Heinäkuu!

Kun kymmenen kuukautta, sitten sain nilkkaani rasitusmurtuman. En halunnut kuulla kehoni viestiä, PYSÄHDY! Minulla ei ollut aikaa sellaiseen, pysähtymiseen. Oli kiire, oli pelkoja, oli vielä matkaa tehtävänä, ennen kuin pystyin hyväksymään, tarvittavan pysähdyksen. Ja vasta, kun oli pakko pysähtyä, pysähdyin. Mutta se vaati eteen useampia STOP -merkkejä.

Koen, että minusta on tullut viime päivinä aika taitava pysähtyjä. Hyvä niin! Tavoitteeni on kumminkin oppia pysähtymään, ennen kuin STOP- merkki vilkkuu punaisena edessäni. Ennen, kuin on tarvetta hätäjarrulle. Sen vuoksi, olen päättänyt oppia tuntemaan itseni, niin hyvin, kun jokaisella kyseisellä hetkellä vain voin.
Jonkin aikaa olen matkannut itseni sisälle ja katsellut peiliin. Pohtinut tunteitani ja niiden merkityksiä. Mutta, pelkkä sisäinen hyvinvointi ei riitä, haluan saada myös ulkoisen hyvinvoinnin. Keho – mieli – tasapaino, joten..

Vajaa viikko sitten, sain eteeni ruokaohjelman ja liikuntaohjelman. Olen noin 16-vuotiaasta harrastanut säännöllisesti lihashuoltoa kuntosalilla. Muutamia pysähdyksiä on ollut, kuten raskausaika ja lapsivuodeaika. Pääosin kumminkin olen ollut aktiivinen liikkuja. Viimeiset kolme vuotta, on mennyt aika hyvällä tahdilla. Kunnes murtuma pysäytti vauhdin ja hyvä niin. Oli aika kiinnittää tarkempaa huomiota ruokavalioon, lepoon ja liikuntaan.
Ensiksi, söin aivan liian vähän, siihen verrattuna, miten paljon liikuin. Unta ei mitenkään tullut riittävästi, edeellenkin lapset herättelee öisin, joten uni on katkonaista. Energia alkoi olemaan vähäistä ja myös fibromyalgian kivut alkoivat taas näyttäytymään.

Muutoksen aika, myös tällä saralla. Ystäväni laati ohjeet ja ohjelmat, joita lähdin kokeilemaan. Ennen kun pääsin edes uusien lihaskunto-ohjeiden pariin aloitin lisäämään viikkoa aiemmin ruokaa ja ennen kaikkea ruokaan alettiin lisäämään hiilihydraatteja. Tavoitteena saada energinen, toimiva arki, jossa voin hyvin ja jaksan, jolloin keho voi hyvin. Siitä alkoi projekti, joka saa nyt nimekseen HEINÄKUU!

Nyt reilu viikko takana ruokaa lisäillen ja yhden kerran läpi käyty saliohjelma, joka sisältää 4 kertaa salia viikkoon eri lihasalueille. Jännä nähdä, mitä tästä seuraa, sillä nyt jo energiataso on noussut. Salilla olen käynyt viikon sisällä sen neljä kertaa, tehnyt alku- ja loppulämmittelyt, jotka olivat aika heikolla pohjalla viime aikoina. Sekä tämän lisäksi, käynyt kaksi pidempää pyörälenkkiä. Tämä on ns. alkupuhe tälle kaikelle, kuvien ja kirjoitusteni kautta, voit seurata matkaa, kohti energisempää elämää, jossa ei taivaskaan ole rajana.

-K-

Mukana yhteistyössä Fitnationfinland (http://www.fitnationfinland.fi/), jossa hyödyt koodilla: Taivasrajana10

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.