Uskallatko kohdata paikan, jossa…

Piilossa olevat tunteesi saattavat nousta? Se fyysinen paikka, jolla on selkeä muistijälki sisälläsi. Ajatus tästä muistosta saattaa herättää voimakkaita tunteita. Tunteita, jotka ovat ehkä pelottavia, epämukavia, haikeita – jopa raastavia. Haluaisit ehkä unohtaa kaiken ja painaa sivuun. Mutta keho ei unohda. Sisäinen lapsi ei unohda.

Kohtaamalla muiston ja antautumalla sille, emme menetä mitään muuta, kuin pelon ja sitä suojaavan kontrollin, joka rajoittaa elämäämme. Mitä voimakkaampi tilanne tai muisto on ollut, sitä enemmän se voi pitää meitä egossamme, vetäen puoleensa tilanteita, ihmisiä ja kokemuksia, jotka vahvistavat muistoa ja tulkintaa itseämme kohtaan, joka ei palvele tätä päivää. Mikä on pahinta, mitä voisi tapahtua? Enää?

Totuus on, että sinä et ole enää lapsi. Et ole enää se haavoittuva pikkutyttö, joka joutui tilanteen pakosta toimimaan tavalla, joka lukitsi kehosi ja sydämesi. Sinä et ole enää se tyttö, joka teki omat tulkintansa tapahtumasta, uskoen olevansa väärin, paha, huono. Sinä et ole enää se tyttö, joka sulki itsensä ja kasvatti sydämensä päälle kuoren, jotta kukaan ei enää voisi satuttaa. Sinä et ole se tyttö, joka ei uskaltanut hakea apua, turvaa, syliä – ja joka kaikkein vähiten osasi antaa myötätuntoa itsellensä.

Nyt sinä olet nainen, vahva nainen, joka on valmis kohtaamaan sen pikkutytön ja antamaan sen kokemuksille hyväksynnän ja paljon rakkautta. Olet rakentanut hienosti omaa elämää – elämäsi tapahtumista huolimatta – tai juuri siksi. Elämä on välillä kovaa, meille kaikille. Mutta meidän ei tarvitse elää kovaa elämää, ei enää.

Nyt voimme tehdä valinnan. Voimme valita rohkeuden, joka on portti korkeampiin tunteisiin ja rakkauteen. Voimme huomata, että emme ehkä tarvitsekaan tukea ulkopuolelta. Avautuessamme antamaan itsellemme sitä, mitä kaipaamme, tuki ulkopäin tulee myös mukaan. Kun otamme askeleita, meitä tullaan vastaan. Mutta jos odotamme, vellomme, märehdimme, suoritamme ulkoapäin…kadotamme voimamme ja hukkaamme itsemme.

Viha, pelko, suru, tuska…kaikki ovat tärkeitä saada pois systeemistämme. Voimme antaa vapauden ja myönnytyksen itsellemme kokea niitä ja tuntea ne. Meidän ei enää tarvitse sivuuttaa nousevaa tunnetta, vaan antautua: mitä tilanne vaatii. Tunteen vapauttamisessa on monia tapoja, olennaista on, että ympäristö etkä sinä itse vahingoitu siitä. Rakkautta lisäämällä, tunteiden vapautus tulee helpommaksi.

Picture

Olen itse saanut asua oikeastaan lähes koko elämäni samoissa maisemissa, missä olen kasvanut, ainakin samalla paikkakunnalla. Näissä maisemissa olen tehnyt siirtymän huolettomasta pikkutytöstä kapinalliseksi teiniksi ja siitä edelleen suorittavaksi ja elämää kontrolloivaksi “vahvaksi, itsenäiseksi naiseksi”. Olen kierrellyt paikoissa, jotka nostattavat kipeitäkin muistoja. Muistoja – tunteita, joiden suojaksi rakensin pitkään suojamuureja. Muureja, jotka olen nyt valmis murtaa. Paikat, joissa pitää käydä tulevat esiin vuosien välein ja usein, yllättäen. Jalat johdattavat sinne kävelyllä. Auto ajaa lähellä ja poikkeaa tieltä. Biisi, joka nostattaa tunteen esiin. Muutto taloon, jonka lähistöllä on joku, joka ei ole saanut vielä valoa tarpeeksi. Sitten. Kyyneliä. Hyväksyntää. Rakkautta. Irtipäästöä. Rohkeus katsoa elämää eteenpäin. Kiitollisuus kokemukselle, jonka ansiosta en olisi tässä juuri nyt. Ymmärrys siitä, miksi olen juuri tässä ja nyt. Kiitollisuus siitä, että voin elää tässä ajassa ja avautua, vapautua ja rakastaa. Kiitollisuus elämäni kokemuksista ja kaikista puolistani <3. 

Kannatko mukanasi raskasta muistoa menneisyydestä?
Tiedätkö, että muistamme parhaiten asiat, joihin liittyy voimakkaita tunteita?
Kannatko muistikammiossasi rajoittavia, ahdistavia tunteita vai positiivisia ja kiitollisia?
Tiedätkö, että voimme vaikuttaa tunteisiimme ja sitä kautta elämäämme juuri nyt?

Onko sinulla jokin konkreettinen paikka, jolla saattaisi olla sinulle jotain kerrottavaa juuri nyt? 

Lue myös Eva-Lenan koskettava postaus hänen matkastaan muistojensa äärelle

Picture


​Liity postituslistalleni ja saat paluupostissa: Tunnista sisäiset tarpeesi – VOIMApdf:n:

Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2 / Heidi Harju

Sinä et ole yksin! – Tarinani eräästä päivästä, jota en olisi halunnut, mutta joka minulle TAAS annettiin

Halusin kirjoittaa rehellisen tekstin eräästä päivästäni kuluneella viikolla. Haluan myös sanoa, että...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.