Voisitko nyt pysähtyä hetkeksi?

Rauha. Hyvä tekemisen tunne. Flow. Menestys. Näitä mä halusin tuntea.

Mä koin itse aikamoisen herätyksen puolitoista vuotta sitten, jolloin ymmärsin mikä piti mua paikallani.

Olin juuri perustanut oman yrityksen ja toteuttanut pitkäaikaisen unelmani. Musta tuntui, että tein hirveästi, mutta asiat eivät liikkuneet toivotulla vauhdilla. Panostin aikaa ja rahaa asioihin, ja silti en kokenut oloani hyväksi ja menestyväksi. Mun huomio meni epäonnistumisiin ja puskin eteenpäin kuin höyryjuna. Tunsin oloni epävarmaksi ja saatoin tuntea kateutta muiden jo jaloillaan olevista yrityksistä. Ja mä olen kuitenkin hyvinvointivalmentaja!! Mistä ihmeestä nyt oli kyse??

Mun oli pakko pysähtyä ja katsoa siihen peruutuspeiliin. Katsoin koko elämääni taaksepäin kouluvuosia, jalkapalloilijan uraa, kauppakokeakouluaikojani, työuraa, äitiyttä, parisuhdetta..ja mä ymmärsin kaksi asiaa: Ymmärsin kuinka mieletön, rohkea ja nerokas tyyppi mä olen, ja ymmärsin myös sen, että en koskaan ole antanut itseni nauttia menestyksestä vaikka sitä oli kiistatta ollut roppakaupalla.

Miksi ei kannattanut pysähtyä?

Koska aina oli parannettavaa, saavutettavaa ja kilpailtavaa. Ei ollut mitään järkeä pysähtyä. Ei TUNTUNUT siltä, että kannattaa pysähtyä. 

Näin rakas ystävä, mä olin koko elämäni ajan itse estänyt itseäni tuntemasta oloani riittäväksi ja menestyneeksi. Hah. Tunsin valtavaa kiitollisuutta kun olin tämän sisäistänyt. Ymmärsin myös kuinka todella väärin tämä on, ja se ei voinut enää jatkua. Tämä ei ollut se perintö, jota halusin välittää asiakkailleni tai lapselleni.

Odotukset ja tunteet

Kun katsotaan menestystä, niin mieleen tulee kaksi asiaa, jotka usein jäävät kohtaamatta. Mitä me me mielletään menestykseksi ja miltä se menestys sitten tuntuu. Jos menestys jätetään autopilotille, se usein koostuu itsemme ulkopuolelta tulevista tietoisista ja tiedostamattomista kriteereistä. Se saattaa olla tietty elintaso ja sen tunnusmerkit, tai sitten se voi olla tunne siitä, että on aikaa ystäville ja perheelle. Näihin olisikin hyvä käyttää muutama hetki elämästä ja miettiä mikä oikeasti itselle merkitsee menestymistä.

Jenkkitutkimusten mukaan nykyään jo 70 % mittaa jo menestystä aineettomana hyvänä. Mutta rehellisyyden nimissä täytyy muistaa, että useimmiten näihin aineettomiin ajatuksiin sisältyy paljon tiedostamatonta sisältöä, joka saattaa olla hyvinkin aineellista! Menestys siis on meille asioita, joiden kuvittelemme tekevän meidät onnelliseksi. Ja kun päästään onnellisuuteen, oikeastaan päästään asian ytimeen. Jaan itse onnellisuuden kolmeen hyvään.

1. Hyvään, jota havittelet itsellesi. Juuri ne itsekkäät asiat (aineettomat tahi aineelliset) jotka haluat omaksesi.

2. Hyvään, jota haluat jakaa muille ja maailmalle. Joku voisi puhua tässä yhteydessä tarkoituksesta.

3. Kokemuksen olla hyvä jossain. Tuntea itsesi lahjakkaaksi.

Kun mietit näitä onnellisuuden “kriteereitä”, niin mikä niistä kolahtaa? Tuntuuko susta hyvältä kaikki kolme osa-aluetta? Toteutatko itseäsi niissä? Juttelin eilen Tara Langen kanssa tunteista ja puhuimme aika paljon syyllisyydestä liittyen itsensä etusijalle laittamiseen. Tuleeko sinulle syyllisyyden pistosta, kun mietit ykköskohdan halujasi ja niiden tietoista tavoittelua? (Taran haastattelu on osa tulevaa Kaikki Rakkaudesta valmennustani, joka tulee tammikuussa!!!)

Joulukuu on siis kiitollisuuden aikaa mun kalenterissani.

Se on aikaa jolloin katsellaan peruutuspeiliin ja keskitytään niihin hyviin asioihin. Niihin onnistumisiin ja juttuihin, joista voit taputella itseäsi selkään! Kun sä katsot taaksepäin, niin mitä sulla tulee ensimmäisenä mieleen? 70-80% meidän ajatuksistamme ovat yleisesti ottaen negatiivisia. Ja kun nämä negatiiviset ajatukset pörräävät meidän päässämme, niin meidän fokuskin tuppaa menemään kohti asioita, jotka eivät mieltä ylennä. Jos mielesi heti harhailee negatiivissin asioihin, pääsisitkö niistä ohi miettimällä mitä olet oppinut? 

Jos me halutaan kehittyä ja kasvaa vahvemmiksi, niin meidän täytyy auttaa itseämme. Nyt mä toivoisinkin, että pysähtyisit 5:ksi minuutiksi ja kirjaisit ylös 5 asiaa, joissa olet onnistunut vuonna 2017. Ne voivat olla pieniä tai suuria asioita. Mieti näille onnistumisille sopivat palkinnot. Kun me palkitaan itseämme onnistumisista systemaattisesti, niin me opetetaan meidän alitajuntamme tavoittelemaan asioita meidän kanssamme. Tämä prosessi kertautuu ja automatisoituu ja me päästään maaliin monikertaisella nopeudella. Tämä on myös prosessi, jonka mä myös jaan kaikille uutiskirjeen tilaajille nyt Joulukuussa!

Meidän pitää taputella itseämme selkään aika ajoin. Kehua ja kannustaa. Se tekee hyvää ja hoitaa sisäisiä mustelmia, joita me ollaan kerätty matkan varrella tulleista pettymyksistä. Olet huikea! Sä opit paljon viime vuoden aikana, kasvoit ja kukoistit omalla uniikilla tavallasi. Suothan itsellesi kiitoksen. 

Uutiskirjeen tilaajaksi pääset täältä. 

Lisää kirjoittajalta Valmentajan päiväkirja / Renja Reenpää

Lähes täydelliseen parisuhteeseen – mutta miten?

Lähes täydellinen tarkoittaa mun mittapuulla onnellista, eteenpäin menevää ja molempiin suuntiin kommunikoivaa...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.