Uuden ajan opiskelua

 

Tietoa on nykyään saatavilla aivan älyttömästi ja kaiken kukkuraksi vielä tosi nopeasti. Mietitäänpä muutamaa vuosisataa taakse päin. Harva osasi lukea ja vaikka olisikin osannut, oli kirjoja vähän saatavilla. Kirjailijoitakaan ei varmasti ollut niin paljon kuin nykyään.  LIsäksi piti olla tosi varuillaan mitä ja mistä kirjoitti, ettei olisi joutunut kirkon tai valtion hampaisiin, toisinajattelijat olivat vähissä. Onneksi on aina ollut ajattelijoita ja kehittäjiä, jotka eivät ole muiden mielipiteistä välittäneet, vaan ovat tehneet sitä mitä sydän on oikeaksi kertonut. Nykyajan lapset ovat jo taaperosta asti saaneet tietokoneet ja Ipadit käyttöönsä ja heidän oppimis- ja omaksumistahtinsa uusille asioille on suunnaton. Jos asia kiinnostaa nuorta, hän opettelee ja opiskelee asian salamannopeasti netin kautta. Koulusta saa peruseväät perusasioiden osalta, mutta monelle se ei ole riittävä, vaan yhä nuoremmat lähtevät seuraamaan omaan intohimoaan jo nuoresta saakka. Mielestäni tämä edistää kehistystä oikeaan suuntaan. Nuorilla on enemmän uskoa omaan tekemisiinsä, eikä maailma ole tehnyt heitä vielä kyynisiksi.

Nykyajan opiskelu helpottaa suuresti verkossa tapahtuvat valmennukset. Multa on kysytty, että miksi maksaa verkkovalmennuksesta, kun kaikki tieto on nykyään jo saatavilla ilmaiseksi? Miksi tiedosta tulisi maksaa? Ja mitä nämä verkkovalmennukset edes ovat? Uusi asia yleensä pelottaa ja herättää vastustusta. Jenkeissä verkossa opiskelu alkaa olla arkipäivää ja nyt verkkovalmennukset ovat vasta rantautumassa Suomeen. Itse olen ostanut niin ulkomaalaisia kuin kotimaisia valmennuksia ja ne ovat olleet joka pennin arvoisia. Kun joku on intohimoisesti opiskellut jotain aihetta tuhansia tunteja ja vuosia, niin hän on olettettavasti käynyt laajan materiaalin kirjoja, valmennuksia ja seminaareja lävitse. Kun tälläinen henkilö tekee valmennuksen on siitä muille hurjasti hyötyä. Tuhansien tuntien materiaali on käytävissä kotikoneelta muutamissa tunneissa riippuen kurssista. Säästyy huomattavasti aikaa ja vaivaa.

Verkkovalmennuksessa on myös se etu, että voit käydä kurssin oman aikataulusi mukaisesti leppoisasti kotisohvalla. Monesti meillä on paljon menoa ja varsinkin äitinä haluaa myös olla lastensa kanssa, joten ylimääräisille menoille on vain osattava sanoa ei, vaikka kuinka mielenkiintoisia juttuja olisikin tarjolla. Kotisohvalta käsin voit opiskella intensiivisesti asiaa, mikä sinua oikeasti kiinnostaa esimerkiksi lasten mentyä nukkumaan. Lisäksi sinua puhuttelevia mielenkiintoisia kursseja ei ole välttämättä tarjolla paikkakunnallasi ja saattaisit joutua matkustamaan kauaksikin päästäksesi mieleiselle kurssille. Verkko mahdollistaa paljon ja yhdistää myös ihmisiä.

Verkkokurssit lisääntyy koko ajan ja mistä sitten voi päätellä kuka on asiantuntija? Onko esimerkiksi ravintoasioissa oikeita ihmisiä antamaan neuvoja ja vinkkejä ainoastaan yliopisto koulutuksen saaneet? Mielestäni ei. Itse olen ravinto- ja terveys asioissa oppinut kaikkein eniten ihmisiltä, jotka uskaltavat katsoa “boksin” ulkopuolelle sekä elävät intohimoisesti opettamaansa ja ovat asiasta innostuneita. Itseä kiinnostaneet terveysasiantuntijat sekä kirjat, ottavat ihmisen kokonaisuutena huomioon, ei pelkästään vain yhtä elämän osa-aluetta tai yhtä elintä. Yliopistokoulutus ei tosin sulje tätä pois ja olenkin tavannut paljon hyviä tyyppejä, jotka nojaavat tieteeseen paljon. Kokonaisuus puhuttelee niin terveydessä kuin muissakin jutuissa. Terveyttä ei kannata opiskella pelkästää ravinto-oppaista, vaan esimerkiksi suuret filosofit tietävät paljon ihmisestä ja terveydestä.

Picture

Miltä tuntuisi lähteä lukemaan 10 kirjaa kun saisit haluamasi tiedon tunnissa parissa katselemalla tai kuuntelemalla? Itse rakastan lukea kirjoja aiheesta kuin aiheesta ja niitä tulee hankittua aika paljon. Terveysasiat sekä ihminen kiinnostaa minua suuresti..Miksi koimme olevamme Heidin kanssa valmiita laittamaan tietomme verkkokurssiksi, jossa on paljonkin asiaa liittyen kokonaisvaltaiseen terveyteen niin naisilla kuin lapsilla? Ravinto ja terveys ovat kiinnostaneet meitä jo kauan. Heidi on kirjoittanut kirjankin aiheeseen liittyen. Itse luin ensimmäisen ravinto aiheisen kirjan ollessani lukiossa v. 2000. Silloin karppaus ei ollut vielä muodissa, mutta itse sitä silloin jo kokeilin kiinnostuneena, lukiessani Zone-dieetistä. Olen lukenut paljon kirjoja, käynyt verkkokursseja, ollut seminaareissa ja koulutuksissa ja ennen kaikkea testaillut omalle keholleni sopivia juttuja. Lisäksi olen päässyt vuosien aikana juttelemaan ravinnosta ja hyvinvoinnista monien erilaisten ihmisten kanssa ja heiltä on tullut ammennettua paljon tietoa. Olen käynyt monesti ääripäissä, mutta viime vuosina olen oppinut katsomaan kokonaisuutta laajemmin.

Lapsen hyvinvointi tuli itselleni läheiseksi tullessani raskaaksi. Halusin tietää miten esimerkiksi olisi hyvin todennäköistä välttyä tulehduskierteiltä. Paneudun asiaan kun se minua kiinnostaa. Viimein mulla alkaa olla myös uskallusta puhua laajemminkin näistä asioista. On myös hienoa kun on mahtavia viisaampia ihmisiä ympärillä, joilta voi koko ajan oppia lisää ja ammentaa uutta. Joukossa ja muissa ihmisissä on se todellinen voima.

Verkkokurssit ovat siis oppimisessa tulevaisuutta, jota tosin voi vaikka lähteä toteuttamaan heti. Suomessakin alkaa olla paljon laadukkaita kursseja tarjolla, joita voit käydä leppoisasti kotona omaan tahtiin.

Tässä muutamia kursseja, joita olen itse käynyt tai voin suositella omien havaintojeni perusteella:

* Oman elämän inventaario, ihanan Minna Immosen suunnittelema kurssi, jossa pääsee tutustumaan itseensä ja omiin tarpeisiinsa syvemmin.
*Verkkokurssien verkkokurssi,  kompaktissa paketissa kaikki tieto, mitä tulee tietää lähdettäessä rakentamaan verkkokurssia.
* Paleostartti, todellisten villiyrttien asiantuntijoiden Pessi Peuran ja Heikki Ruususen suunnittelema kurssi luonnonmukaisempaa ravitsemukseen.
* Oikotie optimaaliin, terveellisempien elämän tapojen opetteluun suunnattu kurssi.
* Lasten ruokavalmennus, opi mitä ensiruuaksi lapselle eli voit oppia terveellisen ravitsemuksen avaimet jo pienestä saakka. Vaihtoehto neuvolan näkemykseen. Meidän Äitiyden Voima- kurssilla käydään myös samaa teemaan lävitse mutta tämä kurssi on varmasti tutustumisen arvoinen.
* Synnytyksen ABC, synnytykseen kannattaa valmistautua. On hyvä tietää mitä on edessä, ethän lähtisi maratooniakaan juoksemaan ilman harjoittelua. Nyt on verkossa hyvin kattavasti tarjolla myös kotisohva- opiskeluun synnytyskurssi vaihtoehto.

Utelias kannattaa olla ja muutenkin mieli pitää avoinna uusille asioille. Se pidentää ikää ja parantaa elämänlaatua! Ei kun opiskelemaan omaa intuitioansa kuunnellen!

<3:lla
Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.