Vaikeudesta Valoon

Tämä kirjoitus on sinulle, jolla on nyt vaikeaa. Tuomaan sinulle lohtua, että tämäkin hetki on ohi menevää. Tuomaan sinulle vahvuutta. Tämän hetken selätettyäsi olet taas vahvempi, kuin aiemmin! Tuomaan sinulle toivoa! Valo löytää taas elämääsi, sillä se ei ole koskaan pois lähtenytkään.

Olen kohdannut elämäni aikana monenlaisia haasteita, isompia ja pienempiä. Kenenkään haasteita ei voi verrata keskenään, koska koemme elämän omien ”lasiemme” takaa.

Jokaiseen haasteeseeni on sopinut sama kaava. Vaihe vaiheelta haasteellinen aika on mennyt eteenpäin, vaikka on tuntunutkin, ettei tästä ikinä selviä. Juuri siksi tätä kirjoitankin – kaikki hetket ovat ohi meneviä. Tämä ajatus tuo toivoa tulevaan!

Seuraavaksi kerron vaiheista ja käytän vertauksena sydänpysähdyksestä selviämistäni.

Vaiheita vaikeuksista Valoon

Ensimmäinen vaihe:

Surua, järkytystä, pelkoa tai vihaa tilanteesta. Sydänpysähdyksen jälkeen ensimmäisiä ajatuksiani oli hämmennys. Olin ihmeissäni, että miten tässä nyt näin kävi. Muistan selvästi hetken tapahtumapäivän illalta sairaalasta. Olin käymässä vessassa. Hoitaja odotti oven ulkopuolella huolehtimassa, että kaikki on ok. Otin piilolinssejä pois peilin edessä. Siinä samalla ajattelin, että aamulla lähdin töihin normaalisti ja nyt illalla olen sairaalassa rinta kipeänä elvytyksestä.

Tämäkin hetki /vaihe meni ohi ja nyt kirjoitan tätä vuosia myöhemmin kiitollisena kaikesta kokemastani.

Toinen vaihe:

Taistelua selviämisestä. Kamppailua, kun tilanne on päällä, jotta selviää eteenpäin. Kamppailua käytännön asioista. Sydänpysähdyksen jälkeen tämä vaihe oli kamppailua hengestäni, tarkkailua lyökö sydän, miten se lyö…

Vaiheet 1 ja 2 voivat kulkea käsi kädessä ja näille vaiheille on aikansa. Kiirehtiminen ei auta. Anna tilaa tunteille ja luota siihen, ettet ole nähnyt vielä kaikkea!

Kolmas vaihe:

Sitten tapahtuu jotain, jolloin näkee muutoksen mahdolliseksi. Tämä vaihe tulee aina! Luota siihen! Tämä vaihe tulee toisen ihmisen tai jonkin tapahtuman muodossa, jolloin itse oivallat jotain. Tässä kohdassa vaikuttaa myös oma valintasi ­­– haluatko nähdä hyvän vai et. Jos tilanne ei ole kovin vaikea, seuraavaksi voi tulla vaihe 5.

Neljäs vaihe:

Edellisessä vaiheessa alkaa näkemään Valoa elämässä. Sydänpysähdyksen jälkeen tuo oli sydämen toimenpiteeseen pääseminen, jonka tarkoitus oli saada aikaan hyvinvointia minulle.

Toimenpiteen jälkeen oli aika palata ”normaaliin” elämään. Normaali -sana lainausmerkeissä siksi, koska eihän mikään ollut enää niin, kuin ennen! Minulla tuli ajatuksia: ”Mitä elämä nyt on? Miksi elän? Mikä järki tässä elämässä on?”

Tästä seurasi masentuneisuutta. Työpaikan psykologilta sain tietää tämän vaiheen olevan normaalia traumaattisen tapahtuman jälkeen. Hyväksyin tilanteen ja Valo pääsi takaisin elämääni.

Viides vaihe:

Tässä vaiheessa Valo alkaa laajenemaan elämässä. Valo voittaa aina pimeyden! Anna sille mahdollisuus!

Muutos voi pelottaa ja jotkut saattavat jäädä kiinni vanhaan. Niin hassulle, kuin se voi tuntua, joillekin esim. sairaan persoona on käynyt niin tutuksi ja turvalliseksi. Siitä halutaan pitää kiinni, vaikka itse sairaus ei enää oikeasti haittaisi elämää. Tämä on paranemisen pelkoa. Tähän sopii hyvin lainaus, johon törmäsin jossain: ”Tuttu helvetti tuntuu turvallisemmalle, kuin vieras taivas”.

Itsekin olen käynyt läpi ajatuksia: ”Mitä nyt, kun sydän voi paremmin? Millaista elämä tulee olemaan? Joudun kohtaamaan erilaista elämää, uusia tilanteita! Uskallanko?”

Valo voitti ja jatkoin elämääni. Opin elämään terveempänä minuna. Rytmihäiriöt vaivaavat edelleen toisinaan, jolloin mietin aina miksi. Mikä on juurisyy? Näin otan opiksi tilanteesta ja osaan elää itselleni hyvää tekevää elämää.

Askel kerrallaan

Elämä koostuu erilaisista ajanjaksoista. Vaikean ajan jälkeen tilanne helpottaa. Siihen missä valossa elämänsä näkee, vaikuttaa myös luonne. Jotkut näkevät kaikessa negatiivisen ja pelkäävät pahinta. Tämä ajatuskehä on jatkuva stressi koko keholle, aivot mukaan lukien. Aivoille kaikki on totta nyt, vaikka murehtisikin mennyttä tai tulevaa.

Surulle ja murheelle on aikansa, mutta jossain kohtaa sinun täytyy päättää, pysytkö paikallasi vai haluatko tehdä parhaasi itsesi eteen. Sinä olet oman itsesi paras asiantuntija ja siksi sinussa on kaikki vastaukset hyvinvointiisi. Sinussa on se viisaus, jolla pääset eteenpäin elämässä. Opettele luottamaan itseesi ja omaan viisauteesi. Pysähtymällä ja hiljentymällä itsesi ääreen kuulet vastaukset.

Muista, että sinä olet vastuussa omasta elämästäsi! Voit vaikuttaa elintapoihisi, ajatuksiisi, tunteisiisi ja toimintatapoihisi. Sitä kautta elämäsi voi näyttää toisenlaiselle.  Jos et selviä yksin, kysy apua lähipiiriltä tai ammattilaiselta.

Ratkaisukeskeisestä valmennuksesta saat apua mielenvalmennukseen. Esimerkiksi uskomuksia muokkaamalla, elämä näyttää paljon valoisammalle! Aina on olemassa vaihtoehtoja! Älä anna periksi!

Uusien asioiden tekemistä ja epämukavuusalueelle menemistä voi verrata urheilusuoritukseen. Aluksi tekeminen on rasittavampaa, mutta mitä enemmän teet, sitä helpommaksi homma muuttuu.

Kaikella on tarkoituksensa ja kaikki menee aikanaan ohi. Muutos on elämän luonne. Kaikki ihmiset ja tilanteet ovat opettajia. Kun omaksut tämän ajatteluusi, vaikka välillä tekeekin kipeää, elämästäsi tulee jatkuva opintie. Sellainen tie, joka lisää hyvinvointiasi ja ymmärrystä itsestäsi sekä elämästä yleensä. Askel kerrallaan.

Ja muista, tavoitteeseen ei päästä sormia napsauttamalla kertaloikalla, vaan askel kerrallaan. Kiire ja tiukkapipoisuus ei ole hyväksi paranemisen matkalla. Tuolloin sinulta voi jäädä näkemättä tunnepuolella jotain, mikä haluaa tulla nähdyksi ja kuulluksi. Ei ole mitään hätää tai kiirettä! <3

Elämän virtaa

Kerta toisensa jälkeen olen selättänyt vaikeuksia elämässäni ja koko ajan elo on muuttunut keveämmäksi. Olen kääntänyt menneisyyteni vahvuudekseni. Vaikeina hetkinä tiedän, että tämäkin tilanne on vain yksi vaihe elämässä opettamassa minulle jotain ja tämäkin tilanne menee ohi. Aina menee ohi, koska Jumalan rakkaus auttaa jaksamaan!

Ilman kokemuksiani sydänpysähdyksestä, häpeästä ja muista vaikeista asioista, en olisi löytänyt Jeesusta elämääni. Elämäni olisi ollut tasaisen harmaata ulkopuolisen maailman odotusten noudattamista. Vaikeudet elämässäni pakottivat katsomaan sieluni syvyyksiin ja löysin suuren Rakkauden. Jeesuksen, joka toi värit elämääni. Tämä ei tarkoita, että elämäni olisi vaikeuksista vapaata. Asenteeni on nyt toinen.

Haluan kohdata kaikki tunteeni ja tilanteet elämässä sellaisena, kuin ne ovat. Se on elämän virtaavuutta. Sitä kautta sisäinen rauhani ja keveys lisääntyvät. Kaikille asioille en voi mitään ja sen hyväksyn. Se on osa elämää. Mutta niille asioille, joihin voin vaikuttaa ja tehdä jotain, teen tarvittavan, vaikka pelottaisikin. Se on rohkeutta kohdata elämä sellaisena, kuin se on.

Valo, josta usein puhun, on niin voimakas kirkkaudessaan, että se tuo mukanaan Rakkauden elämään. Jeesus on tuo Valo ja Rakkaus. Rakkaus, joka vie pois häpeän ja tuo tilalle rauhan. Anna Valolle mahdollisuus. Raota ovea sisälläsi, koska olet kaiken hyvän arvoinen!

Valo on aina läsnä! <3

 

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.