Älyn jäljille – kirja yhdistää mallikkaasti hauskan tarinan ja terveysvalistuksen
Kirjoitin muutama vuosi sitten aiheesta, josta ei paljon puhuta Suomessa, nimittäin sähkömagneettisesta säteilystä ja siltä suojautumisesta. Haluan nostaa aihetta esille jälleen, sillä sain luettavaksi uuden aiheeseen liittyvän teoksen ”Älyn jäljille”.
ÄLYN JÄLJILLE on uusi lapsiperheille suunnattu kirja, jossa kerrotaan hauskasti, mutta älykkäästi kahden erilaisen perheen tarinan kautta, miten älylaitteita voisi käyttää viisaammin.
Älylaitteiden käyttö on lisääntynyt huomattavasti arjessamme viimeisten vuosien aikana ja tietoa laitteiden mahdollisista haittakäytöistä on huonosti saatavilla. Etenkin lapset altistuvat entistä varhaisemmassa vaiheessa laitteiden myötä säteilylle, mikä on hyvin kyseenalaista. Tiesitkö, että Suomessa käytetään maailman eniten mobiilidataa maailmassa!
Matkapuhelimen säteily vaikuttaa lapsiin enemmän, koska heidän aivojensa luuydin on nestepitoisempi ja imee säteilyä paljon tehokkaammin kuin aikuisen. Nykylapsilla on lukuisia oireita levottomuudesta unettomuuteen ja matkapuhelimet ja niiden vaikutus kehoon ja mieleen on yksi merkittävä tekijä.
Luin Älyn jäljillä – kirjan lapsilleni (6 ja 3-vuotiaat) iltasaduksi muutamaan iltaan jakautuen ja etenkin eskari-ikäinen poikani tykkäsi siitä PALJON, sillä sen satu-osuus sisältää hauskoja ”ylilyöntejä” ja kommelluksia. Hän esitteli kirjaa ja sen sanomaa kavereilleen ja sanoi minulle jopa muutamia perheitä, joille kirjan lukemisesta voisi olla hyötyä. Toki syyllistämisen kautta muutosta ei tietenkään tapahdu, mutta ylipäänsä se, että aiheesta on tietoa ja aiheesta puhutaan on tärkeä askel.
Ohessa pätkä kirjan sivulta:
ÄLYN JÄLJILLE -KIRJA ON ERINOMAINEN, TIEDOSTAVAMPI VAIHTOEHTO PUKIN PAKETTIIN LAPSILLE JA LAPSIPERHEILLE. KIRJAN ESITTELYSSÄ SANOTAAN:
Tiedätkö mitä tarkoittaa älyäiti tai digi-isä? Arvaatko, millainen isoveli on ruutu-Roope? Tässä kirjassa tutustut Alisan ja Ronjan perheisiin. Älyähkyltä ja kommelluksilta ei vältytä, kun tytöt seikkailevat laitteita käyttävien ihmisten keskellä. Tule sinäkin pohtimaan, miten älylaitteita voisi käyttää älykkäästi. Kirjassa on myös kasvattajille suunnattu, lääkäreiden kirjoittama tieto-osuus älylaitteiden terveysvaikutuksista lapsiin, sisältäen viitteitä alan tieteellisiin tutkimuksiin. Älylaitteiden käyttö on nopeasti yleistynyt kouluissa ja kodeissa, joten lapset ja aikuisetkin tarvitsevat älyteknologiasta monipuolista tietoa. Lähdetään yhdessä älyn jäljille!
Saat kirjan hankittua mm. tästä