi näitä traumoja myös eheyttää.

Hermostollasi on oma tahti

Sielunkumppanin tai kaksoisliekin kohtaaminen on hermostollesi kuin energeettinen ajelu huvipuistolaitteessa. Kun kohtaat toisen sielun, joka värähtelee sielusi kanssa täysin samalla tai hyvin läheisellä taajuudella, koet jotain, mikä ravistelee sinua syvältä. Tunnet samaan aikaan suurta rakkautta ja yhteenkuuluvuutta, mutta tällainen rakkaus nostaa teissä kummassakin esiin myös varjoisia osia, jotka kaipaavat takaisin valoon. 

Rakastuminen on hermostolle iso shokki. Hermostoa kunnioittava tapa tehdä isoja muutoksia, on mennä mukavuusalueen reunalle ja pikkuhiljaa venyttää sitä laajentumaan. Jos loikkaamme kauas reunan yli, kuten ihastumisen alkuhuumassa usein käy, olemme usein liian kaukana tilanteesta, jossa pystymme säätelemään hermostoamme totutuilla tavoilla. Tällöin hermostoltamme vaaditaan nopeaa sopeutumista, joka aiheuttaa stressitilan kehossa. 

Monissa elämänmuutoksissa hermosto kestää tämän stressitilan ja sopeutuu uuteen. Joskus stressitila on liikaa ja hyppy tuntemattomaan johtaa liian kauas sietoikkunastamme ja tapahtuu jonkinasteinen luhistuminen. Hermostomme ei pysty kannattelemaan uutta ja stressaavaa tilannetta, jolloin se hakee tasapainoa sulkeutumalla, vetäytymällä ja pakenemalla. Vanhat selviytymismekanismit nousevat esiin. 

Peilauksen ja siten myös hermoston triggeröitymisen intensiteetti vaihtelee sielunyhteyden laadusta riippuen. Kaksoisliekin kanssa kaikki tapahtuu yleensä hyvin nopeasti ja monesti repivälläkin tavalla, mikä johtaa (väliaikaiseen tai todella pitkäänkin) eroon. Kummankaan osapuolen hermosto ja keho ei ole valmis kannattelemaan yhteyden valtavaa energialatausta. Sielunkumppanin kanssa energeettinen yhteys nostaa myös monenlaista pintaan, mutta näissä suhteissa on helpompaa (toki omista lähtökohdista riippuen) pysyä maadoittuneena ja selvittää asioita myös yhdessä. 

Sisäinen teini ja rakkausaddiktio

Valmiuttasi kypsään ja tietoiseen suhteeseen, voit myös tarkastella ihastumisvaiheen käytöksestäsi. On normaalia, että ihastumisen aiheuttamat voimakkaat tunteet ja energeettinen aktivaatio voivat aiheuttaa “ei niin tietoista käytöstä”, vaikka olisimme kuinka kypsiä ja henkisiä. Etenkin kaksoisliekkitilanteen energiat ja tapahtumat voivat olla niin hämmentäviä ja aktivoivia, että etsimme selityksiä ja helpotusta jopa maanisilla tavoilla. 

Somen selaaminen, stalkkaaminen ja ystävien kanssa tilanteiden vatvominen ovat kaikki  sisäisen teinimme yrityksiä hallita hermoston ylivirittyneisyyttä. Myös jatkuva merkkien tutkiminen, tarot-tulkintojen kuluttaminen ja meditatiivisissa fantasioissa eläminen pitävät meidät jumissa tietyllä turvallisella tasolla, jossa monesti kuvittelemme työstävämme asioita, mutta emme kuitenkaan kohtaa niitä kaikkein vaikeimpia tunteita kehon tasolla (joka on siis ainoa taso, jolla ne voivat todella parantua!). 

Saatamme hävetä toimintaamme, joka voi luonteeltaan olla hyvinkin addiktoivaa ja aikaavievää. Ymmärrämme kyllä, että emme toimi emotionaalisesti kypsällä tavalla, mutta emme silti välttämättä kykene lopettamaan. Näiden käyttäytymismallien alla on aina syvempiä ja erittäin haavoittuvaisia tunteita, joita pelkäämme tuntea. Siksi ankaruus, häpeä tai itsensä tuomitseminen ei johda muutokseen vaan vain pahentaa tilannetta. 

Ainoa, miten voit muuttaa (rakkaus)addiktioitasi on radikaali rakkaus ja hyväksyntä kaikkia sisäisiä osiasi kohtaan. Myös ja erityisesti niitä kohtaan, joita häpeät. Sinun tehtäväsi on olla rakastava vanhempi itsellesi ja luoda niin paljon sisäistä turvaa, että sinun ei tarvitse enää turvautua addiktiivisiin käytösmalleihin. Tähän useimmat meistä tarvitsevat (ainakin aluksi) henkilökohtaista tukea asiantuntevalta terapeutilta ja/tai valmentajalta. 

Kun hermostosi rauhoittuu, huomaat, että stalkkaaminen, jatkuva analysointi sekä fantasiat vähenevät ja suhtautumisesi niihin muuttuu. Ymmärrät hakea turvaa ylivirittyneisyyteesi muualta kuin näistä käytösmalleista, joista sitä et koskaan tule löytämään. Korttitulkinnat, merkit, keskustelut ystävien kanssa, meditatiiviset tilat ja fantasiat eivät itsessään ole ongelma. Ne voivat myös olla parantavia ja prosessia eteenpäin vieviä, jos lisäksi tekee kehollista tunnetyötä. Kyse on kuitenkin siitä, mistä energiasta ja olotilasta niitä käyttää ja mihin tarkoitukseen. 

Valmis aitoon rakkauteen

En usko, että koskaan tulee hetkeä, jolloin voi julistaa olevansa parantunut ja sen vuoksi täysin valmis parisuhteeseen. Itsensä rakastaminen ja omien traumojen kohtaaminen on elämän mittainen matka. Et voi tietää, mitä suhde toiseen ihmiseen nostaa esiin tai millaisia haavoja rakkauden rypyt sinussa avaavat.

Jos työskentelet tietoisesti oman emotinaalisen paranemisen kanssa, tulee kuitenkin hetki, jolloin sisäinen tasapainosi on siinä pisteessä, että olet paremmin valmis tulemaan yhteen sielunkumppanisi tai kaksoisliekkisi kanssa. Rakastat itseäsi ja tunnet omat sisäiset osasi. Feminiini- ja maskuliinienergiasi ovat tasapainossa ja osaat rauhoittaa hermostosi itse. Luotat Universumiin/Jumalattareen/Jumalaan ensisijaisena turvan lähteenäsi etkä odota että toinen ihminen tulee pelastamaan sinut ja täyttämään syvimmän tarpeesi (joka on yhteys Jumaluuteen).

Huomaat itse eron entiseen. Olet sitoutunut itseesi, sielunpolkuusi ja yhteytesi rakkauden energiaan itsessäsi on vakiintunut. Tiedät sisimmässäsi, että olet valmis rakkaussuhteeseen ja siihen kaikkeen, mitä se tulee nostamaan esiin.

Rakkaudella: Hanna-Leena

Valmennuksissani autan asiakkaitani voimaantumaan rakkaudessa ja nautinnossa kehollisen tunnetyön avulla. Valmennuspaketteihin sisältyy Zoom-tapaamisten lisäksi myös jatkuva viestituki sekä energeettinen tilanpito prosessille. Jos kaipaat apua tilanteeseesi, niin tarjoan ilmaisen tutustumispuhelun valmennuksesta kiinnostuneille!

Tutustu valmennuksiini nettisivuilla, tilaa rakkauskirje tai tule maksuttomaan fb-ryhmään tästä: https://linktr.ee/purelovecoaching

Voit myös seurata minua instagramissa: https://www.instagram.com/hannaleena.hakola/

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

2 kommenttia

  1. Kiitos tästä kirjoituksesta. "Etenkin kaksoisliekkitilanteen energiat ja tapahtumat voivat olla niin hämmentäviä ja aktivoivia, että etsimme selityksiä ja helpotusta jopa maanisilla tavoilla."
    Ajattelin ettei kukaan aikuinen ihminen käyttäydy kuten minä, joka 47 vuotiaana ensimmäistä kertaa kohtasin kaksoisliekkitilanteeseen sopivan ihmisen. Jollain tasolla kykenin rauhoittamaan tilanteen. Päätin, etten ratkaise mitään heti, katson mitä tapahtuu. Siinä tilanteessa olen yhä. Tiesin etten "ratkaisemalla" pääse minnekään, sillä kaikki ratkaisut olivat sellaisia, etten olisi pystynyt luottamaan itseeni, että pysyn päätökseni takana. Eniten olen pohtinut miten voi olla mahdollista, että joku ihminen tuntuu tältä. Ja siihen olen etsinyt lähes maanisesti vastausta. Ja olen maanisesti kirjoittanut tunteita ulos itsestäni. Välillä taas en ole voinut kirjoittaa lainkaan, kun en ole halunnut nähdä ajatuksiani itsekään.
    Joku muukin siis saattaa toimia yhtä pöhkösti kuin minä. Miten lohduttavaa kuulla. Keskeneräinen ja hutera olen toki, mutta en siis sittenkään tyhmä tai hullu. Kai.

    1. Kiitos jakamisesta! Ihana kuulla, että sait kirjoituksesta lohtua. Kaksoisliekkiyhteyden energia on tosiaan hyvin haastavaa ja voi aiheuttaa monenlaista tunnetta ja toimintaa. Eikä ole lainkaan epänormaalia epäillä olevansa hullu tai tyhmä, koska rationaalinen mieli ei pysty ymmärtämään, mitä tapahtuu ja miksi. Paljon voimia matkallesi!