Vaikuttava äänesi (sis. alekoodin – voimassaoloaika pidennetty!)

Sain ilokseni tavata erään huipun yrittäjänaisen muutama viikko sitten. Tutustuimme facebookin eräässä ryhmässä ja olimme yhteydessä ideoita heitelläksemme. Tavattiin (mikä oli tosi erikoinen tapaaminen btw; kadotin matkalla lompakkoni ja poliisit tulivat tuomaan sen hänen talolleen.. joo tell me about it!), innostuttiin molemmat yhteistyökuvioista!

Liisi on laulupedagogi, vokologi ja äänivalmentaja, ja hänen intohimonsa on mm. kehittää asiakkaiden ääntä ja sen käyttöä. Kuulostaa ehkä vähän tylsältä, mutta kun miettii, miten paljon ihminen oikeasti käyttää ääntään yleensä joka ikinen päivä – eikä sen käyttöä erikseen missään opeteta – alkaa ajatus äänen kehittämisesti tuntua kiehtovalta! Ainakin minusta 🙂 Olen intohimoinen itseni kehittäjä, joten ilman muuta innostuin tästäkin vähän käsitellystä osa-alueesta!

Mitä omaan ääneeni tulee, ainakin itselläni on miljuunat kerrat käynyt niin, että kun innostun jostain, alan puhua kauheasti innostuksen huiskeella ja kohta huomaankin että ääneni tuntuu väsyneeltä enkä jaksa puhua. Intoa olisi piukassa mutta tuntuu raskaalta puhua, ääni kuulostaa käheältä ja tekee mieli pitää taukoa. Viimeksi itseasiassa eilen ystävää nähdessäni. Yleinen “ongelma” ainakin täällä minulla!

Tai, kun olen ollut pitämässä puhetta tai esitelmää ja pelkään ääneni värisevän tai pettävän. Puhumattakaan kun pitäisi esiintyä vakuuttavasti isolle joukolle ja puhua kovaa ja selkeästi, mutta en saa pakotettua ääntä yhtään kovempana ulos. Tai kun jännittää ja ääni tuntuu kiristyvän kurkun ympärille tiukaksi. Hitsi!

​Olen käynyt muutamilla laulutunneilla aiemmin kaksi vuotta sitten, niin olen saanut jo hiukan pohjaa miten ääni voi jopa muuttua oikeilla harjoituksilla positiivisempaan suuntaan. Lapsena sain sitäpaitsi kuulla “etten osaa laulaa”, ja nämä kahden vuoden takaiset laulunopettajat todistivat tuon vääräksi. Minä osaan! Se on vain harjoituksesta kiinni! Oli aivan hui-ke-aa kokea, miten oma ääni voi kantaa, soida niiiin kauniisti(!) ja nuotissa! Se oli aivan täräyttävä kokemus. Ja kaikki se muutamilla harjoituksilla, luottamuksellisella ilmapiirillä ja tsempillä. Tästä on nyt pari vuotta aikaa, mutta into kehittää lauluääntä jäi kytemään.Kun siis tutustuin Liisiin, tajusin että tuo kaikki sama on nyt tehtävissä myös puheäänelle. Kuinka siistiä!

Salainen, hiljainen haaveeni kun on puhua; Puhua kokemuksistani, oppimistani asioista joita elämä on heittänyt, itselle intohimoisista aiheista. Esiintyä, tuoda itseni ja ääneni esiin. Minun oma ääneni, minun kokemukseni elämästä ja mitä se on tuonut. Inspiroida ja auttaa muita samoissa asioissa mitä käynyt. Antaa toivoa, luottamusta omalla tarinallani. Se on yksi haaveistani.

​Oman haasteen äänenelleni tuo homeongelmat, joiden vuoksi menetän ääneni joka ikinen päivä (olen sisäilmasairas, ja jokaisessa tilassa missä jotain sisäilmaongelmaa, menee ääneeni käheäksi Paula Koivuniemi -versioksi. Sama juttu käy hajusteiden kanssa). Uskon, että harjoittelulla puhtaissa tiloissa voisi myös äänen kantavuutta vahvistaa myös altistuksien kanssa. Ja ennen kaikkea, jaksaa puhua kun haluan, niin että ääni kantaa vaikka koko päivän. 🙂 Se on meinaan täysin mahdollista!

Tästä kaikesta luettuani Liisin blogista ja jutellessani hänen kanssaan, innostuin yhä lisää. Ääntä, sen sointia ja selkeyttä on ihan oikeasti mahdollisuus treenata, siinä missä lihaskuntoa muutenkin. Äänilihakset ne työtä tekee, muun kehon ohella. Samalla koen, kun tulen kuulluksi, se vahvistaa muutenkin presenssiäni ja “lupaa” olla olemassa, tulla nähdyksi, ikäänkuin “HEI, Minä olen täällä!”. Ääni onkin aivan uskomaton työkalu kaikessa elämässä, minkä voi ottaa helposti itsestäänselvyytenä (ainakin minä olen tehnyt niin).

Siksi halusin lähteä mukaan, kun Liisi kertoi hänen ja yhteistyökumppaninsa Maria Svanin kanssa tekemästään Vaikuttava ääneni -verkkokurssista. Vielä tänään kurssin saa -15% halvemmalla! Suosittelen ihan älyttömän lämpimästi – sillä kukapa ei haluaisi olla vakuuttava, puhua ja tulla kuulluksi selkeästi ja voivansa luottaa itseensä sekä ääneensä. Ääni jos mikä on kaunis instrumentti ja osa Sinua.

Alekoodi Maria15 voimassa siis vielä tänään, 17.9.! Käy lukaisemassa ja kuuntelemassa makupaloja kurssista, täällä:

EDIT 21.9. Tarjous on voimassa vielä perjantaihin 22.9. asti! Koodilla Maria15 saat 40e alennusta kurssista 🙂 Suosittelen hurjan lämpimästi!

http://vaikuttavaaaneni.gr8.com/​

Affiliate-linkki, yhteistyössä Ääniluotsi ja MBody Ky

Ääntelemisiin!

Lisää kirjoittajalta Koditon tyttö / Maria Tuominen

Elämän laineilla

Mitä, jos antautuisikin elämän laineille. Sen keinuville, leppoisille aalloille, jotka kuljettavat sinua...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.