Vääränlainen minä osa 2/2

Matkallani rauhaan olla aito oma itseni on ollut monenlaista…

Entinen Minna tunsi olevansa vääränlainen verrattuna muihin. Entinen Minna oli erillinen itsestään, kehostaan ja muista ihmisistä, kaikesta ympärillään. Aito yhteys puuttui. Sellainen yhteys, joka on ihmisyyden ydin.

En istunut muottiin, johon oletin minun kuuluvani istua. Siitä huolimatta yritin parhaani! Tein kaikkeni!

Noiden aikojen muistelu nostaa kehooni pakottavan paineen. Tuo pakotus tuli jatkuvasta paineesta yrittää olla jotain muuta kuin olin. Yritin parhaani mukaan pitää todellisen itseni ja herkkyyteni piilossa. Sehän olisi ollut osoitus huonommuudestani. Onneksi olen oppinut herkkyyteni olevan suuri vahvuus, voimavara ja lahja!

Käsieni tärinä on jotain sellaista mitä en saa eikä tarvitsekaan saada kokonaan pois. Se on osa minua. Kerran eräs hieroja kommentoi hienoisen tärinäni olevan kaunista. Hän varmaan näki keijukaisen minussa… Tuo on kauneinta mitä tärinästäni on koskaan sanottu!

Nykyään on niin, etteivät ihmiset juurikaan huomaa tärinääni tai sitten en vain kiinnitä huomiota muiden reaktioihin. Tärinä  eli essentiaalinen vapina johtuu perinnöllisyydestä. Siihen vaikuttaa myös lapsuuden- /nuoruudentrauma, erityisherkkä hermostostani, pitkä aika eläen itseäni vastaan ja rytmihäiriöherkkä sydämeni. Häpeä on hermostollinen kokemus.

Perinnöllisyyteen voi vaikuttaa omilla elintavoilla. Vastuun ottaminen omasta hyvinvoinnista on tärkeää. Jos en olisi tehnyt muutoksia elämässäni, vapinani olisi voimakkaampaa.

Muutoksen matkalla

Ensimmäinen askel kohti muutosta oli ajatus siitä, että onko tämä elämä oikeasti sitä, että ulkoiset asiat määrittelevät onnellisuuteni ja minulla ei ole siihen mitään sanomista. Muistan vielä hetken, kun ajattelin noin. Olin silloisen kotini kodinhoitohuoneessa.

Itämaiseen filosofiaan perehtyminen toi oivalluksen siitä, ettei kaikki ollut tässä. Sain ajatuksen siitä, että on olemassa korkeampi viisaus ja, että tuo viisaus on jo minussa. Minussa vain oli niin paljon kerroksia, ettei yhteys omaan viisauteen tullut helpolla. Tuolloin elettiin 2000 -luvun alkupuolta. Siemen oli kuitenkin kylvetty ja henkisestä kasvusta tuli elämäntapani.

Vuonna 2008 menin ensimmäiselle reikihoidon kurssille. Uusi maailma avautui. Elämääni avautui uusi ulottuvuus fyysisen ulottuvuuden lisäksi.

Energiakanavien avaaminen kehossani laittoi ison sisäisen muutoksen liikkeelle. Muutoksia tuli monella tapaa. Kehoni sai kauan kaipaamaansa rentoutusta. Kävin kursseja reikimasteriksi asti, mutten ollut kiinnostunut opettajaoikeuksista. Innostusta oli niin paljon, että kiinnostuin oppimaan myös sekhemhoidon tekemisen. Ja hyvä niin! Nyt olen sekhemmaster ja voin opettaa hoidon tekemistä muillekin.

Sekhemenergia on loistava apu henkisen kasvun voimistamiseen, tunteiden käsittelyyn sekä itseluottamuksen ja oman voiman vahvistamiseen. Juuri siihen mitä tuolloin kipeästi kaipasin!

Henkisen kasvun tielle, kun lähtee, on ”pakotettu” niin halutessaan katsomaan kaikkea itsessään ja elinympäristössään. Palo sydämessäni hyvän olon saavuttamista kohtaan on ollut suuri eteenkin sydänpysähdyksen jälkeen.

Olen kääntänyt kivet ja kannot päästäkseni tähän missä nyt olen. Olen purkanut vihaani hakkaamalla tyynyä. Olen hoitanut sisäistä lastani ja selättänyt monia pelkojani. Olen itkenyt valtameren verran kyyneleitä, ollut itämaisessa tanssissa opettamassa pelosta ja jännityksestä jäykkää kehoani liikkumaan. Olen nauttinut joogan tuomasta rentoudesta ja kehon avaamisesta. Olen käynyt kalevalaisella jäsenkorjaajalla, jonka hoitaessa selkääni itkin itsestäni pois sinne keräämääni taakkaa.

Olen tehnyt monenlaista tunnetyöskentelyä energiahoitojen lisäksi. Olen meditoinut, tehnyt mielikuvaharjoituksia ja -matkoja menneeseen. Rakkauden ja luonnon parantavalla voimalla on ollut iso eheyttävä vaikutus. Olen antanut anteeksi itselleni ja muille. Olen hyväksynyt itseni sellaisena kuin olen. Anteeksianto, itsemyötätunto ja itsensä hyväksyminen ovat edellytys sisäiselle rauhalle.

Tasapainoa ja puhdistumista ravinnolla

Henkisen kasvun tielle lähdettyäni mieleni alkoi puhdistumaan menneisyyden kuormasta. Mielen puhdistumista seurasi kehon puhdistuminen yritysten ja erehdysten kautta. Kokeilin lakto-ovo-vegetarismia noin 11 vuoden ajan. Sitten ruokavaliooni palasi kala ja myöhemmin liha, koska tunsin tarvitsevani tuhdimpaa ruokaa.

Ennen olin riippuvainen sokeriherkuista ja se jos mikä on keino saada keho epätasapainoon. Verensokerin jyrkät heittelyt laittavat hermoston ja sydämen rytmin epävakaaksi. Se aiheuttaa myös tulehdusta kehoon, joka vaikuttaa myös mielen hyvinvointiin. Matala-asteinen tulehdus on monien sairauksien taustalla.

Olen kokeillut myös ketogeenista ruokavaliota. Aloitin keton lääkärin suosituksesta ApoE4 -geenini takia. Se oli hyvä keino päästä irti sokeririippuvuudesta. Muutenkin keto oli lähtölaukaus ruokavalioni todelliseen puhdistamiseen. Se teki hyvää myös hermostolleni, koska enää ei ollut verensokerin heittelyitä.

Ruokavalioni oli kuitenkin melkoisen rajoittunutta, koska samoihin aikoihin sain tietää lukuisista ruoka-aineyliherkkyyksistäni. Ruoka-aineyliherkkyydet johtuivat pitkästä stressitaakasta. Pitkäaikaisessa stressissä sympaattinen hermosto on jatkuvasti aktivoituneena, jolloin suolisto ei toimi kunnolla ja seurauksena voi olla ruoka-aineyliherkkyydet. Diplomiravintoneuvojana olen osannut kuntouttaa suolistoani ja suurin osa yliherkkyyksistä on historiaa.

Nyt, kun olen melkein valmis ravintoterapeutti tiedän, ettei hirveässä stressikuormassa ole hyvä aloittaa kokonaan toisenlaista ruokavaliota. Tuolloin lisämunuaisetkin ovat uupuneet, joten rauhoittuminen on tärkeintä. Yksi lisämunuaisten uupumisen merkki on suolan himo, jota minulla oli.

Tärkeintä on verensokeritasapainon korjaaminen säännöllisillä aterioilla, puhtaalla ruoalla ja välttämällä mm. sokeria, kofeiinia sekä alkoholia. Rankka liikunta ei ole hyväksi stressaantuneelle. Jooga ja kävelylenkit ovat olleet ihanan palauttavia liikuntamuotoja. Ja tietysti energiahoidot ovat olleet isona apuna tässäkin. Huumori, keveys ja iloa tuovat asiat ovat olleet tärkeitä muutoksen matkalla.

Erillisyyden päättyminen

Entinen Minna sai turvaa elämän kontrolloimisesta. Tuo oli yksi defensseistäni. Suojamekanismi, jonka avulla selvisin. Sydänpysähdys oli yksi osoitus siitä, ettei elämää voi kontrolloida. Valintana on, pyristeleekö vastaan ja yrittää pitää kaikki langat omissa käsissään (–> stressi) vai luovuttaako ja luottaa, että asioilla on tapana järjestyä.

Luottamusta on täytynyt opetella. Olen huomannut sisäisen rauhani lisääntyneen luottamuksen kasvun myötä. Edelleen on tilanteita, jolloin luottamusta koetellaan, mutta siinä jo eläneenä, siihen on helpompi palata.

Ajatelkaa kuinka paljon meidän kehot joutuvat kärsimään, kun elämme erillisenä siitä. Erillisyyttä on sekin, kun syödään ihan mitä sattuu ajattelematta syömisten vaikutuksia kehoon ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Mieli määrää mitä keho joutuu vastaanottamaan. Jos syömme mitä sattuu ja suolistomme ei voi hyvin, on sillä vaikutusta omaan voimaamme. Oman voiman energeettinen keskus, solar plexus, sijaitsee vatsan alueella. Ravinnolla on vaikutusta myös mielenterveyteen.

Erillisyyden päätyttyä löytyy yhteys omaan kehoon. Löytyy myös aito yhteys Itseen, luontoon, muihin ihmisiin ja parhaassa tapauksessa yhteys energiaan ympärillämme.

Olemme kaikki yhtä. Erillisyys on vain mielen harhaa.

Vapaus on minulle tärkeää, koska silloin tunnen eläväni, saavani hengittää. Vapauden tunne on tärkeää, koska elin niin pitkään oman mieleni asettamissa rajoissa.

Rakkaus elää vapaudessa! Rakkaus elää vapaudessa olla aito oma itsensä! Rakkaus elää sinussa ja minussa!

Kehoni on ollut koko ajan tärinästä kirjoittaessani jännittynyt. Huomasin, että olen purrut koko ajan hampaitani yhteen. Julkisesti näkyväksi tuleminen on pelottavaa!

Kirjoittaessani egoni nauroi minulle sanoen, että tämän kun julkaiset kaikki tietävät, että tuo on Se tärisijä! Egoni haluaisi pitää minut entisessä. En välitä siitä! On helpompi olla avoimesti oma itsensä, kuin peittää jotain puoltaan itsessään. On se sitten mitä tahansa. Kohtaan näkyväksi tulemisen pelkoni ja se tuntuu hyvälle! Eheyttävälle ja voimaannuttavalle!

Minä olen rakkaus, valo ja voima! En vääränlainen!

Jos kaipaat apua hyvinvointisi kanssa, voit varata ajan maksuttomaan konsultaatioon. Sen aikana voit kertoa lyhyesti tilanteestasi ja voimme katsoa miten voisin auttaa sinua ratkaisukeskeisen valmennuksen tai ravintovalmennuksen avulla. Laita viestiä osoitteeseen minna@nadashree.fi tai Instagramin kautta.

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.