Tunnekehon purkamista

 

Naiseuden Voiman bloggaajilla on tässä kuussa kirjoitushaasteen aiheena OMA KEHO. Viime kuussa aloitimme haasteet naiseus teemalla ja en voi olla kuin kiitollinen, että saan olla tälläisessä ryhmässä mukana kirjoittamassa. Naiseus jutut olivat mielettömiä! Tässä yksi esimerkki Sonjan kirjoittamana.Yksi blogini kantavista teemoista on oma keho ja sen hyväksyminen. Uskon vahvasti siihen, että omaan kehoomme jää tunnejälkiä eletystä elämästä, etenkin jos emme pääsee purkamaan niitä ulos järjestelmästämme. Tunnekehoomme jää purkamaton energia, joka muodostaa tukoksen kehoomme. Jossakin kohtaa elämässämme tämä tunnemuisto muistuttaa olemassa olostaan kipuna, särkynä tai sairautena. Olemme myös työntäneet ikävät muistot ja tunteet syvälle sisäämme ja kun ne ilmoittavat itsestään, työnnämme ne nopeasti takaisin kehoomme ruoan, alkoholin, huumeiden, liiallisen treenin, syömättömyydeen, nikotiinin ja oikeastaan minkä avulla tahansa.

Hyvinvoiva keho toimii kokonaisena kompleksina, johon vaikuttaa sisäiset asiat kuten tunteet ja mieli. Kehon ulkopuolisista asioista nostaisin tärkeimmäksi liikunnan, unen sekä ravinnon.

Olen ollut kiinnostunut hyvinvoinnista lähestulkoon koko elämäni mutta vasta viime vuosina alkanut ymmärtää keho paremmin ja paremmin.
Perustavanlaatuinen kysymykseni on ollut pitkään se, että mikä saa ihmisen ja kehon voimaan hyvin?
Kysyvälle vastataan ja ole saanut vastauksia paljon vuosien saatossa monesta eri kulmasta  <3
Kannattaa kokeille, KYSYMYKSISSÄ ON VOIMAA!

Teininä laihdutin ensimmäisen kerran tietoisesti ja sain oivalluksen siitä, että voin vaikuttaa kehooni ruoan avulla. Laihdutuskierteelle ja jojottelulle oli luotu pohja. Tästä seurasi kuitenkin myös hyvää, sillä ahmin tietoa kirjoista, netistä ja muilta ihmisiltä ravinnosta. Kokeilinkin erilaisia ravinto-oppeja omaan kehooni ja yritin kontrolloida lujasti syömisiäni. Nyt vasta olen saanut kokemuksen siitä, että tunnekehossani olevat kolhut olisivat halunneet päästä päivän valoon vuosien saatossa mutta minulla ei ollut minkäänlaisia työkaluja niiden purkamiseen. Pidin “huonot” tunteet visusti pinnan alla piilossa mm. ruokavalion ja kovan treenin avulla.

Sain ensimmäisen kovan kokemuksen omasta tukkeutuneesta energiastani sen jälkeen kun selkäni oli mennyt tosi huonoksi hieman yli 10 vuotta sitten. Kun katson ajassa taaksepäin, voin selkeästi nähdä kuinka henkinen taakkani noihin aikoihin oli suuri.  Olin stressaantunut urheilu-uran päättymisestä ja huonosta ilmapiiristä lapsuuden kodissani. Olin suurten muutosten kourissa, sillä elämälläni ei ollut suuntaa luovuttuani suurista haaveista, jotka liittyivät omaan urheilu-uraani. Henkinen paine oli suuri ja minulla ei silloin ollut työkaluja käsitellä erilaisia tunteita. Menneisyys painoi selkääni rikki. Kehossani oli tukos, joka johtui ennen kaikkea tunnepuolen haasteista. Sisäinen maailmani on risainen ja myös ulkomaailma näyttäytyi tuolloin ankealta paikalta.

Picture

Tähän pisteeseen on kuljettu pitkä polku, olen kiitollinen mm. omasta kulkupelistäni <3Nykyään selkäni on sellaisessa kunnossa, että se ei juurikaan enää kipuile. Yksi syy siihen on se, että olen tietoisesti alkanut purkamaan sekä tulemaan “ystäväksi” myös niiden huonojen tunteiden kanssa. Toinen iso syy on se, että syön hyviä rasvoja enemmän kuin koskaan ja näin ollen hermostollani on mahdollisuus toimia. Vuosien dieettaminen ja rasvojen välttäminen olivat myrkkyä keholleni ja uskon, että yksi suuri ulkoinen syy selkäoireettomuuteni on hyvien rasvojen lisääminen ruokavalioon, etenkin kalaöljyn.

PELKO, AHDISTUS, VIHA, SURU, KATEUS, HÄPEÄ
Haluan kokea nykyään myös näitä tunteita, eikä ajatus niistä ahdista itseäni enää

Yllä mainitut tunteet olivat itselleni ennen sellaisia tuntemuksia, joita en halunnut kohdata. Häpesin omia negatiivisia tunteitani. Painoin ne alas kehossani mm. syömisen avulla. Painoni on jojotellut vuosikymmenten saatossa uskomattoman paljon. Olen laihduttanut elämässäni varmasti 60-70kg! Laihduttaminen ei ole poistanut negatiivista tunne-energiaa kehostani, vaan sen avulla olen pystynyt kontrolloimaan niitä nousemasta pintaan.

Olen saanut viime kuukausina aivan mielettömiä oivalluksia ja kokemuksia juurikin siitä, että erilaiset jumi- ja kiputilat poistuvat tunnetyöskentelyn avulla. Olen näistä kokemuksista erittäin kiitollinen ja haluan jakaa tätä ilosanomaa myös toisille. Sen takia loin Tunnekehon aakkoset- videosarjan, jossa paneudun erilaisiin tunnetiloihin, tunnelukkoihin ja asioihin millä voit päästä niihin käsiksi. Kaikki pohjautuu omaan kokemukseen sekä tietysti vuosien varrella kertyneeseen tietoon.

Pääset tilamaan YouTube kanavani täältä, jolloin saat ilmoituksen suoraan kun olen lisännyt videon nettiin.

Tällä hetkellä olen tehnyt 10 videota aiheeseen ja lisää on tulossa. Laitan videoita suoraan Naiseuden voima Facebook sivuille ja Naiseuden Voiman- yhteisöön, missä muuten käydään loistavia keskusteita monenlaisista aiheista. Tuu mukaan keskustelemaan ja jakamaan omia kokemuksia elämästä. Juuri niissä suurissa tunteissa ja etenkin peloissa asuu meidän suurin potentiaalimme. Ryhmässä jakamisessa on VOIMAA!<3:lla
​Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.