Viikonloppu mökillä

Picture

Olemme onnellisessa asemassa mökkien suhteen, sillä molempien suvuista sellainen löytyy. Tänä viikonloppuna menimme viettämään anoppilan mökille helteisiä päiviä Kalajärven rannoille. Mökillä oli vilskettä, siellä näimme serkkuja, pikkuserkuja, tätejä ja isomuorikin tuli meitä moikkaamaan. Aika kuluu möksällä tosi nopeasti kun vaihtaa kuulumisia sukulaisten kanssa, joita ei ole nähnyt vähään aikaan. Puuhasteltavaakin mökillä on aina, sillä suurelle porukalle kun laitetaan ruokaa niin siivottavaa tulee, toki muutakin tekemistä aina löytyy ja välillä on vaan ihana olla.

Lauantaina otin ihan rennosti liikkumisten ja muunkin suhteen, koska olin ollut edellisenä päivänä hieman kuumeessa. Mahatatuti yritti kovasti tehdä tuloaan tähän kehoon mutta sain sen torjuttua. Tätini oli samaan aikaa hurjassa mahataudissa, tästä  ja olostani päättelin että sama pöpö yrittää myös minuun iskeä. Ei onnistunut, lauantaina olo oli jo suhkot normaali. Lauantai meni riippukeinussa maaten, lueskellen, saunoen ja uiden ja tietysti Kalevan kisoja täytyi myös katsoa.

En varsinaisesti voi sanoa olevani mökki ihminen. Vaikka voisin kuvailla olevani myös ”ituhippi” niin arvostan suuresti sähköä ja juoksevaa vettä. Ulkohuussi ei ole minun juttuni, vaan mieluusti käyn ihan normaalissa vessassa tai sitten ihan rehellisesti pusikossa. Osaan arvostaa myös normaalia suihkua. Oliverilla oli lauantaina hieman mahasekaisin ja hänen jätöksiää jouduin siivoilemaan muutamaan otteeseen sieltä sun täältä. Siinä vaiheessa toivoin että vesihana löytyisi. Myös ötökät tuottavat jonkinlaista päänvaivaa…


Riippukeinussa löhöilyä ja auringosta nauttimista, siitä on hyvä mökkiloma tehty.Viljonkka, miksi sukumökki on nimetty, on kyllä muuten aivan kauhean hieno paikka. Pää- ja saunarakennus ovat valmistuneet viime kesänä hienolle rauhalliselle alueelle. Puitteet on viimeisen päälle ja tilaa löytyy vähän suuremmallekin porukalle. Mökki on suurella rakkaudella valmistuttu ja sen huomaa monesta seikasta. Mökillä käy paljon sukulaisia mutta myös ystäviä ja tuttavia. Tuntuu ettei se paljon ole tyhjillään. Hyvä energia vetää siis puoleensa.

Iso suku on rikkaus. Viljonkka.Lauantai-iltana menimme anoppilaan nukkumaan, joka on vain muutaman kilometrin päässä mökiltä. Olimme aika väsyneitä joten ajattelimme saavamme nukuttua paremmin hiljaisessa talossa. Ja kyllä tuli muuten hyvin nukuttua. Anoppilassa oli tempur-tyynyt ja taidanpa myös hankkia itselleni sellaisen, sillä minulla on ollut viime aikoina pienoinen tyyny ongelma.

Sunnuntai aamusta lähdimme takaisin mökille. Oli mukava lämmin ilma ja aika kului taas siiville. Otimme aurinkoa, kävimme kalassa, treenailtiin, uitiin ja syötiin hyvin. Perheen kanssa yhdessä oleilua on myös niin siistiä. Ihanaa kun miehellä on kesäloma! Meidän yhteiseen laatuaikaan kuuluu treenaileminen. Se on yksi meidän tärkeimmistä yhteisistä jutuista, tietenkin kaiken muun lisäksi.

Päivän mukavimpaan antiin kuului ehdottomasti myös suuren maakasan lapioiminen tasaiseksi. On niin hauska nähdä heti kättensä jäljen, olla avuksi ja siihen vielä saada huippulaatuista treeniä päälle. Innostuin kaksi kertaa maapläntin kimppuun.

Treenailtiin sunnuntaina. Kävimme aluksi spurttailemassa metsäteillä, jonka jälkeen vähän voimailua. Mun treenivaatteet oli -90-luvulta eli siis nykyajan muotikuteet 😉
Treenailun jälkeen maistui kalakeitto joka oli valmistettu itsepyydetystä kuhasta ja oman maan perunoista. Todella hyvää!
Meidän höppänä menossa mukana ja vauhti päällä, AINA <3 Trampalla tuli myös hypitettyä.

Molemmilta puolin löytyy urheiluhullu suku, joten Kalevan kisoja tuli seurattua tiiviisti. Huomatkaa ruoka, lähitilalta oli jäänyt paljon ylimääräsitä tinkimaitoa ja he olivat tehneet siitä juustoa. Aivan upean makuista puhumattakaan maidosta, kermaista ja suussa sulavaa. Voi kumpa tavallisesta kaupastakin saisi tuollaista maitoa! Sitä saatiin onneksi monta litraa matkaan mukaan.

Ihana, rentouttava viikonloppu takana! Kiitos siitä isännille <3

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.