Suuri rakkaushuijaus harhauttaa aidosta yhteydestä

Tiedätkö sen syvän pohjattoman kaipuun ihanaan, aitoon ja kaikennielevään rakkauteen ja intohimoiseen seksuaalisuuteen? Sen, joka herää erityisesti silloin, kun katsomme romanttisia elokuvia, kuuntelemme tunteita herättävää musiikkia tai fantasioimme unelmiemme rakkaussuhteesta.

Ei ole sattumaa, että naisille on niin paljon tarjolla romanttisia tv-sarjoja ja kirjoja. Myös henkisyyden kentällä myyvimmät ja eniten huomiota saavat sisällöt liittyvät rakkauteen, kaksoisliekkeyteen ja sielunkumppanuteen. Ne kiinnostavat ja myyvät, koska ne osuvat meissä syvään kaipuuseen. Kaipuuseen yhteyteen ja yhteensulautumiseen. Tunteeseen siitä, että olen erityinen ja valittu. 

Naisissa oleva luonnollinen rakkauden ja yhteyden kaipuu kuitenkin vääristyy meissä jo pieninä tyttöinä, kun emme saa tarvitsemaamme emotionaalista kannattelua ja ehdotonta rakkautta vanhemmiltamme. Kun jäämme emotionaalisesti vaille aitoa turvaa ja yhteyttä, projisoimme toiveemme ensin prinsessasatuihin, sitten julkkisihastuksiin ja lopulta aikuisena seksuaalis-romanttisiin kumppaneihin. 

Kun haaveilemme kukoistavasta suhteesta mieheen, haluumme sekoittuu monen tason haluja ja tarpeita. Puhdasta ydinhaluamme vapaasta ja kypsästä rakkaudesta vääristää kiintymyssuhdetraumamme ja ehdollistumamme. On tärkeää ymmärtää oman kiintymyssuhteen vaikutukset romanttisissa suhteissa. Alitajuisesti me kaikki kaipaamme hoivaajaa sisäiselle lapsellemme ja mikäli emme tiedosta tätä kaipuuta, se hallitsee rakkauselämäämme psyykemme varjosta käsin. Se, millaista turvaa ja rakkautta saimme vanhemmiltamme ja mitä taas he saivat vanhemmiltaan, määrittää todella paljon kuinka toimimme parisuhteessa. 

Suuri rakkaushuijaus

Kollektiivisella tasolla kypsää ja kukoistavaa rakkautta estää vääristynyt käsitys siitä, mikä oikeasti auttaa meitä tuntemaan itsemme kokonaiseksi ja ravituksi. Kolonialismi  ja patriarkaatti ovat tuhansien vuosien ajan tuhonneet feminiiniä periaatetta. Asiat, jotka ravitsevat kaikkea elämää ja yhteyttä eli yhteisöllisyys, luontoyhteys ja henkisyys on systemaattisesti hävitetty arjestamme. Materiaalinen “hyvinvointi” ei täytä syviä tarpeitamme suorittavan arjen keskellä.

Koska olemme emotionaalisesti ja henkisesti valtavassa vajeessa, etsimme jatkuvasti täytettä tähän tyhjiöön. Suuri rakkaushuijaus, jota media, kulttuuri ja perityt uskomusjärjestelmämme vahvistavat, on se, että luulemme romanttisen rakkauden korjaavan kaiken, mikä on rikki itsessämme ja yhteiskunnassamme. Jos naisina huomiomme on siinä, miten saamme oikean miehen rakastamaan meitä, emme keskity täyttämään yhteyden, rakkauden, nautinnon ja merkityksellisyyden tarpeitamme muilla tavoin tarpeeksi syvästi. 

Totuus on, että naisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin tarvitaan niin paljon muutakin kuin hyvä parisuhde. Nainen tarvitsee yhteyttä luontoon, itseensä, kehoonsa ja seksuaalisuuteensa. Nämä olivat erottamaton osa henkisyyttä ennen patriarkaattia. Kun ihmiskunta palvoi suurta äitijumalatarta, naiset olivat papittaria ja vanhoja viisaita naisia kunnioitettiin. Oli yleisesti ymmärrettyä, että naisen keho on portaali näkymättömän ja näkyvän maailman välissä ja siksi seksuaalisuus, raskaus ja äitiys olivat erittäin pyhiä asioita. 

Huh, mikä ero siihen, miten nämä asiat nykyään yhteiskunnassa nähdään!  Pyhyys ja kunnioitus naista ja naisen ruumista kohtaan on tuhottu. Luontoa eikä feminiiniä viisautta arvosteta. 

Kun naisen hyvinvoinnille välttämättömät asiat kuten feminiini henkisyys, heimo ja toisten naisten tuki leikattiin järjestelmällisesti pois, jätettiin naiselle vain yksi vaihtoehto: olla riippuvainen miehestä kaikkien tarpeiden täyttäjänä. Maskuliini, jonka paikka oli ollut feminiinin tukijana ja palvelijana, muuttui feminiinin omistajaksi. Tämä paradigman muutos repi myös naisten keskinäiset välit hajalle, sillä miehistä oli kilpailtava oman ja lasten selviytymisen takaamiseksi. 

Naisten kollektiivisessa alitajunnassa elää siis syvä trauma feminiinin periaatteen tuhoutumisesta sekä selviytymisen pelko, joka yhdistyy siihen, kuinka haluttavia, kauniita ja hyväkäytöksisiä olemme. Patriarkaattinen ihannefeminiini on nuori, kaunis ja siveä prinsessa, joka odottaa oikeaa miestä suojelemaan ja pelastamaan. Ilman tämä aspektin ymmärtämistä ja parantamista itsesessämme, emme pääse vapaaksi patriarkaatin kahleista ja ilmaisemaan feminiiniä voimaamme.

Henkisyys ja rakkaus

Suuri rakkaushuijaus on ulottanut lonkeronsa myös henkisyyden kentälle. Siksi kaksoisliekki- , sielunkumppani- ja polariteettiopetukset ovat niin valtavan suosittuja. En sano, että näissä opetuksissa ei olisi totuuspohjaa tai ettei niistä voisi oppia tärkeitä asioita. Jos kuitenkin kuluttaa tällaista sisältöä aktiivisesti ilman ymmärrystä suuresta rakkaushuijauksesta, päätyy vahvistamaan itsessään sisäisen lapsensa prinsessafantasiaa ja tulee lopulta pettymään raskaasti inhimillisen elämän vaikeuksien edessä. Pahimmillaan nämä opetukset johtavat jopa naisen päätymiseen väkivaltaisiin hyväksikäyttösuhteisiin, rakkaushuijareiden uhreiksi tai henkisiin kultteihin. 

Eheytyäkseen nainen tarvitsee naisten yhteyttä ja siksi äiti- ja siskohaavojen parantaminen on ensiarvoisen tärkeää. Kun naisella puuttuu luonnollinen rakastavan äidin, isoäidin ja naisten yhteisön tuki ja kannattelu, hän katkeroituu yksinäisyyteensä, kadehtii toisia naisia sekä projisoi näitä tarpeitaan romanttiseen rakkauteen miehen kanssa.  Jos haluamme todella parantaa naiseutemme haavoja, meidän on priorisoitava naisten välistä yhteyttä ja naisten voimaantumista sen sijaan, että käyttäisimme henkistä harjoitustamme (kuten manifestointia&sisäistä paranemistyötä) vain siksi, että saisimme parisuhteen miehen kanssa. 

Aito kumppanuus miehen kanssa

Jos nainen siis kohdistaa nämä kaikki edelläluettelemani polttavat alitajuiset kaipuut ja historiallisten epäkohtien korjaamisen toiveet mieheen, ollaan pulassa. Sillä yksikään mies ei voi antaa naiselle yhteyttä itseensä, jumaluuteen tai toisiin naisiin. Mies ei pysty poistamaan kollektiivisia traumoja ja kauhuja, joita feminiinin periaatteen tuhoutuminen on meihin jättänyt. Eikä miehen tehtävä ole parantaa sisäisen lapsemme vaillejäämisiä. 

Niin kauan kuin nainen ei ole valmis kasvamaan henkisesti aikuiseksi, hän odottaa alitajuisesti miestä pelastamaan hänet. Jos uskallat lähteä avaamaan ja tutkimaan tätä suurta varjoa naisten kollektiivisessa psyykeessä, saat huomata, että tämä ehdollistuma on erittäin vahva ja salakavala. Tulet huomaamaan itsessäsi, että se on yksi vahvimpia naisen psyykeeseen vaikuttavia tekijöitä.

Tämä sisäisen lapsen valtava kaipuu ja kollektiiviset varjot alitajunnassamme eivät kuitenkaan ole voimakkaampi kuin suuren äidin kannattelukyky ja ehdoton rakkaus. Kun nainen elvyttää oman yhteytensä syvään feminiiniin viisauteen, eheyttää siskohaavaansa ja ottaa täyden aikuisen vastuun omasta sisäisestä lapsestaan, hän pikkuhiljaa kasvaa vapaaksi patriarkaatin ohjelmoinneista. Hän löytää syvän feminiinin eli suuren äidin rakkauden itsestään ja kokee itsensä kokonaiseksi yksin ja omana itsenään.

Tämä ei tarkoita, että naisesta tulisi niin itseriittoinen, etteikö hän enää haluaisi miestä rinnalleen. Todellakin haluaa, sillä onhan romanttinen rakkaus yksi suurimpia lahjoja, joita ihmisenä saamme kokea! Kokonaiseksi naiseksi tuleminen on kuitenkin ainoa keino rakastaa miestä aidommasta ja vapaamasta paikasta (ainakin suurimman osan ajasta, sillä pikkutyttö meissä ei häviä mihinkään). Todellisen tasaveroisen kumppanuuden rakentaminen, pyhän liiton luominen, on mahdollinen vain sellaisille naisille, jotka ovat valmiita ja halukkaita kasvamaan henkisesti kypsiksi ja täyteen potentiaaliinsa.

Rakkaudella: Hanna-Leena

Valmennuksissani autan asiakkaitani voimaantumaan rakkaudessa, nautinnossa ja ihmissuhteissa kehollisen tunnetyön avulla.

Nautinnollinen nainen- ryhmävalmennus kahden holistisen rakkaus&seksuaalisuusvalmentajan tuella alkaa 15.4.2024! Ryhmävalmennuksessa pääset voimaantumaan feminiinissä nautinnossasi  ja eheyttämään siskohaavaasi yhdessä samanhenkisten naisten kanssa. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://www.feminiininautinto.com/nautinnollinen-nainen/

Tutustu valmennuksiini nettisivuilla, tilaa rakkauskirje tai tule maksuttomaan fb-ryhmään tästä: https://linktr.ee/purelovecoaching

Voit myös seurata minua instagramissa: https://www.instagram.com/hannaleena.hakola/

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.