EMMA SANDSTRÖM : Kärsin äärimmäisestä väsymyksestä ja näin kuntouduin

 

Olin aikoinaan melko onneton nuori nainen. Aidot hymyt olivat harvassa ja tunsin itseni lähinnä ihmisrobotiksi. Hieman päälle parikymppisenä yritin tasapainotella äitinä olemista, kauppakorkeakouluopintoja sekä työssä käymistä. Välillä oli viikkoja kun nukuin alle 4 tuntia yössä ja nämäkin unet olivat erittäin katkonaisia. Jotenkin ajattelin, että tilanne on normaali. Eihän elämä aina ole ruusuilla tanssimista. Huonojen yöunien takia vastustuskykyni kuitenkin heikkeni oleellisesti ja yhtenä keväänä olin lähes kokoajan sairaana, oli nuhaa, kuumetta, yskää ja toistuvia silmätulehduksia. Lepopulssi tuntui usein olevan vähintään 120 ja iltaisin sydän löi niin kovaa, etten saanut unta.

Kun on tarpeeksi väsynyt, muuttuu usein kyvyttömäksi itse parantaa tilannetta. Elämä menee eteenpäin kuin sumussa. Näin pääsi hetkellisesti käymään myös minun tilanteessani.

Jossain vaiheessa sain kuitenkin kerta kaikkiaan tarpeekseni sairastelusta ja ankeasta elämästä. Sisälläni heräsi periksi antamaton soturi. Päätin, että siitä päivästä lähtien ykkösprioriteettini olisi hyvinvointi. Päätin, että haluan elää parempaa elämää. Ymmärsin, että pääsyy ahdistavaan oloon oli aivan liian vähäinen unenmäärä yhdistettynä voimakkaaseen stressiin. En kuitenkaan osannut suoraan tehdä näille asioille mitään, eikä ulkopuolinen apu myöskään parantanut tilannetta. Unenlaadun parantaminen ja stressin vähentäminen tuntuivat olevan liian kaukana minun todellisuudestani. Kokonaisuus oli liian iso purettavaksi.Keksin kuitenkin lopulta yhden asian johon itse pystyin suoraan vaikuttamaan.

Olin törmännyt tarinoihin siitä, miten ruokavaliomuutokset olivat parantaneet sekä perusterveiden että eri sairauksista kärsivien ihmisten elämänlaatua huomattavasti parempaan. Päätin kokeilla.  Rupesin tekemään smoothieta joka päivä, söin paljon marjoja, fermentoitua ruokaa kuten hapankaalia ja jätin pois sokerin ja vehnän.

Onneksi kokeilin, sillä muutokset henkisessä ja fyysisessä hyvinvoinnissani olivat suuremmat kuin olisin koskaan voinut kuvitella.

Ihmisen hyvinvointi on kokonaisuus ja koostuu monen asian summasta. Usein löytyy kuitenkin yksi tai kaksi asiaa, joita muuttamalla voidaan ratkaista suuren osan muista ongelmista. Tämä voi olla yllättävää, sillä kytkös ei aina ole täysin ilmeinen.

Omassa tapauksessani ymmärsin ensin ravinteikkaan ruoan merkityksen. Ruokavaliotani muuttamalla sain valtavasti lisää iloa ja energiaa elämään.  Tällä uudella energialla minulla riitti voimia yrittää ratkaista ne muut asiat jotka kuormittivat elämääni.

Ravinteikkaan ja puhtaan ruoan lisäksi meditaatio osoittautui minun tapauksessani avaintekijäksi. Meditaatio auttoi minua rauhoittumaan iltaisin ennen nukkumaanmenoa, paransi yöuniani ja auttoi mieltä ja kehoa palautumaan myös silloin kun yöunet jäivät hyvin lyhyiksi. Pienen lapsen äitinä tämä toistui hyvin usein.

Voin rehellisesti sanoa, että seuraavat kaksi asiaa muuttivat elämäni täysin.
1. Rupesin syömään ravinteikkaampaa ruokaa, enemmän marjoja ja tein smoothien joka päivä.
2. Tilasin kirjan joka käsitteli meditaatiota. Kirjan mukana tuli CD ja rupesin tekemään CD:llä olleita meditaatioharjoituksia.En voi sanoa, että nämä asiat olisivat tehneet minusta kertaheitolla onnellisen ja tasapainoisen.  Matka siihen on ollut pitkä ja mutkikas. Nämä olivat kuitenkin ne asiat, jotka toivat minulle uutta näkökulmaa elämään, paransi elämänlaatuani valtavasti ja opettivat minulle toisenlaisen inhimillisemmän tavan kohdella itseäni. Seuraavien vuosien aikana huomasin, miten jatkuvasti opin enemmän ja enemmän hyvinvoinnista ja miten elämääni pikkuhiljaa rupesi tulemaan positiivisia asioita kun taas epämiellyttävät asiat siirtyivät taustalle.Oma kokemukseni on, että silloin kun elämä tuntuu raskaalta, niin kannattaa keskittyä yhteen asiaan kerralla. Kun muutat yhden asian, sillä on taipumusta nopeasti vaikuttaa myös muihin elämänalueisiin. Kaikki elämämme osat ovat yhteydessä toisiinsa. Mikään ei ole irrallista.—-
Emma työskentelee nykyään meditaation parissa ja auttaa asiakkaitaan käsittelemään stressiä.  Emma on viimeiset kolme vuotta pitänyt meditaatiotunteja yksityishenkilöille, ryhmille ja yrityksille.​Emman nettisivuilta www.meditaatiotila.fi saat ladata ilmaisen 15 minuutin rentoutusaudion.

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.