Vanilja-mustikka raakakkua ja spelt mustikkapiirakkaa (ei raaka) Hamp ja nams!!

 

Vietettiin maalla suuremmalla porukalla viikonloppua ja siihen kuuluu olennaisena osana herkullinen ravitseva ruoka . Oman maan antimista saatiin syödä koko viikonloppu terveellisesti ja ravitsevasti, mutta kahvi vaatii “toketta” seurakseen. Niinpä sitten päätin tehdä mustikkapiirakkaa ja raakakakkua.

Terveellisesti ja hyvistä raaka-aineista saa maistuvaa toketta. Käytän mielelläni hyviä laadukkaita raaka-aineita leivonnassa koska niistä tulee yksinkertasesti paremman makuisia.

Mulla on pieni hankaluus seurata tarkkaan reseptejä. Yleensä aina muutan niitä joiltakin osin ja enkä mittaan mitenkään tarkkasti raaka-aineiden määrää. Joskus osuu kohdalleen ja toisinaan ei ihan niin onnistuneesti.

Mustikka piirakan reseptiä muokkasin hieman. En ikinä käytä leivonnassa margariiniä vaan korvaan sen laadukkaalla luomuvoilla. Vehnäjauhot korvaan yleensä luomu speltillä. Voin suositella kotimaisia SunSpeltin tuotteita. Heidän tuoteperheestään löytyy paljon hyviä laadukkaita jauhoja, muroja, lakuja etc.

Täällä maalla meillä on käytössä Wilfan blenderi, joka on ollut hintansa väärti n.100€ gigantista. Tehot riittää smoothien ja raakakakkujen tekoon ja moneen muuhun.Tämän reseptin sain ihanalta ystävältä Suvilta joka tekee aivan mielettömiä raakakakkuja.

Vaniliainen mustikka raakakku
Pohja:
1dl saksanpähkinä
1,5dl parapähkinä
6 tuore taatelia
30g/n.1dl kookoshiutale
30g/n.3/4dl raakakaakao rouhe
1tl aito vanialijauhe
hippunen himalajan ruususuolaa

Liotin hieman pähkinöitä. Sen jälkeen heitin kaikki aineet blenderiin ja vedin suhkot tasaiseksi massaksi. Vuoka pitäisi olla n. 22cm tähän kakkuun mutta ei löytynyt joten laitoin vain tavalliseen silikonivuokaan.

Laita pakkaseen jähmettymään pohja. Tee seuraavaksi eka kerros.

Raakakku kannattaa tehdä irtovuokaan, mutta kun sellaista ei ollut tarjolla niin tein sen soveltaen silikonivuokaan. Reseptiä myös hieman muokkailin koostumuksen mukaan.1. kerros vaniliatäyte
150g/2dl cashew pähkinä
1,5 dl kookosmaito
80g kaakaovoi (sulata juoksevaksi)
0,5dl hunaja
1tl vaniliajauhe

Liota pähkinöitä hiukan. Laita kaikki ainekset blenderiin ja vedä tasaiseksi massaksi. Laita seos jähmettyneen pohjan päälle.

Laita kakkupakkaseen ja anna seoksen jähmettyä kunnolla.

2.kerros mustikkatäyte
150g cashew
200g mustikka
6 tuoretaatelia
1-2dl vettä
50g kaakaovoi (sulata juoksevaksi)
1rkl kookosöljy
1tl vaniliajauhe

Lopputulos miellytti silmää ja myös sai maultaan kehuja syöjiltä.Perus mustikkapiirakka
pohja:
150g voita
1,5dl sokeria
1 muna
3dl speltjauho
1tl aitoa vaniliaa
1tl leivinjauhetta
400g mustikoita

murutaikina:
100g voi
1dl sokeria
2dl speltjauhoja

Panosta laatuun vaikka se muutaman euron kalliimaksi tuliskin. Laadukkaista luomu tuotteista saa täyteläisemmän makuisen kokonaisuuden.
Lopputulos oli hyvä. Piirakka katosi tunnissa parempiin suihin. Piirakka ei ollut liian makea. Sen kanssa olisi voinut tarjota vaikka kermavaahtoa mutta meni se noinkin.
Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.