Otatko täyden vastuun (seksuaali) traumastasi?

Olen joskus kuullut sanottavan suurinpiirtein seuraavaa:

Emme ole vastuussa siitä, mitä meille on joskus tapahtunut, mutta olemme vastuussa nyt aikuisena sen parantamisesta

Koen, että niin kauan, kun välttelemme täyden vastuun ottamista traumastamme, tulemme jollain tasolla kärsimään. Niin kauan, kun etsimme ulkopuolista pelastajaa, esimerkiksi sitä, että kumppanimme pelastaa meidät tai jotain muuta quick fixiä, olemme elämän uhreja ja kohtaamme samoja pettymyksiä yhä uudellen ja uudelleen.

Kuten ymmärrämme, traumoja on monen tasoisia. Jokainen on tässä ajassa jollain tasolla traumatisoitunut elämästä. Trauma voi olla sitä, että meitä ei ole nähty tai kuultu jossain tärkeässä hetkessä tai se voi olla ns. selkeämpää hyväksikäyttöä tai väkivaltaa joka on tapahtunut meitä kohtaan jossain kohtaa elämää.

Koska työskentelen holistisena rakkaus- ja seksuaalisuusvalmentajana, puhun seksuaalitraumasta. Seksuaalisia traumoja on syntynyt helposti, sillä meillä harvalla on ollut alunperin terveet rajat mennessämme intiimeihin kokemuksiin. Hienovaraisemmatkin rajanylitykset voivat aiheuttaa vaginaamme pelko- ja jähmettymis – lukkoja, jotka estävät meitä antautumasta ja nauttimasta sillä tasolla, millä olisi potentiaali.

Se, että saatat kantaa traumoja kehossasi kertovat seuraavat asiat:

 • Tunnottomuus – kyvyttömyys tuntea nautintoa tai saada orgasmeja
 • Erilaiset kivut vaginan alueella
 • Haluttomuus
 • Erilaiset stressireaktiot seksissä: jäätyminen, taistelu, pakeneminen, miellyttäminen

Odotin itse vuosia, että seksi muuttuisi paremmaksi ja ajattelin jotenkin, että se johtuu kumppanistani. Jos kumppani olisi enemmän sitä tai tätä, minä voisin nauttia paremmin. En ottanut todellakaan 100% vastuuta itse paranemisestani. En edes moneen vuoteen ymmärtänyt, että olin kokenut trauman synnytyksessäni, joka vaikutti syvästi kokemukseeni nautinnosta.

Eikä tämä ollut ainut traumani, vaan kannoin pitkälle aikuisikään mukanani syviä, vääristyneitä ohjelmointeja seksuaalisuudesta, jotka olin koodannut kehooni jo hyvin varhain. Vasta, kun aloin tuomaan niihin syvää tietoisuutta ja puhdistamaan vanhoja kokemuksia, aloin löytämään sen, joka todella olen.

Ennen tätä tein päätöksen siitä, että otan 100% vastuun omista traumoistani, enkä kanna niitä seuraaviin suhteisiin ja odota, että kumppani ”pelastaa minut”. Tajusin, että paraneminen tapahtuu oikeastaan parhaiten siinä kohtaa, kun olen itsekseni ilman kumppania ja täten ei ole mitään ulkoapäin tulevaa painetta mukana kuviossa.

Monesti odotamme alitajuisesti, että traumamme parantuvat kumppanin kanssa ja tämä tuo myös aika paljon odotuksia ja vaatimuksia yhden suhteen varaan. Todellisuudessa, traumat (olivat ne sitten kummalla tahansa) tulisi hoitaa myös suhteen ulkopuolella. Seksuaalisiin traumoihin (isoihin tai pienempiin) tulisi hakea apua myös suhteen ulkopuolelta ja ottaa täysi vastuu omasta paranemisesta.

Millaista apua seksuaalitraumoihin voi saada:

 • Traumaterapia (esim. tietyt seksuaaliterapeutit)
 • De-armouring tai erilaiset tantriset —hoidot
 • Omatoiminen harjoittelu mm. yoni-kiven avulla

Kenelle Omista seksuaalivoimasi – yksilövalmennus sopii?

  • Sinulle, jolla ei ole selkeämpää traumaa (esim. hyväksikäyttö, raiskaus) tai olet käsitellyt sitä tiettyyn pisteeseen terapeuttisesti.
  • Sinulle, joka haluat ottaa syvemmin vastuun paranemisestasi ja haluat voimaantua seksuaalisuudessasi.
  • Olet valmis ja halukas elämään vahvemmin kehossasi ja pääsemään irti suojamekanismeista, jotka estävät sinua nauttimasta.
  • Sinulle, joka haluat käsitellä henkilökohtaisesti seksuaalisuutta ja tunteitasi ja asioitasi valmentajan tuella, ohjauksella ja kannattelemana.

Kenelle Orgastinen nainen – yoni-kivi valmennus sopii?

 • Sinulle, jolla ei ole selkeämpää traumaa (esim. hyväksikäyttö, raiskaus) tai olet käsitellyt sitä tiettyyn pisteeseen terapeuttisesti.
 • Sinulle, joka haluat ottaa syvemmin vastuun paranemisestasi ja haluat voimaantua seksuaalisuudessasi.
 • Sinulle, joka pystyt omaksumaan ja käymään läpi asioita itsenäisesti ja sitoutumaan harjoituksiin omatoimisesti.

–> Tästä valmennuksesta tällä hetkellä kamppis menossa 18.1.asti! Katso lisää tästä

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.