Kutistatko itseäsi ja mukaudut itsesi kustannuksella?

Aika moni mukautuvainen ja muiden tarpeet omiensa edelle laittava on alkanut tuntea alati kasvavaa tarvetta ottaa itselleen kuuluva ja tarvitsemansa tila ja muuttua sitä myötä näkyvämmäksi. Juha Tapio laulaa hiljaisten kuorosta, jonka vuoro tulee astua esiin ja saada äänensä kuuluviin. Tulipa mieleeni myös muumeissa seikkaileva näkymätön Ninni.

Itsensä kutistaminen vahvistaa epätasapainoa

Kuulun tähän mukautuvaisten joukkoon ja myös minä tunnen voimistuvaa tarvetta ottaa oma tilani. Tähän liittyen koin tänään ison oivalluksen ja suorastaan näyn siitä, miten minä kutistan itseäni antaakseni toiselle hänen tarvitsemansa tilan. Tämä tuli tietoisuuteni yllättävän kirkkaana ja voimakkaana. Annan toiselle tilan omani kustannuksella ilman, että tämän toisen tarvitsee sitä edes pyytää saatikka vaatia. Minä vain aistin hänen tarpeensa ja jollain kummallisella tavalla koen tarpeelliseksi ja jopa olevan oikein, että minun on tehtävä tilaa ja väistyttävä sivumpaan, mentävä kasaan ja kutistuttava, hengittääkin vähän vähemmän. Muuttua hieman näkymättömämmäksi, jotta toinen saa näkyä ja olla vapaasti se, kuka on ja ilmaista itseään.

Kun tämän oivalsin, samalla ymmärsin, että eihän tässä ole mitään järkeä ja että tämähän on ihan väärin. Eihän sen nyt näin kuulu mennä. Tilanne on pahasti epätasapainossa molempien kannalta. Eihän tuo toinenkaan voi kokea aitoa ja tasapainoista vuorovaikutusta, jos minä kutistan itseäni olemattomiin. Sehän on kuin yrittäisi haamun kanssa kommunikoida.

Ymmärrän omasta kokemuksesta kuitenkin myös sen, miksi näin käy. Koska mukautuvaiset ovat niin herkkiä, he välttelevät ristiriitoja, koska kärsivät niistä suuresti. Oman tilan pitäminen itsellä saattaisi johtaa ristiriitaan toisen kanssa, joten on helpompi myötäillä ja välttää yhteentörmäystä kaikin tavoin.

Herkkyys sydämen ohjauksessa

Tämä mukautuvaisten ja muiden tarpeet omiensa edelle laittavien porukka on äärettömän herkkää aistimaan muita ihmisiä ja heidän tunnetilojaan ja he pystyvät ottamaan vastaan sanattomia viestejä. He myös kuulevat herkästi oman sydämensä ohjauksen. He pystyvät lukemaan energiaa, vaikka eivät sitä sellaiseksi välttämättä itse tiedosta. Tämä herkkyys on nyt astumassa esiin ja saamassa äänen, koska sille on tilausta. Herkät, hiljaiset ja mukautuvaiset ihmiset kutsutaan työhön ihmiskunnan auttajiksi, koska heidän herkkyytensä on se työkalu ja vahvuus, jota ihmiskunta ja maailma tarvitsee juuri nyt ja tulee tarvitsemaan jatkossa yhä enemmän. Heidän esimerkkinsä myötä myös muut pystyvät kehittämään ja vahvistamaan omaa herkkyyttään ja yhdistämään sen sydämen ohjaukseen.

Ei siis ole sattumaa, että me mukautuvaiset ihmiset tunnemme paineen kasvavan sisällämme, joka työntää meitä astumaan esiin ja ottamaan näkyvämmän ja äänekkäämmän roolin yhteisössämme. Me emme enää pysty kutistamaan itseämme, kuten aiemmin, koska itsensä pienentäminen käy sietämättömäksi. Toivon, että tämä kirjoitus rohkaisee myös sinua tulemaan näkyvämmäksi ja kuuluvammaksi sydämesi ohjauksessa.

”Astu rohkeasti esiin varjoista ja ota näkyvä ja kuuluva paikkasi.”

ballerina


Kiinnostaako sinua aiheet, joista kirjoitan? Liity postituslistalleni sivustollani tuulialaine.com. Saat liittymislahjan!

Herkän tytön vahvuustarina

Tietoisen luomisen mestari ratsastaa kontrastilla

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.