Varjot porttina valoon (sis. harjoitus)

Henkisyyden polulla saatamme jäädä kiinni harhaan, jossa alamme tavoitella ainoastaan hyviä tunteita ja pitää itseämme epäonnistuneina, jos koemme jotain negatiivista. Termi “spiritual bypassing” kuvaa henkisten harjoitusten käyttämistä välttääksemme epämukavat tunteet ja ihmisyyteen kuuluvat emotionaaliset, psyykkiset ja fyysiset tarpeet ja halut. Kun saamme kosketuksen sisäiseen valoomme, jossain kohtaa ennemmin tai myöhemmin ne piilotetut varjot alkavat puskemaan pintaan.Mikäli varjoja pidetään “väkisin” piilossa ilmentymät voivat olla ikäviä. Olen lukenut monista  henkisistä opettajista, jotka ovat olleet hyvin epätasapainossa seksuaalisuuden kanssa – ja tukahdetut halut ovat sitten ilmentyneet mm. seksuaalisen hyväksikäytön muodossa esim. omiin oppilaisiin. Chakrojen näkökulmasta olisi tärkeä vahvistaa ja tasapainottaa alempia chakroja ennen ylempiä. Mikäli ylächakrat ovat vahvoja alachakrojen kustannuksella, seksuaalinen energia virtaa todennäköisesti epätasapainoisesti, emmekä pysty olemaan aidosti läsnä kehossamme. Sydänchakra toimii porttina yhdistäen alempia ja ylempiä chakroja luoden tasapainoa valojen ja varjojen välille. Siksi päivittäinen sydänyhteyden vahvistaminen on niin tärkeää – helposti ajaudumme muuten väärälle kurssille.

Inhimillinen elämä sisältää siis sekä valoja ja varjoja. Tässä ajassa ja paikassa eläessämme ei ole tarkoitus olla zen 24/7. Mielemme haluaisi samaistua kuitenkin vain hyviin ominaisuuksiimme ja tapoihin ja kieltää ikävät jutut. Tähän ajatusmalliin olemme saaneet syvät juuret kasvatuksesta – jo vauvana meitä estettiin ilmaisemasta ikäviä tunteitamme ja siitä lähtien olemme saaneet uskomuksia: “olen paha, teen väärin, olen ällöttävä, kauhea ym.” Luomme rajat itseemme ja tämä rajojen veto on perustavanlaatuinen este syvempään onnellisuuteen, näin jo Buddhakin on todennut. Nämä uskomukset ja niistä kumpuavat ajatus- ja tunnekaavat pitävät meidät jumissa ja luovat esteitä eteenpäin menolle.

Haluamme iloa, ei surua. Tavoittelemme menestystä, ei epäonnea. Haluamme korkeaa tietoisuutta, ei ikäviä tunteita. Haluamme vakautta, ei heilahteluita. Haluamme hoikkuutta, ei läskiä. 

Kun teemme maailmasta dualistisen, koemme aina kärsimystä. Vasta kun opimme syleilemään elämää kokonaisuudessaan – niitä varjoja, ikäviä asioita ja tunteita, jotka haluaisimme painaa maton alle, vapaudumme ja voimme oikeasti saavuttaa sen mitä haluamme. Varjomme ovat todellisuudessa PORTTIMME valo-ominaisuuksiin; jotta toinen on olemassa, pitää olla toinenkin. ja inhimillinen elämä ei ole pelkästään valossa kellumista, siihen kuuluu ups and downs.

Pain is the New Pleasure
Ugly is the New Beautiful


On helpompi hyväksyä omat varjot, kun ne tekee itselleen näkyväksi. Tässä pieni harjoitus, jonka avulla pääset asiassa vähän eteenpäin. 
Kirjoita paperin vasempaan laitaan asiat, joista et pidä itsessäsi. Ne voivat olla fyysisiä tekijöitä, luonteenpiirteitä ja tapoja. Mieti, mistä olet saanut kritiikkiä muilta ja mitkä itsekin ehkä tiedostamattasi tuomitset itsessäsi.

Esim.

Löysä vatsa
Ailahteleva
Pelokas
Pomottava
Huoramainen
Kriittinen
Vetelä
Nuutunut
Puskeva

Kirjoita paperin oikeaan laitaan edellisten seikkojen vastakkaisuudet. Mitkä fyysiset tekijät, luonteenpiirteet ja tavat ovat sellaisia, joista saat hyvää palautetta.

Vahva selkä
Vakaa / maadoittunut
Luottavainen
Vahva
Seksikäs
Tarkka
Ryhdikäs
Energinen
Määrätietoinen

Katso paperia kokonaisuudessaan. Hengitä syvään ja rauhallisesti. Anna kehosi rentoutua. Hyväksy mielessäsi olevat ajatukset. Hyvällä hetkellä, esimerkiksi kiitollisuusharjoitusta tai meditaatiota tehdessä voi teemaksi ottaa erityisesti nämä varjot. Antaa niille rakkautta, hyväksyntää ja tilaa. Elämä on – kaikkea. Hyväksymällä kaiken, voimme saada voiman käyttöön molemmista – varjoista ja valoistamme.

Vastaava harjoitus on myös kirjassa “The she  book / Sarah Avant Stover

 

♡ 

Haluatko päästä syvemmälle itseesi?
Haluatko vapautua täyteen Naiseuteesi?
Haluatko oppia syleilemään niin Valojasi kuin Varjojasi?

Haluatko löytää syvemmän elämänilon ja nautinnon?

Liity postituslistalle ja saat paluupostina: Löydä Naisen Voima – pdf:n 

Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2 / Heidi Harju

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.