Työelämää rajoittavat esteet lapsuudessa – näin vapautat itsesi

Työelämää luurit päässä:

Kyllä kyllä.. No, en minä väkisin halua myydä… sanoin puristaen hymyä naamalleni. Luurista kuului jo tuuttaus…

Otin luurit päästäni, laskin ne kärsivällisesti eteeni pöydälle ja hieroin punoittavia korviani.

Se oli 67 puhelu tänään. Tarpeettoman moni niistä oli ollut saman suuntainen:

Ei kiitos. Ei kiinnosta. En halua. Ei. Mikä? Ei, ei. Ei osteta.

Käänsin pään ja katsoin ulos pihan kuusiin huokaisten. Katseeni kohtasi häntäänsä heiluttelevan oravan, joka tapitti suoraan kohti aivan kuin sanoen, että mietihän nyt tarkasti.

Ehkä sinäkin olet joskus löytänyt itsesi tästä tilanteesta: periaatteessa uusi ”lypsylehmätyö” sujuu, mutta jokin tökkii.

Vaikka tuote jota nyt uudessa työssäni kauppasin oli arvojeni mukainen, minulla oli siitä kokemusta, se oli kaikin puolin avuksi asiakkaalleen ja vaikka tiesin senkin, että varsinainen myynti alkaa ei- sanan jälkeen, silti jokin pala ei nyt asettunut oikein kohdalleen…

Jos lapsuudessasi aistit herkästi hermostuneiden kasvattajien inhottavaa tunnetilaa, kun yritit parhaasi mukaan tehdä jotain tai innostuksesi sinua kiinnostaviin asioihin tyrmättiin usein ja nyt jumitat työelämässä etkä saa omaa yritystoimintaasi tuottamaan, tämä artikkeli sopii sinulle.

Työelämä tökkii – kyllästyminen taloudelliseen kuoppaan

Lopulta tajusin, että tein puhelintyössä raakaa outbound-markkinointia ja myyntiä eli soittelin kylmille kontakteille, jotka eivät olleet itse hakeutuneet asiani äärelle omasta kiinnostuksestaan.

Vaikka tunnen markkinoinnin ja myynnin uudenaikaiset ja vanhanaikaiset käänteet keskivertomyyjän tavoin, silti konkreettista outbound-markkinointia en ollut tehnyt tällä tavoin aikoihin.

Olin päätynyt ottamaan työn, koska olin kyllästynyt taloudelliseen kuoppaani ja päättänyt hankkia, Unelmahommissa kirjaa lainatakseni, ”lypsylehmän” ja nousta kuopasta tavalla tai toisella.

Taloudelliseen kuoppaani olin päätynyt, koska en ollut saanut omaa liiketoimintaani tuottamaan laisinkaan.

Näin siitäkin huolimatta, vaikka taskussa on vahva ydinosaaminen, joka kumpuaa loputtomasta intohimosta terveyteen ja hyvinvointiin ja yritystoimintaan tarvittava yrittäjän ammattitutkinto sekä tuhansia tunteja myynnin ja markkinoinnin opiskelua.

Oli aika tarkastella, että mikä minua oikein todella rajoitti? Miksi en kyennyt tulemaan toimeen omalla työlläni?

Työelämään heijastuvien esteiden juuret lapsuudessa

Työelämän esteeksi voi muodostu trauma, joka on syntynyt työelämässä aikuisiällä, mutta se voi juontaa juurensa lapsuuteen niihin hetkiin, kun lapsi luo jotain omaa, leikkii omia leikkejään ja touhuaa omia luomuksiaan tai ylipäätään on ja tekee, touhuaa joitain, on läsnä jossain tilanteessa ehkä haluten auttaa ja osallistua.

Jos näissä tilanteissa kasvattajien asenneilmapiiri lapsen omia luomuksia ja yritelmiä kohtaan on välinpitämätön tai torjuva, jopa vihamielinen, tämä heijastuu hänen työelämäänsä aikuisena.

Tai jos kasvattajien suhtautuminen lapsen mihin tahansa tekemiseen on kärsimätön ja hermostunut, sillä on negatiivinen vaikutus lapsen aikuisuuden toimissa. Mitä herkempi lapsi on, sitä varmemmin kokemukset tuntuvat ja näkyvät esteinä aikuisen työelämässä.

Edellä kuvatuilla lähtökohdilla oman työn luominen, toisin sanoen yrittäjyys, intohimoista huolimatta ei onnistukkaan helposti vaan vastassa on se sama välinpitämätön, hermostunut tai jopa vihamielinen lyttääjien orkesteri:

”Ei tuosta mitään tule!”

Uskomukset omasta riittämättömyydestä ja huonoudesta heijastuvat työelämässä. Ne värittävät työelämää ja mielen maisemassaa voimakkaasti.

Herkkyys lisää riskiä piilottaa omat jutut – myös työelämässä

Herkälle lapselle jo pelkkä epäsuotuisan ilmapiirin aistimisen ja siinä elämisen vaikutus voi asettaa hänen systeemiinsä esteet. Lapsi kokee, että on turvallisempaa pitää omat jutut visusti piilossa, sen sijaan, että lähtisi niitä kenellekään esittelemään.

Hän aistii henkisen uhkan jo kaukaa ja ennakoi, vaikka mitään näkyvillä olevaa uhkaa ei sinänsä olisikaan.

Eipä liene ihme, että niin moni lahjakas taiteilija pitää luomuksensa visusti piilossa tai ainakin välttää viimeiseen saakka pitämästä meteliä itsestään, vaikka olisikin käynyt taidekoulut ja hankkinut taiteesta itselleen ammatin, mutta alitajuntaan jo lapsuudessa asettunut suojamuuri tekee työssä menestymisestä hyvin haastavaa ja ristiriitaista.

Työelämää: Puhelinmyyntityö antoi tarvittavat oivallukset

Puhelintyön myötä tajusin, että pelkäsin. Aina kun loin ja tein omaa juttuani ja otin askeleen eteenpäin tarjotakseni palveluitani ihmisille konkreettisesti, takaraivossani käynnistyi lyttääjien, sortajien, lynkkaajien ja kieltäjien vihainen ja uhkaava orkesteri.

Usein tuo orkesteri imi minusta kaiken voiman ja saatoin jopa perua saamani asiakkaan tuon orkesterin paineessa.

Olin rakentanut omaa liiketoimintaani jo vuosia, mutta erinäisitä syistä en ollut saanut sitä tuottamaan. Yksi syy siihen oli kyvyttömyyteni uskaltaa myydä ja markkinoida sillä intensiteetillä, mikä menestyvään liiketoimintaan tarvittaisiin.

Työelämää ja rohkea päätös

Nukuttuani yön yli tein päätöksen, että päättäisin puhelintyön ja panostaisin täysillä osaamiseni nyt oman palvelutuotteeni inbound-markkinointiin sen sijaan, että antaisin taitoni jonkun muun tuotteen myymiseen. Inbound tarkoittaa myyntiä ja markkinointi ihmisille, jotka omasta kiinnostuksestaan hakeutuvat asian äärelle.

Nyt tajusin kristallin kirkkaasti että minulle, hermostoltani herkälle outbound-myynti oli aivan liian kuormittavaa, ei soveltuvaa työtä. Tämä kokemus vahvisti haluani ja kärsivällisyyttäni rakentaa omaa liiketoimintaani inbound-tyylillä, koska siitä pidän.

Rakastan tuottaa sisältöä ja auttaa jo pelkän maksuttoman sisällön kautta! Ilomielin jätän tuon outbound-myynnin Facebook-markkinointikoneiston tehtäväksi.

Tämä työkokeilu antoi tarvittavat ja tehokkaat sytyt siihen, että pääsin oman liiketoimintani rakentamisessa eteenpäin aivan uudella tavalla. Toivon, että seuraavat tehtävät auttavat myös sinua pääsemään eteenpäin, jos jumitat työelämässäsi.

Näin tunnistat ja vapaudut työelämän esteistäsi

  1. Tunnista työelämää hidastavat ongelmakohta tai -kohdat: mikä hankala ja esteeksi mudostuva tunnetila yrittäjyyteesi liittyen toistuu?
  2. Pura ongelmakohta tai -kohdat: Tee meditaatio, jossa sukellat sen ytimeen missä koit tuon tunnetilan ensimmäisen kerran? Erottele ja tule tietoiseksi ydin kohdista.
  3. Kirjoita: Kohtaa vastustajasi, puolusta itseäsi ja pura ulos kaikki se mikä on jäänyt näkymättömiin. Mikä tarvitsee tulla nähdyksi ja kuulluksi voidakseen muuntua? ”Olisin halunnut että…”
  4. Luo uusi sisäinen tiimi: kuka tukee, kannustaa ja auttaa sinua nyt lyttääjien poistuttua tieltä?

Kaikkien aikamme naisten täyttä potentiaalia tarvitaan työelämän murroksessa. On suuri palevelus, että uskaltaudut purkamaan omat esteet ja päästät oma potentiaalisi valloilleen kaikkien hyväksi!

Kiitos, että luit artikkelin. Oliko siitä sinulle apu?

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.