Vapaa koulu Pirkanmaalle?

Tulevaisuus luodaan ei kenenkään muun kuin meidän toimesta ja kun tarpeeksi suuri motiivi syntyy tarpeeksi useassa ihmisessä sisällä, niin jossain vaiheessa alkaa tapahtua myös ulkoisissa rakenteissa muutosta parempaan.

Koulurakenteet- ja järjestelmät ovat kohteita, jotka kipeästi kaipaavat uudistusta ja asia mietityttää jo itseäni, koska poikani aloittaa koulun jo neljän vuoden päästä. Haluan olla vaikuttamassa sen minkä voin myös tähän tärkeään aihepiiriin liittyen, siksi kutsumme asiasta kiinnostuneet palaveeraamaan aiheen tiimoilta Tampereelle jo parin viikon päästä!  Sanaa saa mielellään levittää somessa!

………………………………………………………………………………………

Vapaa koulu Pirkanmaalle?

Tervetuloa tapaamiseen visioimaan omaa koulua Pirkanmaan alueelle

Life centrellä (Rautatienkatu 14 A 2, Tampere) 9.4.2015 klo 16-20. 

Etsitkö vaihtoehtoja normaalille peruskoululle? Kotikoulutatko ja kaipaat lisää vuorovaikutteisuutta lasten opiskeluun? Kiinnostaako kokemuksellinen ja yhteisöllinen oppiminen? Oletko kuullut demokraattisista kouluista ja innostunut niistä?

Turussa on aloittanut Suomen ensimmäinen demokraattinen vapaakoulu, Turun Feenikskoulu. Meidän unelmamme on luoda Pirkanmaalle jotakin saman kaltaista. Olemme kaksi yhteisöllisesti asuvaa lapsiperhettä. Ajatuksenamme on pitkään ollut lasten yhteisöllinen kotikouluttaminen. Turun malli kuitenkin inspiroi meitä luomaan jotakin enemmän. Nyt etsimme muita Pirkanmaan seudun kotikouluttavia tai muuten asiasta kiinnostuneita vanhempia, joita kiinnostaisi lahteä luomaan omaa koulua.

Keskeistä meille hankkeessa on mm. lapsentahtisen oppimisen tukeminen, jossa lähtökohtana on oppijan oma motivaatio; oppijoiden osallisuus oppimisjärjestelyjä ja –sisältöjä koskevaan päätöksentekoon; eri ikäisten lasten, nuorten ja aikuisten välinen monipuolinen vuorovaikutus, aidot oppimisympäristöt ja käytännönläheisyys.

Koulun toimintamalli ja sijainti ovat kysymyksiä, joihin hankkeen ympärille kokoontuva porukka hakisi yhteistä näkemystä. Jos kiinnostuneet ihmiset hajaantuvat laajalle, voisi koulu toimia myös jonkinlaisen oppimisverkoston tai kiertokoulun tapaan. Lähdetään luomistyöhön avoimin ja rohkein mielin! Tervetuloa joukkoon kuulostelijaksi, intoilijaksi tai kyseenalaistajaksi, opettajaksi, vanhemmaksi tai tukihenkilöksi. Odotamme toiveikkaina yhteydenottoasi. Laitathan myös sanaa kiertämään kaikille tutuillesi, jotka saattaisivat kiinnostua hankkeesta.

Ensimmäisessa avoimessa tapaamisessa 09.04.2105 jaamme ajatuksia vapaamuotoisesti. Mikäli kiinnostuit aiheesta, otathan yhteyttä vaikka et pääsisikaan tapaamiseen paikalle.

Pauliina Helle 0407773869 pauliina.helle@gmail.com

Sonja Linnala 0449330388 juolavehna@gmail.com

Picture

Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2 / Heidi Harju

Sinä et ole yksin! – Tarinani eräästä päivästä, jota en olisi halunnut, mutta joka minulle TAAS annettiin

Halusin kirjoittaa rehellisen tekstin eräästä päivästäni kuluneella viikolla. Haluan myös sanoa, että...
Lue lisää

Ei kommentteja

  • Hei!
    uskomatonta että joku on kehittelemässä tällaista koulua!
    Minulla on 4 vuotias lapsi ja tuleva koulunaloitus mietityttää ja olen miettinyt kotiopetusta mutta tämä on jotain muuta. Otan mielelläni infoa asiasta vastaan..

    • Hei! Hieno juttu. Liity ainakin tuonne Vapaa koulu Pirkanmaalle -ryhmään, jos olet facebookissa. Tai laita pauliinalle tai sonjalle sähköpostisi niin saat tietoa suoraan.
      T. heidi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.