Vähempikin riehuminen riittää

Se on mielenkiintoista kuinka sitkeässä edelleen on käsitys siitä, että liikunnan pitää olla verta, hikeä ja eritteitä ollakseen tehokasta.  Toki tietyin mittarein mitattuna näinkin on, mutta esimerkiksi lihaskuntoharjoitteissa joskus rauhalliseen tempoon tehty harjoitus voi olla jopa rankempi kuin nopeatempoinen, vähempikin riehuminen riittää 😉 Välillä käytän tunneillani ns. superhidasta tempoa esim. kyykyissä ja se todistetusti hapottaa jalat nopeasti. Ideaalitilanteessa harjoitteet ja lajit ovat tietysti vaihtelevia ja kehoa tasaisesti kuormittavia kehonhuoltoa unohtamatta.

Tässä vaiheessa salijannut ja sirkat takovat näppäimiään vimmatusti, koska eihän millään joogalla tai pilateksella lihaksia kasvateta. No joo, riippuu taas vähän harjoituksesta. Aktiivisesti esim. astangajoogaa harjoittavien habat voivat olla melkoisen kadehdittavia 😉

Tämän päivän videoissa nähtävien liikkeiden ei ole tarkoitus olla lihasmassaa tai erottuvuutta lisäävää vaan peruslihaskestävyyttä ja voimaa kasvattavaa. Helppoja, rauhalliseen tempoon tehtäviä liikeitä, joissa vakautetaan ensin keho, suojataan olkapäät lihaslukoilla (esim. painamalla kämmeniä aktiivisesti alustaan ja jännittämällä samalla kainalon aluetta) ja sen jälkeen hengityksen kautta siirrytään liikkeeseen.

 

Kylkilankkuvariaatio ja etulinjan avaus

Palataan siis takaisin kesäiselle laiturille! Ensimmäisen kylkilankkuvariaation videolla nähtävä versio on se ns. kevyempi. Jos tuo tuntuu liian kevyeltä voit myös nousta ensin molempien, suorien jalkojen varaan ja sen jälkeen laskea toisen polven maahan avausta varten.  Flowmaisen harjoitukseksesta saat pysymällä kylkilankussa 4-8 rauhallisen hengityskierron ajan, sisäänhengityksellä ota nilkasta kiinni (tai koukista vain polvi jos et yletä nilkkaan) ja uloshengityksellä palauta jalka suoraksi ilmaan/alustaan.

Kolmijalkainen koira rutistuksella

Jälkimmäinen treeni tehdään vahvasti käsien päälle liukuen, joten jos olkapäät tai ranteet ovat huonossa kunnossa suosittelen versiota konttausasennosta. Koska videolla yritin puhua niin että äänikin kuuluisi, jäivät rutistukseni vähän vajaiksi.  Kun teet omaa treeniä rutista polvi niin lähelle rintaa/kyynärpäätä/ristirannetta kuin pystyt. Tässäkin sanoisin, että mitä rauhallisemmin maltat tehdä sitä tehokkaampi sarja on.

Lue vielä seuraava Swami Sivanandan lausahdus jokaista sanaa tutkien.

Put your heart, mind, intellect and soul even into your smallest acts. This is the secret of success”.

Sen jälkeen nuo neuvot mielessä pitäen tee äskeiset harjoitukset vielä uudestaan, tietoisesti.  Ihanaa tulevaa viikonloppua kaikille!

(Videoiden musiikit Arttu Rajala)

Lisää kirjoittajalta Jokaisen naisen joogaa/Saila Rajala

Uudet tuulet puhaltaa

  Aloitin ryhmäliikunnan ohjaamisen 25 vuotta sitten. Jostain syystä päässäni on kaikki...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.