YHTEYS SISÄISEEN LAPSEEN

Koen, että yhteys sisäiseen lapseen on se kaikkein tärkein suhde koko elämämme aikana. Se on se suhde, mikä auttaa sisintä parantumaan syvältä solutasolta saakka. Se on se suhde, joka auttaa sinua jälleen kokemaan turvaa itsessäsi, elämäsi suhteen, jos olet joskus menettänyt turvallisuuden tunteesi. Tämä suhde auttaa sinua eheytymään hylätyksi ja torjutuksi tulemisen haavoista ja traumoista. Tämä suhde auttaa sinua jälleen luomaan yhteyden Universumin voimaan, luottamaan elämääsi, että elämäsi kantaa kyllä. Voit jälleen oppia luottaman että maa jalkojesi alla kantaa kyllä, ja samoin voit luottaa omaan kehoosi, että se kyllä jaksaa tulla mukana elämäsi muutoksissa.

Sisäinen lapsi on meidän oma sydämemme. Hän asuu siellä, siellä asuu ne kaikki sisäisen lapsen haavoitetut osat. Ne osat, joita joskus on satutettu, jotka kokevat olevansa jääneet vaille rakkautta ja huolenpitoa, hellyyttä ja nähdyksi ja kuulluksi tulemista. Ne osat jotka ovat kokeneet jääneen yksin elämässä ja ihmissuhteissa. Osat jotka ovat kokeneet että minut on hylätty ja torjuttu, en kelpaa enkä osaa, en vain riitä, minun täytyy tehdä enemmän jotta kelpaan: isälleni, äidilleni, kumppanilleni, yhteiskunnalle jne..

Sisäinen lapsi on myös yhtäkuin alitajunta. Meidän alitajuiset uskomuksemme itsestämme, muista, maailmasta. Siellä on se kaikki ohjelmisto joka meihin on ohjelmoitu lapsena, mikä kasvatuksemme ja yhteiskunnan kautta opimme millaisia meidän täytyy olla ja millaisia ei. Siellä ovat ne kaikki alitajuiset, tiedostamattomat pelot, traumat, muistot, tunteet.

Minun sisäinen lapseni oli hyvin pelokas pieni lapsi. Hän on pelännyt elämässään niin paljon. Kokenut jääneensä ulkopuolelle, kokenut jopa että universumi, elämä on hylännyt hänet. Sisäinen pieni tyttöni ei ole luottanut että häntä rakastetaan sellaisena kuin hän on, vaan se pitää jotenkin ansaita. Hän koki turvattomuutta, hän pelkäsi aina että hänet hylätään koska joskus pienenä hän koki että hänet hylättiin. Sisäinen lapsi pelkäsi niin kovasti kohdata tuota kipua uudestaan, sitä kipua miltä tuntuu kun koen et minut hylätään ja torjutaan. Sitä halusi tehdä kaikkensa jossain vaiheessa, ettei tuota kipua tarvitse kohdata, eli kontrolloi tai ripustautui muihin, haki rakkautta ulkopuolelta tai keskittyi yleensäkin muihin ihmisiin, eikä itseensä. Läheisriippuvana sitä laittaa huomionsa muihin, ei omaan sisimpäänsä. Jokaisella on omat keinonsa vältellä kivun kohtaamista.

Eroni jälkeen hylätyksi tulemisen ja yksinäisyyden haavani avautui täydellisen auki. Haavasta alkoi nousta kaikki elämäni kokemukset, muistot, traumat pintaan. Päätin että nyt annan sisäiselle lapselle kaiken mitä olen hakenut muilta. Päätin että opettelen olemaan isä ja äiti sisäiselle lapselleni ja antamaan sitä kaikkea, mitä olisin halunnut vanhemmiltani saada.

Mikään ei tuntunut enää tärkeämmältä kuin parantaa yhteyteni sisäiseen lapseeni, parantaa haavani rakkaudella. Se on vaatinut hirveästi rohkeutta, voimaa, itkua, tuskaa kun kuunnellut aidosti miltä sisäisestä lapsesta ne kaikki elämässä sattuneet tapahtuneet on tuntunut, tuntea ne ja vapautua niistä.

Olen istunut monta kertaa kädet sydämelläni ja avannut sydämeni haavoittuville osilleni, ja päästänyt sen läpi, mikä on ollut piilossa. Olen nähnyt sisäisen lapsen pimeässä huoneessa huutamassa… ja kukaan ei kuule eikä näe.. Ketään ei näy, ketään ei ole. Lapsi, joka kokee syvää yksinäisyyttä. Sisäinen lapseni vain tarvitsee, että minä vihdoin näen ja kuulen hänet, rakastan häntä juuri sellaisena kuin hän on ihan kaikkinensa. Pikku hiljaa hän on oppinut luottamaan minuun ja tuntee iloa minun tavatessaan ja jopa turvallisuuden tunnetta. Hän rakastaa kun syleilen häntä. Hän rakastaa kun hellin häntä. Hän rakastaa kun kerron rakastavani häntä. Hän rakastaa kun tanssin hänen kanssaan ja kävelen luonnossa ja kuuntelen häntä. Hän rakastaa kun hän saa tuntea ihan kaikki tunteet, etten tukahduta niitä, etten painosta häntä enkä kiirehdi tai yritä saada vaikeita tunteita muuttumaan joksikin paremmaksi, vaan voin vaan olla läsnä ja ottaa kaiken vastan sellaisenaan rakkaudella. Tämä auttaa meitä yhdistymään toisiimme vieläkin vahvemmin ja kauniimmin, rakastavammin. Tämä auttaa sisäistä lastani parantumaan ja tuntemaan että on turvallista kokea tässä maailmassa kaiken, olla haavoittuva, aito ja herkkä.

Koen että sisäisen lapsen parantaminen on tärkeintä maailmassa, koska kun sisäinen lapsi kokee olevansa turvassa, rakastettu ja hän saa tarvitsemansa läsnäolon ja hellyyden sinulta, hän ei hae sitä ripustautuneesti hakemalla muilta rakkautta tai mieti mitä muut minusta ajattelevat. Sisäisen lapsen parantaminen auttaa sinua olemaan todellinen oma aito itsesi, perustaen oman totuutesi sydämesi totuuteen, ei siihen mitä olet oppinut tai mikä ohjelma sisälläsi on.

Sinun ei tarvitse silloin enää miellyttää yhtään ketään, eikä juosta suhteesta toiseen sen takia että pelkäät kohdata yksinäisyyden tunteitasi. Moni menee suhteesta toiseen, koska se yksinäisyyden kokemus on niin valtava, erityisesti läheisiiriippuva menee suhteeseen siksi narsistin kanssa, koska ei koe olevansa kokonainen, vaan puolinainen- ja narsisti täyttää toisen puolikkaan, koska kumpikaan ei koe itseään eheäksi itsessään, vaan hakee rakkautta ja huomiota ulkoapäin, jotta voisi kokea olevansa merkittävä ja tärkeä ihminen.

Kun laittaa focuksen omaan sisimpäänsä, sieltä voi syntyä jotain niin kaunista, uutta ja suurenmoista, että hämmästyt siitä ihan itsekin. Ja näin voit vetää puoleesi uusia ja ihania asioita, jotka tukevat hyvinvointiasi kun sinä voit sisäisesti hyvin. Kun eheytät ja parannat traumasi energiajärjestelmästäsi, vapaudut jopa sukupolvien väkivallan kierteestä, kun sinä vihdoin opit rakastamaan itseäsi ja sisäistä lastasi ja tällöin et vedä puoleesi enää haitallisia ihmissuhteita vaan voit luoda aitoon rakkauteen perustuvia ihmissuhteita.

SISÄISEN LAPSEN MEDITAATIO HARJOITUS

Ota vähintään 15 minuuttia itseäsi varten. Laita vaikka kynttilöitä palaamaan ja varmista että saat olla rauhassa hiljaisuudessa tämän varatun ajan. Laita rentouttavaa musiikkia taustalle halutessasi. Luo ympärillesi sellainen ilmapiiri, tunnelma jossa juuri sinulla on hyvä olla.

Istu alas mukavaan asentoon ja laita kumpikin kätesi sydämesi päälle. Hengitä muutaman kerran sydämesi alueelle, näin saat yhteyden sydämeesi ja annat sydämelle luvan avautua ja vapautua. Hengitä koko meditaation ajan syvään ja rauhassa. Hengitys avaa sinua kokemaan tunteitasi.

Voit tehdä tämän ääneen, kuuntelemalla mielessäsi sisäisen lapsesi ajatuksia, tai ottaa paperia ja kynän ja tehdä tämän kirjoittamisen kautta.

Kysy sisäiseltä lapseltasi:

Mitä sinulle kuuluu juuri nyt? Miten sinä voit? Mitä sinä tarvitset minulta juuri nyt, miten voin auttaa sinua? Avaudu kuuntelemaan vastauksia, anna sisäiselle lapsellesi lupa puhua niin kauan kuin hän haluaa, luo hänelle turvallinen ympäristö puhua sinulle. Hän ei välttämättä luota täydesti ja voi olla arka. Anna hänelle aikaa ja tilaa. Voit pyytää häntä syliisi, jos hän haluaa tulla. Jos hän tarvitsee silitystä, silitä häntä.

Jos hän tarvitsee turvaa, kysy miten voit luoda hänelle turvallisuuden tunnetta. Onko se esimerkiksi siten että kuuntelet häntä jokainen päivä vähintään esim. 5minuutin ajan, eli otat häneen yhteyttä jokainen päivä. Tai teet hänen kanssaan jotain ihanaa, kuten tanssit, maalaat, lenkkeilet luonnossa. Tai kuuntelet hänen kipujaan, pelkojaan ja traumojaan ja uskallat myös iloita hänen kanssaan ja tehdä kaikkea hauskaa.

Anna itsellesi lupa tuntea kaikki tunteet mitä sisäisen lapsen kohtaaminen sinussa herättää. Jos sinussa herää muistoja, anna niiden tulla. Tunnustele missä kehon osissa nämä tuntemukset heräävät ja anna niille huomiota syvällä hengityksellä ja vaikka silittelemällä tätä kehon osaa. Jos koet pelkoa ja turvattomuutta, halaa itseäsi.

Kerro sisäiselle lapselle kuinka rakastat häntä, kuinka haluat opetella olemaan häntä varten, olemalla läsnä hänelle. Kuinka haluat luoda syvemmän suhteen häneen ja kerro hänelle kunka riittävä, kaunis ja arvokas hän on. Kerro myös kehollesi samalla miten kaunis se on.

Kun olet kuullut mitä sisäinen lapsesi tarvitsee, lupaa hänelle et palaat hänen luokse.

Voit palata takaisin omaan kehoosi ja tuntea hengityksesi. Hengitä muutaman kerran syvään ja liikuttele varpaitasi ja käsiäsi. Kun olet valmis, voit avata silmäsi.

Lisää kirjoittajalta Rohkeutta astua omaan voimaan/Kaisa-Liisa Ahola

Taistelun päättäminen

Vaali ja kunnioita herkkyyttäsi aina. Se on lahja. Vaikka kuin olet saanut...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.