Veren voima

Naisen elämään kuuluvat suuret siirtymäriitit liittyvät vereen ja ensimmäinen niistä (oman syntymän jälkeen) on kuukautisten alkaminen. Kuukautisten alkaminen on suuri tapahtuma tytön elämässä ja siitä alkaa matka kohti itsensä toteuttamista ja oman tehtävän löytämistä tässä maailmassa. Kuukautiset ovat yhä yksi suurimmista tabuista maailmassamme vaikka lähes puolet maapallon väestöstä vuotaa luonnollisesti kuukausittain. Patriarkaalisen ajanjakson seurauksena yhteys näihin täysin luonnollisiin kehon-toimintoihimme on katkennut ja niiden alkuperäinen merkitys ja sen kunnioittaminen kadonnut. Kuukautisia on alettu pitää likaisina, naiseuteen liittyvänä vaivana tai jopa kirouksena. En varmasti ole ainoa, joka ei saanut ansaitsemiaan juhlia ensimmäisen kuukautisveren saapuessa vaan omaksuin kuukautisiin liittyvää häpeää ja surua tästä yhteyden katkoksesta. Tuhansia vuosia kestänyt naiseuden alistaminen ja häpäiseminen on väistämättä vaikuttanut siihen, miten myös naisina suhtaudumme kehoihimme ja saanut meidät unohtamaan kohdussa piilevän voimamme. Kuukautisten alkaminen aktivoi kohdun muistimme sekä yhdistää meidät kaikkiin edeltäneisiin naisiin sukulinjassamme. Sen myötä me myös tunnemme esi-äitiemme syvät haavat, häpeän ja traumat, jotka ovat seurausta tästä patriarkaalisesta hallinnasta. Samalla kuitenkin aktivoituu myös aikojen alusta saakka elänyt ikuinen viisaus, ajoilta jolloin naisena elämisen kauneutta kunnioitettiin ja kuukautisia juhlistettiin arvokkaana ja pyhänä tapahtumana naisen elämässä. Kohdussamme elää tuo kaikki viisaus, ja ikuinen kyky parantaa, uudistua ja uudelleensyntyä. Tässä ajassa olemme täällä puhdistamassa tuota naiseuteen liittyvää häpeän verhoa ja ottamassa takaisin omaa voimaamme naisina ja luojattarina. Veressämme virtaava rauta symbolisoi voimaa, eikä ole ihme, että viime aikoina naiset ovat havahtuneet tarkistamaan rauta-arvonsa ja keräämään takaisin vuosi-satojen saatossa uupuneet rautavarastot jälleen täyteen.

Auta luonto, Anna voimaa, Tee vereni vahvemmaksi

 

Veren mysteerit

Maailmassamme on ollut aika, jolloin ihmiset elivät syvässä yhteydessä luontoon ja elämän voimaan, eläen harmoniassa ja rakkaudessa keskenään. Heidän uskontonaan oli itse Kohtu, josta kaikki elämä syntyi. Uskottiin, että myös meidän maapallomme oli syntynyt Kosmisen kohdun kautta ja nämä taivaalliset sekä planetaariset kohdut olivat syvästi kunnioitettuja kaiken Elämän Äiteinä. Naisilla oli kyky olla kohtunsa kautta yhteydessä näiden planetaaristen kohtujen kanssa sekä portaaleina maailmojen välillä, tuoden sieluja fyysiseen muotoon. Nämä kansat eivät olleet kuitenkaan matriarkaalisia, vaan kohdun voima oli siunaus koko yhteisölle ja miehet kunnioittivat sekä suojelivat tämän kohtu-viisauden säilymistä. Kohtua kunnioitettiin elämän lähteenä ja jokaista naista kohdun kantajana.

Kuukautiset olivat pyhää aikaa, jolloin naiset avautuivat vastaanottamaan henkisiä visioita. Veri oli osana luonnollista kiertokulkua, sen avulla nainen pystyi uudistumaan joka kuukausi ja luomaan uutta elämää. Kohdusta virtaavaa kuukautisverta käytettiin Temppeli-papittarien pyhissä rituaaleissa ja sen avulla koko heimo pystyi uudistumaan henkisesti sekä olemaan yhteydessä Luojaansa. Näinä aikoina naiset eivät myöskään tukkineet vuotoaan siteillä, tamponeilla tai edes kuukupeilla, vaan antoivat verensä vuotaa vapaasti, suoraan Äiti maalle. Kohdun veri oli pyhää ravintoa unelmien manifestoimiseksi näkyvään muotoon ja antamalla sen virrata maahan, kiertokulku säilyi harmonisena ja eheänä.

Kuukautisveri on ominaisuuksiltaan todella ravitsevaa ja uudistavaa. Monien alkuperäisten traditioiden mukaan ihmisten uskottiin syntyneen Jumalallisen Äidin kuukautisverestä. Veren sisältämät kantasolut ovat erittäin parantavia ja niitä kutsutaankin ”Jumalan molekyyleiksi”. Kantasoluissa itää ikiaikainen viisaus ja yhteys elämän lähteeseen. Veressämme on voima parantaa ja synnyttää uudelleen. Nämä kantasolut ovatkin “jumalallisen alkuperämme koodi”, joka uinuu kokoajan sisällämme. Herättämällä nämä solut eloon, pystymme jälleen yhtymään elämän mysteeriin sisällämme ja kaikkialla ympärillämme. Muistamaan, että olemme Jumalaisen Äidin lapsia ja veremme on pyhin sakramenttimme, joka on yhteydessä syntymä-kuolema-uudelleensyntymän sykliin. Kohdusta virtaava veri on Elämän veri.

Luomisvoimamme on meidän syntymäoikeutemme

Sisko, veresi on pyhää.

Luonnon rytmi sisällämme

Niinkuin kuu liikuttaa maailman vesiä, niin myös kehossamme virtaavaa verta. Kuu on yhteydessä kuun-kiertoomme ja naiset ovat kautta aikojen vuotaneet synkroniassa kuun kanssa. Kuu edustaakin feminiinistä voimaa ja sen vaihtuvia syklejä. Luonnon-kansojen keskuudessa naiset vuosivat verensä uudenkuun aikaan, jolloin kuun energia tukee irtipäästämistä ja uudistumista. Perinteisesti silloin koko kylä lepäsi, myös miehet, jotka yhdistyivät henkisesti kuukautisten voimaan, pysähtyivät ja keräsivät uutta voimaa ja viisautta. Kuukautisten aika kehoittaa meitä kääntymään sisäänpäin, hidastamaan tahtia ja hiljentymään oman sisäisen viisautemme äärelle.

Meidän naisten vastuulla on tutustua omaan kuukautiskiertoomme ja elävöittää suhteemme omaan vereemme. Jokainen voi luoda oman kuukautisrituaalinsa, tuomalla lempeyttä ja rauhaa omaan vuoto-aikaansa. Kuukautisten aika on hyvä pyhittää levolle ja uudistumiselle, luomalla nautinnollisia hetkiä itselle ja olemalla yhteydessä omaan vereensä. Kuukautisverestä voi tehdä ravitsevia kasvonaamioita, kylpyjä tai veren voi kerätä talteen ja käyttää maalamiseen tai antaa laimennettuna huonekasveille. Vapaasti vuotaminen luonnossa ja veren antaminen maalle ovat hyvin voimallisia tapoja olla yhteydessä omaan villiin luontoonsa ja pyhään feminiiniseen voimaansa.  Olemme alati uudistuvia, muuttuvia ja se yhteys, jota kaipaamme löytyy luontoa ja sen syklejä itsessämme seuraamalla. Hyväksymällä syklimme eri vaiheet ja kunnioittamalla kehomme rytmejä, voimme olla yhteydessä siihen osaan itsessämme, joka ei ole saanut hyväksyntää. Saamme olla kokonaisia. Meillä on voima vuotaa kaikki se pois, joka ei palvele enää ja antaa sen muuttaa muotoaan, raviten ja kasvattaen sydäntemme unelmia näkyväksi.

Kuukautisveren kylväminen parantaa maata sekä meitä. 

Sanotaan, että jos kaikki naiset antaisivat verensä virrata Äiti Maalle, miesten ei tarvitsisi enää vuodattaa verta sotimalla. Tämä lause sisältää sen viisauden, jota Kohtu-uskonnossa olevat kansat elivät todeksi ymmärtäessään, että kohdusta virtaava veri on siunaus ja merkki elämän jatkuvuudesta ja sen antaminen Äiti Maalle kuvasti kiitollisuutta ja rakkautta elämää kohtaan. Tällä hetkellä elämme aikaa, jossa kosminen herätyskello pärisee kovaa, herättäen uinuneet veren mysteerit eloon sisällämme. Häpeä hälvenee, voima palautuu, ikiaikainen muisti aktivoituu ja kytkee meidät jälleen kulkemaan harmonisesti rytmissä kuun ja maan, kohdun viisauden sisällämme tuntien.

 

Tervetuloa 3-kerran kurssille sukeltamaan kuukautisveren mysteereihin ja syventymään naisen kierrossa piilevään voimaan. Seuraava kurssi järjestetään Maatalolla Jyväskylässä alkaen 30.8.  Lisätietoa fb:ssä: https://www.facebook.com/events/382647979026084/?event_time_id=382647989026083

Lähde: Womb Awakening – Azra & Seren Bertrand

 

 

 

Lisää kirjoittajalta Äiti Maan Ääni

Pyhällä äitiyden polulla

Kaikki elämä on lähtöisin Äidistä (kyllä, isä on aivan yhtä olennainen ja...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.