Gabriela Aldana-Kekoni: Vaginahöyrysauna on vahva tapa kunnioittaa naiseuttasi

Naisten lantion malja on hämmästyttävä alue meidän kehossamme: siihen kuuluvat mm. vagina, kohtu, munanjohtimet, munasarjat, luut, hermosto ja lihakset. Vaginahöyrysauna on nykyisin tuttu ympäri maailmaa muilla nimillä kuten Yoni steam, Bajos tai V-sauna. Tämä parantava metodi on ollut osa naisten arkista elämää ja osana myös joidenkin parantajien toimintaa tuhansia vuosia Afrikassa, Keski- ja Etelä- Amerikassa sekä Koreassa.

Naisen keho on syklinen ja kaikkien syklien keskus ja voima on lantion maljassa. On tärkeää pitää hyvää huolta tästä alueesta, joka vaikuttaa elämäämme kokonaisvaltaisesti. Itsensä hoitaminen vaginahöyrysaunan kautta antaa sinulle mahdollisuuden saavuttaa sellaisen elämän, jossa elät syklejäsi terveellisesti. Lisäksi se on todellakin kaunis ja vahva tapa kunnioittaa naiseutta ja kasvattaa yhteyttä maahan, luontoon ja omaan sieluun.


Kuukautiskiertoon liittyvät oireet ja kehosi terveys kertovat sinun kokemuksestasi siitä, miten toteutat omaa elämääsi.

Alun perin naiset tekivät vaginahöyrysaunarituaalin naisten kesken pysyäkseen kokonaisvaltaisesti terveinä, vahvoina, harmoniassa ja selkeinä. Rituaali on sinänsä jo meditaatioharjoitus, jolloin voit viettää hetken itsesi kanssa parantajan tuella. Tämä metodi ei ole ainoastaan vaginan puhdistamista tai hedelmällisyyden edistämistä. Metodin näkeminen tuolla tavoin on hyvin kapea näkökulma siihen, mitä kaikkea tämä muinainen praktiikka oikeasti tarkoittaa.

Vaginahöyrysauna on hetki, jolloin voit pitää huolta itsestäsi. Se on rituaali, joka vaikuttaa elämääsi kokonaisvaltaisesti.

Vaginahöyrysaunahoito tarkoittaa yrttien valmistusta kuumalla vedellä saviastiassa. Istut avoimella jakkaralla, jonka alle on asetettu höyryävä valmiste. Näin saat yrttien ja lämmön parantavia, voimauttavia ja harmonisoivia vaikutuksia lantionpohjan kautta. Vaginan imukykyiset kudokset päästävät yrttien vaikutukset koko lantion maljan alueeseen ja verenkiertoon.

Perusterveelle naiselle riittää vaginahöyrysaunahoidon tekeminen neljä kertaa vuodessa ja hoitokerrat voi helposti ajoittaa vuodenaikojen mukaisesti.

Tässä myös lista erilaisista oireista/ongelmista, joita voi hoitaa vaginahöyrysaunan avulla:

-Monta päivä tummaa verta kuukautisten alussa ja/tai lopussa.
-Parantuminen synnytyksen tai keskenmenon
jälkeen

-Kuukautiskipua ja epäsäännölliset kuukautiset

-Endometrioosi
-Lantion alueen lihasten stressi ja lantion kivut

-Kohdun prolapsi eli laskeuma

-Dysmenorrhea tai amenorrhea

-Peräpukamat ja/tai ummetusta

-Munasarjojen kystat

-Hedelmällisyys

-Traumatyöskentely

-Burn-out, stressi
-Menopaussi
-Masennus
-Joitakin päänsärkyjä ja migreenikohtauksia

-Hormonaalinen epätasapaino

Älä tee vaginahöyrysaunahoitoa jos:

-Kehossasi on tulehdusalue
-Jos olet raskaana
-Kuukautisten aikana

-Jos käytät kierukkaa

 

Tee näin:

-Ennaltaehkäisevä hoito – viikkoa ennen kuukautisten ensimmäisen päivän.
-Jos sinulla on kystia, kohdun laskeuma, lantion kipua, myoomia tai endometrioosi, niin tee hoitoja 2-4 kertaa viikon ajan, aloittaen ovulaation jälkeen.
-Raskaudenkeskeytyksen tai keskenmenon jälkeen odota kolme viikkoa ja tarkista hyvin, että sinulla ei ole tulehdusta kehossa.
-Synnytyksen jälkeen odota 6-8 viikkoa, kun olet varma, että verenvuoto on kokonaan loppunut ja että sinulla ei ole tulehdusta kehossa.

TÄRKEÄÄ:

Jokainen nainen on erilainen ja elämänvaiheisiin vaikuttaa monta asiaa: Siksi on tärkeää, että opit vaginahöyrysaunoista parantajan vastaanotolla ja että kysyt aina, jos joku ihmetyttää.

Ensimmäisten kokemusten jälkeen on mahdollista, että koet muutoksia syklissäsi. Se tarkoittaa sitä, että kehosi on löytämässä harmonian takaisin. Kuukautiset voivat kestää lyhyemmän tai pidemmän ajan ja kuukautisten veri voi näyttää alussa tummemmalta.

Monet naiset jotka ovat kokeneet vaikean parisuhteen tekevät tämän rituaalin osana poissiirtymistä, tarkoituksenaan puhdistua, päästää irti ja ”koota itsensä” hankalien kokemusten jälkeen.

Voit tehdä vaginahöyrysaunahoidon kotona sen jälkeen, kun olet perehtynyt asiaan kokeneen parantajan ohjauksella.

Juurakon Voima tarjoaa näitä hoitoja Vihdin tuvassa tai Helsingissä. Voit varata ajan itsellesi tai pienelle ryhmälle. Sessiot ovat jokaiselle henkilökohtaisia. Aloitamme keskustelulla, jossa kartoitamme tilanteesi. Teemme aluksi sopivia venytyksiä ja hengityksiä aktivoimaan kehosi vastaanottamaan höyryä parhaansa mukaan. Sitten menet istumaan avoimelle tuolille, yrttivalmiste on asetettu tuolin alapuolella. Olet peitettynä niskasta varpaisiin isolla kankaalla ja olet jatkuvasti opastettu hoidon aikana.

Kurssien muodossa ryhmille (6 henkilöä) alkavat myös syksyllä:

18.8. Hki: Parantava ja voimaannuttava Naisten piiri (+vaginahöyrysaunahoito) kello 12-16 yhteistyössä NAISEUDEN VOIMAN kanssa

15.9 Hki: Parantava ja voimaannuttava Naisten piiri (+vaginahöyrysaunahoito) kello 12-16 yhteistyössä NAISEUDEN VOIMAN kanssa kello 12-16

Osallistuminen on 65€, sis kaikki kurssi materiaalit (yrtit, öljyt muut materiaalit piirin työskentelyä varten, sekä pientä puurtavaa ja teetä)

Sitovat ilmoittautumiset: juurakonvoima(at) gmail.com

*Jos työskentelet terveysalalla, olet doula tai kätilö tai haluat syventyä tähän metodiin, niin kysy lisätietoja kursseista ja koulutuksista: juurakonvoima (at) gmail.com*

www.juurakonvoima.com

www.rootsempowernature.com

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.