Paluu tehdasasetuksiin

Kun hyväksynnän hakeminen jatkuu liiallisen kiltteyden ja miellyttämisen kautta tarpeeksi pitkään, voi jossain vaiheessa elämää huomata olevansa kadoksissa itseltään. Elämä kyllä sujuu, kun itse suunnittelee, järjestelee, toteuttaa kaiken, ja huolehtii myös siitä, että muut osalliset tekevät omat hommansa. Jos eivät, onneksi liian kiltti luottopakki on paikalla varmistamassa. Elämä sujuu, pyörä pyörii, mutta millä hinnalla?

Pahoinvoinnin myötä usein tässä vaiheessa kuvaan astuvat monenlaiset minä 2.0 -projektit; fätistä fitiksi, rekrytoijan unelmaksi, iho 10v. nuoremmaksi, henkisen kehittymisen pikakurssilla itsemyötätunto kohdilleen. Myös hyvinvointia voi suorittaa.

Ajan kuluessa kuormitus kasvaa, keho reagoi, mieli reagoi. Kun pysähtyminen tapahtuu – omasta tahdosta tai tahtomattaan – käy joskus niin, ettei enää tiedä kuka on. Ytimessään.
*Kuka minä olen?
*Mistä minä nautin?
*Mikä antaa minulle lisää voimavaroja, mikä vie niitä?

Matkan varrella ytimen päälle on voinut kiinnittyä ajattelutapoja sekä käyttäytymis- ja toimintamalleja, jotka ovat toistojen kautta liimautuneet tiukasti paikoilleen; vastuun ottaminen muiden tunteista, vaikeista asioista puhumisen välttely, tunnelman pitäminen kevyenä yläpilvenä, diplomaattina toimiminen tai itsensä muokkaaminen toisen toiveiden mukaiseksi myös ulkoisesti. On kylmäävä hetki ymmärtää, ettei enää osaa sanoa, mistä edes pitää tai mikä toisi iloa itselle, mikä osa on omaa itseä, mikä muita varten toimimalla tullutta kuorrutetta. Tuo hetki on kuitenkin portti omaa ydintä kohti. Se on herääminen, joka mahdollistaa taltan ja vasaran (ammattiapu, ystävä, puoliso, oma reflektointi) avulla jatkossa saamaan pala palalta ytimen päältä pois sen, mikä sinne ei kuulu:
*miellyttäminen
*ripustautuminen
*perfektionismi
*suorittaminen
*läheisriippuvaiset koreografiat.

Oma itse ei löydy laittamalla minän päälle aina vain jotain uutta. On aika kehittää, aika mennä eteen- tai ylöspäin, aika edetä juoksuaskelin. Suorittajalle tärkeämpää on aika pysähtyä, kuulostella, painaa reset-näppäintä ja palauttaa tehdasasetuksensa.

Sillä siellä Sinä olet aina ollut.
Kokonaisena.
Ytimessä.
Kun tulet esille omana itsenäsi, voit alkaa kukoistaa ☘

 

Lisää ajatuksiani ja tietoa tarjoamastani lyhytterapiasta löydät Instagramista @askeleita_kohti_hyvinvointia 

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.