Villi ja vapaa.

Olipa kerran kirkassilmäinen enkelityttö, joka näki maailman herkkyydellään, puhtoisen ja viattoman sielunsa läpi. Joka koki elämää kaikilla aisteilla ja ehdottomassa rakkaudessaan tanssahteli tuulen kintereillä. Katse vaelteli taivaalla, kun hän kevyesti ja huolettomasti hyppelehti askeliaan eteen päin. Hän tunsi hyvin syvästi ja kokonaisvaltaisesti ja koki kehossaan kaiken sen elämän ihmeellisyyden, mitä silmillä ei voi nähdä tai korvilla kuulla.

Yhtenä päivänä taivas alkoi tummua. Kuin raskaat pilvet olisivat vallanneet poutaisen kirkkauden. Kuin tuulien virtaukset olisivat tukahtuneet ja paksu verho peittänyt valonsäteet.
Elämisen riemu ja keveys kääntyivät mustaksi häpeäksi ja kirveleväksi syyllisyydeksi. Maailman tuska vieri päälle tuhoavalla voimallaan ja…

Taistelu alkoi.

Ketä varten sinä täällä elät? Kenen odotuksiin sinä vastaat? Kenen vaatimuksille kuulut? Kuka määrää tahdin ja näyttää suunnan? Elätkö itsellesi…

Ehdollistumme hyvin varhain tämän maailman sairaiden ja epäterveiden rakenteiden orjaksi. Olemme kuin hiekanjyviä jättiläisen jalan alla – voimattomia. Ei pakotietä. Ainoa vaihtoehto on alistua. Niellä kuivaa hiekkaa ja painaa katse maahan.

Emme saa tuntea. Emme saa tarvita. Emme saa haluta, emmekä rakastaa. Viattomuus ja kirkkaus meissä on outoa tälle maailmalle ja polttava puhdas rakkautemme aivan liikaa. Pitää olla tavallinen ja vähemmän. Sopia.

Rakkaudesta tehdään oman kivun lääkitsemiseen ja itsekkyyteen perustuva valhe. Tunteminen on liikaa, sitä pitää kontrolloida. On oltava tasalaatuinen. Tarvitseminen on riistoa, onhan kaikki niin niukkaa ja mitään ei ole tarpeeksi. Haluaminen on kertakaikkiaan väärin, sillä ne autenttiset halut ovat ristiriidassa sen kanssa, mitä tässä maailmassa on suotavaa haluta.

Itsensä toteuttaminen on kyseenalaistettavaa sillä se ei sovi harmaaseen massaan. Syvästä, aidosta itsestä kumpuava luovuus näyttää nykymaailman silmissä anarkistiselta ja hallitsemattomalta mielettömyydeltä. Aitoudesta ja haavoittuvuudesta kumpuavan luovuuden kauneus peittyy etikettien ja tekopyhien käyttäytymissääntöjen varjoon. Ole normaali. Ole tasapaksu. Sopeudu joukkoon ja kulje valtavirrassa. Muuten olet diagnoosia ja lääkitystä vaille oleva kummajainen. Tai ainakin outo tai poikkeava, joka ei oikein sovi mihinkään. Mikä häpeä!

Vuosien jälkeen katson itseäni. Olen riisunut kaiken. Siinä olen stýdän auki, täysin haavoittuvaiseksi antautuneena, vielä veraslihalla. Uupuneena siitä vuosikymmenien matkasta, taistelusta ilman loppua. Kuljin päättäväisesti kohti kotia, myrskyn silmässä. Jokin minua johdatti tietämättäni. Sydän on vahva, vaikka se olisi suojattu paksujen kuorien alle. Valo on aina siellä..

Noin vuosi sitten tunsin, kuinka astuin kotioven kynnykselle. Tuohon aikaan tein videopäiväkirjaa ja opettelin tuon itseilmaisun kautta virtauttamaan tunteitani. Häpeän kahleet avautuivat avatessani sisäisyyttäni koko maailmalle ja siinä seisoin vapisevin jaloin. Sydämeni kuistilla. Vielä vuosi eteen päin ja pääsin sisään.

Elämäänsä piirun tarkkaan suorittavasta äidistä, vaimosta, ystävästä, kiltistä tytöstä ja rivikansalaisesta vapaaksi, rakkaudessa eläväksi, väkeväksi oman elämänsä luojaksi. Määritelmien vangista identiteetittömäksi. Itsensä tiedostavaksi sieluksi ihmisen puvussa.

Se on matka. Se on minun tarinani.

Uusi kirja alkaa. Sen otsikko on ”Villi ja vapaa” ja takakannen kuvauksessa lukee ”Mitä on elää rakkaudessa, hurmoksessa, runsaudessa ja lentää korkealla? Uudet seikkailut odottavat. Taivas on laskeutunut maan päälle ja portit ovat auki. Tervetuloa Nousevan auringon valtakuntaan”.

Vanha tarina on loppu. Päästän irti rakkaudella. Kiitän kärsimyksen matkaani, sillä se toi minut tähän. Ja alan toipua. Kuinka kauan se ottaa, että olen kerännyt itseni ja hoivannut uupuneen olemukseni… Sen ei ole väliä. Aloitan tänään ja aikaakin on kokonainen iankaikkisuus.

Lopuksi haluan esittää kiitokset Elämälle. Kiitän. Kiitos. Kiitos.

 

 

Onnellinen.

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.