Feminiini- ja maskuliinienergioiden tasapainon (t)aika on nyt

Yksi tapa tarkastella itseämme, ihmissuhteitamme ja koko ympäröivää maailmaa on tehdä se feminiini- ja maskuliinenergioiden polariteetin kautta. 

Aiheesta on välillä todella haastavaa puhua tai kirjoittaa, sillä lähes kaikilla (itseni mukaan lukien) on vahva mentaalinen representaatio siitä, että feminiinienergia viittaa naisiin ja maskuliinienergia miehiin. Kyse on kuitenkin ENERGIASTA eikä energialla ole sukupuolta. Jokaisessa ihmisessä on feminiini- ja maskuliininenergiaa sukupuolesta riippumatta. 

Terve feminiinienergia ja epäterve maskuliinienergia

Kollektiivisesti olemme eläneet yli 5000 vuotta patriarkaatin eli epäterveen maskuliininenergian vallan alla. Siitä on siis pitkä aika, kun ihmiskunta eli äiti maata ja feminiiniä periaatetta kunnioittaen. Siksi tässä ajassa tapahtuva femiiniinienergian esiinnousu (sekä henkilökohtaisesti että kollektiivisesti) ei ole mitenkään yksinkertaista tai kivutonta.

Sisällämme on sekä tervettä että vääristynyttä feminiini- ja maskuliinienergiaa. Harvalla (jos kellään) meistä on ollut henkilökohtaisesti tai kulttuurisesti roolimalleja, jotka kehollistaisivat näitä energioita terveellä tavalla. Tämän vuoksi sisäiset reperesentaatiomme näistä energioista ja käyttäytymiskaavamme ovat monesti hyvin epäterveitä. Tämä näkyy omassa (rakkaus)elämässämme sekä yhteiskunnassa kollektiivisesti. 

Tervettä feminiinienergiaa kehollistava nainen tuntee ja ilmaiseen tunteitaan, myös kehollisesti. Hän ei tukahduta seksuaalisuuttaan vaan uskaltaa ilmaista ja toteuttaa sitä itselleen sopivalla tavalla. Hän kunnioittaa kehoaan, luontoa ja kuukautiskiertoa. Luovuus, taide, rakkaus, nautinto, yhteys ja yhteisöllisyys ovat hänelle tärkeitä asioita. 

Epäterve maskuliinienergia eli patriarkaatti pyrkii aina kontrolloimaan, tukahduttamaan ja riistämään feminiinienergiaa. Tämä näkyy kovilla arvoilla rakennetussa maailmassa ja näin on valitettavasti myös itsemme sisällä. Olemme ajautuneet kauaksi luonnon kunnioittamisesta ja kehomme viisauden kuuntelusta,.

Stressihormoneilla jatkuvassa kiireessä eläminen, kehon rääkkäminen, levon välttäminen, syklisyyden mitätöinti ja oman nautinnon tukahduttaminen ovat merkkejä siitä, että epäterve maskuliinienergia on johdossa naisen sisällä. Tämä ei ole naisen vika vaan sosiaalisesti ehdollistettu tapa olla tässä maailmassa. 

Kun nainen elää epäterveen maskuliinin johtaessa hän näivettyy, katkeroituu ja lopulta sairastuu. Hänen yhteytensä oman hyvinvointinsa ja rakkautensa lähteeseen on poikki eikä hän saa ravittua itseään. Tällöin hän etsii ratkaisua ongelmiinsa ja ravintoa systeemilleen itsensä ulkopuolelta. Hän odottaa, että mies täyttäisi hänen syvimmät tarpeensa ja katkeroituu, kun näin ei käy. Omasta epäterveestä maskuliinienergiasta ja tunnevajeista käsin on täysin mahdotonta luoda kukoistavaa rakkaussuhdetta miehen kanssa. 

Kukaan mies ei voi pelastaa naista häneltä itseltään. 

Tasapainoinen tanssi sisällämme

Jos nainen haluaa todella voimaantua ja luoda kauniin ja vastavuoroisen rakkaussuhteen myös miehen kanssa, hänen on saatava feminiini- ja maskuliinienergiansa tasapainoiseen tanssiin sisällään. 

Meidän on ensin yhdistyttävä omaan feminiinienergiaamme ja huolehdittava, ettei epäterve maskuliinienergia sisällämme estä meitä nauttimasta elämästä, kehostamme ja seksuaalisuudestamme. Kun puramme epätervettä maskuliininenergiaa itsestämme ja annamme enemmän tilaa feminiinienergiallemme, alamme kukoistaa ja myös vetää puoleemme terveempää maskuliinienergiaa. 

Monesti sanotaan, että nainen on “liikaa maskuliinienergiassa”, mutta kyse on tällöin epäterveestä maskuliinienergiasta. Et voi olla liikaa terveessä maskuliinienergiassa. Terve maskuliinienergia arvostaa, suojelee, ihailee ja kunnioittaa syvästi feminiinienergiaa. Jos odotamme tätä ulkopuoleltamme (mieheltä), ennen kuin olemme itse sitä itsellemme antaneet, olemme hakoteillä. Ei siksi, etteikö olisi luonnollista haluta tätä myös ulkopuolelta (todellakin on), mutta se voi tapahtua vasta, kun osaamme sitä myös antaa itsellemme.

Käytännössä siis terve sisäinen maskuliinimme pitää tilaa feminiinienergialle meissä. Osaamme pitää itsestämme ja rajoistamme huolta. Kannamme vastuumme ja pidämme lupauksemme itsellemme ja toisille. Kehitämme tietoisuuttamme ja kykyämme kestää elämän myrskyjä sekä feminiinienergiamme eli tunteidemme (välillä rajuakin) liikettä. 

Harjoitus tekee mestarin

Feminiini- ja maskuliinienergioiden tanssi parisuhteessa on taas aivan omanlaisensa pelikenttä. Mitä enemmän olemme harjoitelleet näiden energioiden tasapainottamista itsemme sisällä, sitä paremmin pystymme tasapainottamaan niitä myös toisen kanssa. Sooloharjoittelu valmistaa sinua tanssiin kumppanin kanssa ja auttaa sinua pysymään voimaantuneessa tilassa sen sijaan että vain odottelisit pelastajaa itsesi ulkopuolelta tai suhteessa ollessasi odottaisit toisen muuttuvan ensin. 

Kun sisäinen maskuliinimme on vahva, pystymme kannattelemaan itseämme silloinkin, kun kumppanimme ei siihen syystä tai toisesta kykene. Kun olemme jatkuvassa yhteydessä sisäiseen feminiiniimme, seksuaalisuutemme ja luovuutemme eivät ole riippuvaisia siitä, saako mies meidät syttymään. 

On upeaa ja kaunista, kun toinen ihminen tukee, täyttää tarpeitamme ja sytyttää halujamme. Sitäkin arvokkaampaa on kuitenkin tietää, että jos jostain syystä näin ei tapahdu, osaan aina antaa näitä asioita itselleni ja tiedän olevani sisäisesti kokonainen ulkoisista olosuhteistani riippumatta. 

Rakkaudella: Hanna-Leena

Valmennuksissani autan asiakkaitani voimaantumaan rakkaudessa ja nautinnossa kehollisen tunnetyön avulla. Valmennuspaketteihin sisältyy Zoom-tapaamisten lisäksi myös jatkuva viestituki sekä energeettinen tilanpito prosessille. Jos kaipaat apua tilanteeseesi, niin tarjoan ilmaisen tutustumispuhelun valmennuksesta kiinnostuneille!

Tutustu valmennuksiini nettisivuilla, tilaa rakkauskirje tai tule maksuttomaan fb-ryhmään tästä: https://linktr.ee/purelovecoaching

Voit myös seurata minua instagramissa: https://www.instagram.com/hannaleena.hakola/

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.