Ystävyyden monet kasvot

 

Miten sinä voit? Onko lähipiirissäsi ihminen tai ihmisiä, jotka aidosti kysyvät kuulumisiasi ja ovat kiinnostuneet siitä, miten voit? Oletko onnekas ja omaatko aitoja ystävyyssuhteita? Saatko tukea ja ymmärrystä itsellesi? Pyrkimyksillesi? Elämällesi ja valinnoillesi? Koetko että tulet kuulluksi omana itsenäsi? Voit olla hyvin onnekas, jos yhteenkin kysymykseen vastasit kyllä.

Ystävyyssuhteilla on elämässä tärkeä rooli: Olemme toistemme tukijoita, kuuntelijoita, sielunsiskoja ja -veljiä. Hassuttelukavereita, ”syvemmän minän löytöretkeilijöitä”, yhteistyökumppaneita, toistemme opettajia, arjen ystäviä ja paljon muuta. Millaisia ystäviä sinulla on?

Hyvällä ystävyydellä on tervehdyttävä vaikutus: Hankalassakin elämäntilanteessa ystävän puhelinsoitto, kosketus, sanat tai yhteinen huumori pelastaa monelta mielipahalta. Ei ole väliä oletteko samaa ikäluokkaa vai ei. Henkinen yhteys yhdistää myös yli sukupolvien. Voit omata nuoren ystävän, tai jo vanhemman, tai jonkun siltä väliltä, mutta takaan että tunnistat tosiystävyyden. Sinä tiedät, milloin sinulla on sellainen. Tunnette toisenne jo pitempään tai ette, mutta sydämissänne tiedätte aina olevanne toistenne tukena ja toistenne ystävinä. Kukaan eikä mikään voi hajoittaa oikeasti tosiystävyyttä.

Tosiystävyys käsittää paljon rakkautta. Voitte jakaa toistenne kanssa henkisesti hyvinkin paljon ja opitte jatkuvasti toisiltanne. On ystävyys tiivis tai ei, mutta kun tapaatte pitkän ajan jälkeen, tuntuu siltä kuin ei päivääkään olisi ollut välissä. Kun kohtaat ihmisen joka näkee sinut sellaisena kuin kulloinkin olet, pidä hänestä kiinni! Kerro että arvostat. Ja että välität. Hän voi olla taustoiltaan hyvinkin erilainen, mutta tunnistat kyllä hänet, jolla on kädessään ” avain ja lukko.”

Ystävyyssuhteita myös tulee ja menee. Jotkut ihmiset kasvavat erilleen. Ja niin on hyvä. Silloin kumpikaan ei ole toisen matkan hidasteena. Aika on tehnyt tehtävänsä ja opit on opittu, toivottavasti. Ja näin molemmat voivat jatkaa omaa matkaansa ilman huonoa omaatuntoa, ”koska jokin päättyi”.

Toisinaan joku pysyy elämässäsi vain hetken, mutta rikastuttaa sinua ja kokemusmaailmaasi mittaamattoman arvokkaasti. Opettaen kenties jotakin itsestäsi, elämästäsi , tai ehkä asenteistasi. Anna tällaiselle suhteelle sille kuuluva arvo. Kyseessä ei välttämättä ole suuri ystävyys, mutta taatusti olette toisillenne opettajia, tietyssä elämänvaiheessa.

Ja sitten on niitä ystävyyssuhteita, joissa taistellaan, esimerkiksi vallasta. Sekin opettaa sinulle jotakin itsestäsi. Tai pitäisi opettaa. Ota opiksi. Sekin on arvokas elämänkokemus.

Joskus tapaamme ystäviä ”vain” kahvin ja kakun merkeissä. Nämä kokemukset ovat yhtälailla arvokkaita. Juhlikaa elämän ohikiitäviä hetkiä yhdessä jakaen ja iloiten!

Toisinaan kohtaat ehkä ihmisen, jonka kanssa sinulla on sama missio. Teillä on ehkä jokin yhdistävä tekijä. Työ, harrastus, mielenkiinnon kohde tms. Nämä ystävyyssuhteet ovat käsittääkseni usein yhteistyökumppanuuksia, joka parhaimmillaan tuo kummankin, tai kaikkien parhaimman potentiaalin esiin. On yhdistävä asia mikä tahansa.

Jotkut ystävyyssuhteet ovat veljellisiä tai sisarellisia, jolloin koet ystävän perheenjäsenenä. Ette välttämättä tapaa kovin usein, mutta tiedätte toisistanne paljon. Tunneyhteys on lämmin ja sopuisa. Tiedät olevasi tekemisissä jonkun ” sielunkumppanisi ” kanssa, vaikka välillänne ei olisikaan mitään eroottista.

Joskus johonkin ystävyyteen saattaa sekoittua myös eroottista vivahdetta. Anna senkin näyttäytyä.Tämäkin aspekti opettaa sinulle jotakin itsestäsi ja haluistasi, ehkä myös toiveistasi.

 Kun kohtaat ihmisen, joka herättää sinussa lämpimiä tunteita sekä hyvän olon, toivot hänelle ilpittömästi kaikkea hyvää ja saat olla oma itsesi hänen seurassaan,  saattaa sinulla olla jotakin hyvin arvokasta elämässäsi. Tiedät varmasti , että olet mahdollisesti tutustunut hyvin potentiaaliseen ystäväkandidaattiin. Jos sinulla on aikaa tutustua häneen, ja itseesi suhteenne avulla ja hyvä henki siivittää yhdessäoloanne voitte parhaassa tapauksessa rakentaa välillenne loppuelämän kestävän tosiystävyyden.

 

kuva: Congerdesing

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.