Unelmista just nyt

Muutama viikko sitten pidettiin Täysii – seminaari, jonka aiheena oli unelmat ja jossa miehenikin oli puhumassa aihepiiristä. Puhujilla oli jokaisella oma näkökulma unelmiin. Kotiäitinä olo ei ehkä ensimmäisenä tule mieleen unelmista puhuttaessa tai siihen ei ainakaan kannusteta yhteiskunnassamme pyrkimään. Nykyään kuitenkin yhä useampi korkeammin koulutettu nainen valitsee kotiäitiyden uran sijaan. On harmi, että vaihtoehdot työn ja perheen yhdistämisen suhteen ovat äidille joko tai; olet joko pelkästään kotona pienillä rahoilla tai sitten sinnittelet väsyneenä palkkatöissä ja koet syyllisyyttä, kun et voi panostaa kunnolla kumpaankaan. Ja se aika, kun lapset ovat pieniä – kuten olemme kuulleet – menee hujauksessa ohi. 

Jos puhuisin unelmista juuri nyt, puhuisin siitä, kuinka elän unelmaani juuri nyt. Kotiäitinä, vaimona ja rakastajana Marian blogin nimeä mukaillen. Olen täysin tyytyväinen tilanteeseen ja tiedän, että aikaa tehdä kaikkea muuta on vielä rutkasti edessäpäin. Erityisherkkyyden myötä, olen myös tunnistanut sen, että voin parhaiten jakaessani huomiota kerralla yhteen asiaan ja kohteeseen. Jos on liikaa asioita ympärillä, alkaa stressitasot nopeasti kohota. Siispä yksinkertainen elämä, selkeys ja rutiinit – ne pitävät hermostoni tasapainossa ja kehoni ja mieleni hyvässä vireessä. 

Mitä muita asiota tarvitaan siihen, että kotiäitiydestä voi nauttia? Jokaisella on omat juttunsa, mutta minä tarvitsen tukiverkostoja, jotta pääsen säännöllisesti neljän seinän sisältä purkamaan itseäni ja ihan vaan tuulettumaan. Onnekseni minulla on useita pienen vauvan äitejä ystäväpiirissäni, joiden kanssa pidämme säännöllisesti yhtä. Ei se toki ole sama, jos asuisimme yhteisössä, jossa arjen jakaminen ja lastenhoitojutut tapahtuisivat vielä luonnollisemmin. Mutta yhteisöllisempää elämää kohti mennään pienillä askeleilla sillä, että ylipäänsä nähdään ihmisiä säännöllisesti ja vietetään aikaa yhdessä yleensä vähän enemmän kerralla. Erittäin olennaista tuen kannalta on, että nämä ihmiset jakavat samanlaiset elämänarvot. 

On minulla muitakin unelmia, jotka antavat pontta arkeen. Tiedän, että voin periaatteessa tehdä tulevaisuudessa mitä vaan. Voin kirjoittaa toisen kirjan, voin mennä mielekkäisiin palkkatöihin tai alkaa uudestaan yrittäjänä. Lähitulevaisuudessa ehdin kirjoittamaan enemmän joka tapauksessa. Innolla odotan myös tanssi- ja treenikuvioiden aloittamista – oli se sitten äiti-vauva – tanssia tai jotain muuta. Tai sitten, isompien työkuvioiden sijaan entinen “minä en varmaan halua lapsia” – uhoaja jatkan onnellisesti kotiäitinä. 

Mikä onkaan se voima, jonka nainen voi saada nauttiessaan täysillä äitiydestä? Kun osaamme ottaa vastaan sen voiman, pitämällä itsemme hyvinvoivana, on meillä paljon ammennettavaa ja annettavaa myös muualle, kun sen aika on, eikö näin?

Elämässä ehkä parasta on se unelmointi ja vielä parempaa se, että on tyytyväinen just nyt!

Ensi vuonna Täysii -seminaarin aiheena on MUUTOS ja se on itselle ehkä vielä tutumpi aihe. Suosittelen seminaaria, jonne kannattaa hankkia lippu jo hyvissä ajoin!

Picture

Fanni-kissamme jäi auton alle samalla viikolla kun vauvamme syntyi, siinä on yksi hoidettava lisää! Onneksi hän selvisi hyvällä hoidolla <3
Picture

Äidin kaksi rakkauspakkausta <3
Picture

Aamulehdessä oli juttu, jossa oli kuvia perheestämme viime perjantaina…
Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2 / Heidi Harju

Sinä et ole yksin! – Tarinani eräästä päivästä, jota en olisi halunnut, mutta joka minulle TAAS annettiin

Halusin kirjoittaa rehellisen tekstin eräästä päivästäni kuluneella viikolla. Haluan myös sanoa, että...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.