Uskalla parantua! Haastattelussa Karita Aaltonen

Ystäväni Karita Aaltonen sai aivokasvain- diagnoosin ystävänpäivänä 2012 ollessaan 38-vuotias. Tästä alkoi Karitan uusi elämä, jossa hän päätti tehdä parhaansa paranemisen suhteen sen sijaan, että olisi jäänyt yksin toivottomuuteen. Julkaisin hänestä haastattelun vanhassa blogissani muutama kuukausi diagnoosin jälkeen. Haastattelu löytyy Karitan kuvan alta. 

Nyt Karita on perustanut oman “Uskalla parantua” – blogin, jossa hän kertoo matkastaan videoiden ja ytimekkäiden tekstien muodossa. Karitan matkan alussa tärkeänä oppana oli mieheni Heikki, joka kertoo tässä videossa, minkälaisilla eväillä, ihmisillä ja kysymyksillä kannattaa ruokkia itseään, kun saa tuollaisen diagnoosin tai missä tahansa vastaavassa tilanteessa, joka järisyttää elämää. 

Karitasta varmasti huomaatte, toivoa todellakin on ja paraneminen on pitkälle asenteesta ja omista elämäntavoista kiinni!

Picture

Karita, olet iloinen, kaunis, suosittu ja pirteä juontaja ja tv-kuuluttajanakin tunnettu nainen. Elämäsi muuttui tänä keväänä. Kerrotko mitä tapahtui?

Kyllä! Melkoinen sokki-uutinen tuli ystävänpäivänä. Viime vuoden elokuusta asti minulla oli ollut outoja oikean käden puutumisia joista menin neurologille 14.2. Lääkäri passitti minut suoraan pään magneettikuviin ja sieltä sitten löytyi iso, n. 5cm, kasvain aivojen vasemmalta puolelta joka painoi juuri oikean puolen liikuntaelimiä. Viikko meni melkoisessa sokissa – Tämä ei voi olla totta! Aivokasvain! En silloin tuntenut KETÄÄN kenellä olisi sama sairaus. Kuitenkin jo päivänä 1 päätin että TÄSTÄ SEURAA JOTAIN HYVÄÄ! Siitä alkoi sitten melkoinen henkinen matka jota kuljetaan edelleen…

Kevät oli täynnä kuvauksia, kirurgin tapaamisia ja ennen kaikkea leikkauspäivän odottamista. Vihdoin odotettu päivä tuli ja kasvain leikattiin 12.4. joka sattui vielä olemaan nuorimman lapseni 6-vuotis syntymäpäivä. Itsekin koin päivän syntymäpäiväksi – Olihan se Uuden elämäni ensimmäinen päivä! — 

Kuulin, että toivuit ennätysmäisen nopeasti leikkausoperaatiosta ja hoitajatkin sanoivat, että tämmöistä ei ole ennen nähty. Miten valmistauduit leikkaukseen ja miten luulet tämän valmistautumisen vaikuttaneen lopputulokseen?

Olin jo käyttänyt erilaisia superfoodeja muutamien vuosien ajan ja muutenkin olin erittäin kiinnostunut hyvästä, terveellisestä ruuasta – mutta nyt niiden käyttö sai ihan uuden ulottuvuuden. Diagnoosin jälkeen laitoin heti viestiä Heidille & Heikille – help me!! Ja sain mahtavaa apua tältä ihanalta parivaljakolta. Käytännössä kaikkea terveellistä lisää ja paljon. Erilaisten supereiden mm. chia, goji, hampunsiemenet, pakuriuute, viherjauheet, maca ym. lisäksi D-vitamiini nostettiin korkealle, samoin C, sekä lisättiin hyvien rasvojen määrää. (Nyt ostoslistalla on Havupuu-uute, jonka pitäisi olla erittäin hyvä syövän hoidossa) Tunnen itseni melkoiseksi “velhoksi” kun sekoittelen erilaisia liemiä päivän aikana. 🙂

Ravinnon lisäksi harrastamani jooga on tuonut elämään ehdottomasti rauhaa ja uskon siihen että kaikki menee hyvin ja kaikella on tarkoituksensa.

Leikkaus kesti 3,5 h ja minut herätettiin teho-osastolla tämän jälkeen. Alunperin minulle oltiin kerrottu että en tule todennäköisesti muistamaan siitä päivästä mitään mutta olinkin heti hoitajien ihmeeksi erittäin hyvässä kunnossa. Samana iltana ihana omahoitajani Ulla istuutui viereeni ja kysyikin “että mistä maailmasta tänne oikein tulet…? Kukaan ei ole noin hyvässä kunnossa heti leikkauksen jälkeen?” Siinä sitten pääsinkin omaan aiheeseeni… eli superien ja joogan parantaviin vaikutuksiin.

Toki oma positiivinen elämänasenne ja usko siihen että kaikki todellakin menee hyvin auttoi ehdottomasti paljon myöskin. —  

Tämä on epäilemättä ollut hyvin kasvattava kokemus. Oletko saanut uutta aspektia elämään ja millä tavalla?

Iso kriisi varmasti AINA muuttaa ihmistä – yleensä hyvään päin, uskoisin! Ensimmäinen konkreettinen asia oli varmasti se että kalenteri tyhjeni. Ja tuli vielä vahva tunne että en halunnutkaan laittaa sinne mitään merkintöjä vaan elää nimenomaan VAIN TÄTÄ HETKEÄ!

Olin jo alusta asti ottanut hyvin avoimen asenteen sairautta kohtaan ja se tuki ja tsemppi mitä tuli jokapaikasta: lähipiiriltä, ystäviltä, kavereilta, tutuilta, tutuntutuilta oli aivan mahtavaa! Tuntui todellakin että mulla on melkoisen suuri tukijoukko joka tätä matkaa kanssani kulkee. Siitä tuesta olen erittäin kiitollinen! Niinkuin sitä sanotaan niin KAIKKI MUUTTUU!! Ennenkaikkea ajatukset. Arvot olivat jo hyvin kohdallaan ennen sairastumistakin. Perhe ja lapset tulivat aina ennen. Työtä tehtiin ja tehdään koska se on intohimo, ei koskaan pelkästään rahasta. Nyt kuitenkin osaan suhtautua omaan ajankäyttöön entistä tarkemmin. Jokainen päivä on lahja. Enää päivät eivät “valu” käsistä vaan täyttyvät ihanilla ihmisillä, asioilla ja teoilla. Elämä on SYVEMPÄÄ kuin ennen!

Mitä haluaisit sanoa muille vastaavassa tilanteessa oleville tai ihmisille yleensä?

Sairautta koskien itselläni auttoivat nämä: 1. Älä mene nettiin lukemaan muiden ihmisten “kauhukertomuksia”. 2. Hanki ympärille hyviä, ihania ihmisiä jotka haluavat auttaa. Nyt on sinun vuorosi OTTAA VASTAAN APUA! 3. Ruokavalio kuntoon. Ellet itse osaa – kysy! 4. THINK POSITIVE THOUGHTS!! USKO PARANEMISEEN! Nyt odottelen että maa kuivuu ja pääsen laittamaan pientä basilika- viljelmää takapihalle – johan siinä on tekemistä tälle kesälle!! 

Mahtavaa jatkoa kaikille, Karita

Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2 / Heidi Harju

Sinä et ole yksin! – Tarinani eräästä päivästä, jota en olisi halunnut, mutta joka minulle TAAS annettiin

Halusin kirjoittaa rehellisen tekstin eräästä päivästäni kuluneella viikolla. Haluan myös sanoa, että...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.