Uusi alku

Tervetuloa uuden blogini lukijaksi. Olen iloinen ja innoissani saadessani jakaa kanssasi yhden elämäni merkityksellisimmistä matkoista. Se mihin tulevat kuukaudet minut lopulta vievät on arvoitus minulle itsellenikin. Selvää on vain se, että olen päättänyt laittaa kaiken peliin ja lähteä matkalle, joka vie hyvinvoinnin, terveyden ja paranemisen äärelle syvemmällä tasolla kuin koskaan ennen.

Tämä on blogi siitä, mitä tapahtuu, kun ihminen todella päättää parantua. Sitoutuminen, tahto, tieto, oikeanlainen tuki ja armolllisuus näyttelevät tärkeätä osaa tällä matkalla. Esittelen oman matkani kautta mm. erilaisia uusimpaan tietoon perustuvia menetelmiä, joiden avulla on mahdollista tukea terveyttä ja hyvinvointia kokonaisvaltaisesti.

Tule tekemään matkaa kanssani ja seuraamaan, miten lähden ammattilaisten tuella tasapainottamaan kroonista epätasapainotilaani niin kehon, mielen kuin sielunkin tasolla.

Onko pitkään kestäneestä kroonisesta sairaudesta mahdollisuus parantua? Uskon niin. Valmiita vastauksia ei ole -vain elämällä itseään kuunnellen, etsien ja kokeillen jokainen voi löytää ne itselleen toimivat jutut.

Kutsu

Viime vuoden elokuussa koin minua läpikotaisin ravistelevan hetken. Epätoivo terveyshaasteisiini liityen kasvoi hetkellisesti liian suureksi kantaa ja putosin henkisesti täysin polvilleni.

Olin tehnyt paljon paremman terveyden saavuttamiseksi. Tuolla epätoivon hetkellä tuntui, ettei mikään mitä tein, riittänyt, auttanut tai johtanut yhtään mihinkään. Oli tunnustettava, etteivät omat voimani yksin riittäneet viemään minua “perille”. Lopulta annoin epätoivon tunteen rikkoa viimeisetkin muurini ja antauduin jonkin suuremman kannateltavaksi.

Samalla hetkellä, kun päästin viimeinkin irti omista odotuksistani tunsin vahvasti, miten minussa alkoi syntyä ihan uudenlainen voima ja selkeys.

Tuossa hetkessä tiesin omistautuvani paranemisen polulle syvemmin kuin koskaan aiemmin; en vain itseäni varten, vaan myös kaikkia niitä varten, jotka kärsivät omien sairauksiensa kanssa saamatta kunnollista tukea ja apua. Ajattelin mielessäni, että tähän on nyt tultava loppu. Koin koko sydämestäni, että nyt on tullut aika laittaa itsensä kokonaan likoon, jotta jotain uutta ja arvokasta voi päästä syntymään ja jotta kaikki se vielä yleisesti tunnustamaton tieto paranemiseen liittyen voisi paremmin tavoittaa meistä jokaisen.

Ollessamme tekemisissä paranemisen kanssa olemme aina takemisissä myös jonkin ihmistä itseään suuremman ja viisamman voiman kanssa.

 

All in!”

Epätoivolle antautuminen toi myös selkeyden siihen, mistä minun oli konkreettisella tasolla lähdettävä liikkeelle. Heti seuraavana päivänä kirjoitin kirjeen Dr. Daniel Pompalle. (Dr. Pompan tulen esittelemään teille paremmin tulevissa kirjoituksissa). Kirjeessä kerroin olevani valmis laittamaan kaiken peliin.

Dear Dr. Pompa

First I want to thank you for all the super important work you are doing. Through your work, many people can find answers and ways towards healing.

I´m writing this letter to you because life has pushed me to the place where I´m more than ready to put “all in” for healing.

Last night I totally broke down. Desperation took over. I felt that my health challenges were too much for me. Even though I have done so much, I haven´t been able to overcome my hormonal imbalances, hair loss, breast ache, chronic fatigue syndrome, sibo and many other health issues, including my attachment trauma from my childhood. I have so bravely tried to heal myself, but nothing was enough. I felt that there was nothing I can do anymore. So I ended giving up totally and with that, I gained new clarity.

Healing has many sides. I have dedicated “my whole life” to understand what healing really is and because of that, I have also managed to gain some health and deeper understanding. Despite all this, some key elements are still missing. This journey is probably part of my “life´s mission”, so it continues to go deeper and deeper.

This journey of healing/healer takes so much faith  and patience and it has been quite a lonely path.  I have had to figure out almost all things just by myself because the methods society offers frequently make things worse.

I really hope that you can help me. I need someone who knows more about healing than me and it´s very hard to find that kind of doctor.

This dedication feels so good. A whole new journey is opening to me, a whole new chapter of my life.  Without my challenges, I would not be here: my heart is open and I´m ready to give myself to this journey completely.

Yours sincerely, Minja

En kuitenkaan tiennyt, miten saisin kirjeen toimitettua Dr. Pompalle ja kirje jäi sillä erää lähettämättä. Toiveeni oli kuitenkin kuultu ja jotain suurta lähti jo tuosta hetkestä liikkeelle.

Kohti tuntematonta, luottamus sydämessä.

Matka alkaa

Syyskuu toi tullessaan ihmeen.

Oli sateinen, kultaisten katulamppujen valaisema ilta. Ajoin autolla tytärtäni hakemaan ja samalla mieleeni tuli kirje, jonka lähettämiseen en ollut vielä saanut mahdollisuutta. Kummastelin tovin, miten sen kanssa oikein mahtaisi käydä.

Kotiin palatessa avasin tietokoneen. Ensimmäisenä facebookin uutisvirrasta osui silmiini uusi video Dr. Pompalta. Koska hän oli juuri ollut mielessäni, päätin katsoa, mitä hänellä oli sanottavanaan.

Videolla hän kertoi suuren uutisen. Hän oli pitkästä aikaa päättänyt ottaa muutaman uuden potilaan työskentelemään “one-to-one” hänen kanssaan. Tilanne oli harvinainen, koska hän on tällä hetkellä pääosin keskittynyt kouluttamaan lääkäreitä ja turvamaan sillä tavoin arvokkaiden tietojen ja taitojen leviämisen mahdollisimman monen ihmisen avuksi. Hän myös teki selväksi, ettei työskentele kenen tahansa kanssa, vaan valitsee potilaansa tarkoin. Videon alla oli linkki, jonka kautta saattoi lähettää viestiä “suoraan” hänelle.

Siinä se nyt oli -mahdollisuuteni työskennellä yhteistyössä lääkärin kanssa, jota pidän yhtenä tämän hetken osaavimmista alan ammattilaisista. Hänellä on hallussaan poikkeuksellisen laaja ja kokonaisvaltainen tietämys terveyden ja elinvoiman palauttamiseen liittyen. Lisäksi hän on käynyt lävitse oman kamppailunsa terveyden kanssa ja on siksikin todella syvällisesti asioita ymmärtävä.

Kaivoin valmiin kirjeeni esiin, tein siihen muutaman muutoksen ja lähetin eteenpän.

Jännitti. Tiesin kuitenkin kirjoittaneeni suoraan sydämestäni ja päätin luottaa siihen, että kaikki menisi joka tapauksessa juuri oikein. Seuraavana päivänä sain kirjeeseeni vastauksen ja muutamien viestien ja skypepuheluiden jälkeen hänestä tuli minun lääkärini.

Mitä seuraavat kuukaudet tuovat luettavaksesi

Olen ollut nyt Dr. Pompan luotsaamalla matkalla nelisen kuukautta. Seuraavissa teksteissäni palaan siis vielä toviksi menneeseen. Paljon kiinnostavia asioita on ehtinyt tapahtua jo tähän mennessä.

Nyt tiedän myös mikseivät optimoitu ruokavalio, paastot, lisäravinteet, terveelliset elämäntavat ja henkinen työskentely riittäneet kohdallani tuomaan kehoa takaisin tasapainoon.

Lisäksi tulen kirjoittamaan myös kaikesta muusta terveyteen ja hyvinvointiin liittyvästä. Olen vuosia paneutunut terveyteen ja paranemiseen, niin fyysisellä kuin psyykkiselläkin tasolla. Pyrin seuraamaan terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä uusia tuulia ja läpimurtoja.

Hyvinvoinnin maailma ei silti perustu vain uudelle tiedolle -vaan paljon on myös kyse siitä, että vanhat perinteiset tavat palauttaa tarveyttä ja elinvoimaa tulevat koko ajan paremmin tutkituksi ja sitä kautta laajemmin tunnetuiksi & tunnustetuiksi. Olen vihdoin löytänyt todella olennaisten asioiden äärelle ja puuttuvat palaset alkavat loksahdella paikoilleen -en malta odottaa että saan jakaa kaiken sen kanssasi.

Tällä hetkellä matkassani on myös mukana maailman ihanin traumaterapeutti, omien tanssi-liiketerapeutti ammattiopintojeni lämmin henkinen ryhmä, arjessani läsnä olevat arvokkaat ystävät ja rakas perheeni. Saan kiittää siis isoa joukkoa ihmisiä siitä kaikesta tuesta ja rakkaudesta, jota saan päivittäin osakseni. Tätä matkaa ei ole tehty kuljettavaksi yksin. Oikeanlaisella tuella on paranemisessa todella merkittävä rooli.

Paraneminen sisältää aina mysteerin. Ollessamme tekemisissä paranemisen kanssa olemme aina takemisissä myös jonkin ihmistä itseään suuremman ja viisaamman voiman kanssa.

On ihmeitä, jotka tapahtuvat silmäräpäyksessä; toiset ihmeet taas tarvitsevat aikaa kypsyäkseen. Paranemiseni vuosikymmeniä kestäneestä epätasapainotilasta ei todennäköisesti tapahdu hetkessä, mutta en voi muuta kuin olla äärettömän kiitollinen siitä, että olen vihdoinkin löytänyt kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta olennaisten elementtien äärelle.

Kuljetaan yhdessä kohti tervempää huomista!

Lisää kirjoittajalta Terveyttä ja Elinvoimaa

Uusi alku

Tervetuloa uuden blogini lukijaksi. Olen iloinen ja innoissani saadessani jakaa kanssasi yhden...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.