Luo rakkausuhde vihaan ja nosta standardejasi rakkauteen ja seksuaalisuuteen

Sisäänpainettu viha on yksi olennainen syy, miksi emme pysty saavuttamaan sitä, mitä syvimmillään haluamme – uuden tason rakkautta, yhteyttä ja seksuaalivoimaa.

Olen kuullut lukuisia kertoja: ei minussa ole vihaa, en ole vihainen kenellekään. Niin. Yleensä epäilen tätä vahvasti. Mutta sitä ei voi tuntea ja tiedostaa, joka on painettu syvälle tiedostamattomaan.

Yhteys terveeseen vihaan on suuri muutosvoimamme. Se polttaa vanhan, jähmeän, jumittuneen (pelko) energian sisältämme. Sen, joka pitää kiinni vanhassa – mitä se sitten onkaan. Terve viha nostaa standardejamme ja meidät itsemme etusijalle elämässämme.

Viha on painettu sisään, koska olemme tulleet aikoinaan torjutuksi sen kanssa. Kasvattajamme ovat torjuneet sen tavalla tai toisella (koska eivät ole hyväksyneet tätä itsessään) ja täten olemme luoneet uskomuksen, että en ole tervetullut tämän tunteen kanssa.

Valitettavasti lapsi ei osaa erotella sitä, että onko kyse tunteesta vai hänestä itsestään. Siten lapsi kokee, että hän on syvästi väärin tai viallinen, jos hän ilmaisee vihaa.

Hän oppii hylkäämään itsensä ja todelliset tunteensa ja tarpeensa. Hän oppii välttämään tilanteita, joissa viha saattaa nousta. Hänelle kehittyy vääristynyt suhde vihaan. Hän oppii, että on parempi olla olemassa  ”parempien” tunteiden ja puolien kanssa. Monen kohdalla tämä tarkoittaa kiltteyttä, miellyttämistä, muiden laittamista itsen edelle, oman todellisen tahdon alaspainamista. Osalla se tarkoittaa aggression ilmaisua vahingollisesti ympäristöön.

Tukahdutettu viha näyttäytyy elämässämme erilaisina fyysisinä oireina, katkeruutena, kyvyttömyytenä saavuttaa sitä, mitä todella haluamme. Saatamme myös kapinoida sen avulla herkkyyttämme tai heikkoutemme vastaan – joka tapauksessa annamme voimamme pois.

Viha ei vapaudu tekemällä kiitollisuusharjoituksia. Se vapautuu, kun saamme siihen terveen yhteyden ja annamme sen tulla näkyväksi turvallisessa yhteydessä. Omalla kokemuksella voi olla tarpeen ensin ymmärtää ja käsitellä vihaa mielen tasolla tiettyyn pisteeseen. Hyväksyä, että siellä se on ja että sallimalla sen olemassaolo, se lähtee kerros kerrokselta vapautumaan ja luomaan tilaa rakkaudelle.

Syvimmiltään kaikki tunteet, kuten viha ovat kehossamme ja ne vapautuvat kehollisesti: äänen, liikkeen, tärinän ja hengityksen avulla. Viha saattaa tuntua siltä, että se on ajoittain kuin villieläin: häkissä pyristelllen, etsien tietä ulos.

Samalla, kun viha pyrkii ulos, joudumme työskentelemään usein muiden osiemme, kuten sisäisen kriitikkomme ja tuomitsijan kanssa, jotka blokkaavat sitä. Vihan näyttämistä ja vapautumista estävät monet kerrokset, joihin liittyy pelkoa ja häpeää. Jos näytän vihaa – minut hylätään, häpäistään jne. On niin helppo valita toinen enemmän ”sallittu” muoto eli joko tukahduttaa se sisään passiivis-aggressiivisesti tai purkaa ja projisoida se ympäristöön: tää mun tunne on sun syy!

Nämä eivät todellisuudessa vapauta vihaa, vaan pitävät sitä yllä systeemissämme.

Kun sinulla on terve suhde vihaan, olet yhteydessä myös seksuaalivoimaasi, etkä lähde alistumaan, miellyttämään jne. 

Kun puhun vihasta, en tarkoita aina voimakasta tai raivokasta tunteen ilmaisua, vaan se on tervettä voimaa meissä. Se voi ilmentyä jämäkkyytenä, selkeytenä, kannatteluna ja olemisena totta itselleen. Aina sitä ei ole syytä purkaa kehollisesti ns. katarttisesti vaan voimme lisätä myös kykyä olla sen kanssa läsnä, rauhassa ja turvassa. Sen kanssa voi kevyesti hengitellä ja tutkia, mikä palvelee tässä hetkessä.

Vihan vapauttamisessa tutustumme yleensä myös suruun, joka on vihan takana. Suru (aikoinaan) itsemme hylkäämisestä, siitä, että emme tulleet näkyväksi todellisena itsenämme. Kun ilmaiset ja vapautat vihaa kehollisesti, viha-suru-viha-suru – vuorottelu on täysin normaalia.

Tukea terveen vihasuhteen luomisessa ja vihan vapauttamisessa:

    • Luo itsellesi pyhä tila ilmaista vihaa – ihan kuten nautintoharjoitukselle. Luo aluksi intentio siihen, että olet turvassa. Hengitä ja yhdisty maahan. Ole yhteydessä itseesi ja hengitä.Ota mukaan tyynyjä, joihin voit halutessasi huutaa tai hakata tunne-energiaa.  Anna tunne-energialle tila nousta esiin. Pyri olemaan läsnä samalla, kun olet yhteydessä voimakkaampaan tunne-energiaan
    • Pimeä feminiini – Naisen pyhä viha ja seksuaalivoima -retriitillä 16-18.8. (Nokia) tulet näkyväksi vihan, nautinnon ja kaikkien muiden tunteiden kanssa, jotka haluavat virrata yhteydessä muiden kanssa. Tämä retriitti on sulle, joka olet jo jonkin verran työstänyt tunteita ja seksuaalisuuttasi ja haluat mennä syvemmälle pimeään feminiiniisi.
    • Yksilövalmennukseni on yksi mahdollisuus luoda uusi suhde vihaan ja tulla näkyväksi sen kanssa turvallisessa yhteydessä. Eikä vaan hyväksyvä suhde, vaan kannustan jopa luomaan rakkaussuhteen sen kanssa. Viha voi olla paras ystäväsi siinä, että olet itsesi puolella, vaikka ympäristöstä tulisi mitä viestiä. Vihan avulla valitset itsesi, aina uudelleen, etkä anna voimaasi ulkopuolelle. Käsittelemme valmennuksessani vihaa tai mitä tahansa pettymyksiä liittyen mm. äiti- ja isäsuhteeseen sekä muihin merkittäviin ihmissuhteisiin. Täten energiaa vapautuu ja puhdistuu uudelle!
    • Ystäväni Markus on alkanut valmistamaan nahkaisia MÖYKKY – pusseja, jotka toimivat tukenasi kehollisessa vihan vapauttamisessa. Olemme käyttäneet pussia piiriryhmässämme ja itselläni on myös oma. Möykky-pussia voi heittää maahan tai lattiaan ja täten yhdistyä viha-energiaan. Jos olet kiinnostunut Möykystä, ole yhteydessä häneen: laheisyysterapia@gmail.com

Liity postituslistalleni ja saat paluupostina Feminiini nautinto – aktivointi – e-kirjasen! 

<3: Heidi

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.