Tummien ajatusten ja tunteiden hyväksymisestä alkaa muutos.

Miltä sinusta tuntuu seuraava ajatus: On helppo olla positiivinen kun elämässä on kaikki hyvin ja asiat rullaavat. Mutta entä sitten, kun tuntuu ettei mikään toimi ja etene niinkuin haluaisit? Kun kaikki tuntuu olevan latistunutta, ärsyttävää, ja puudutavaa? Tuntuuko sinusta silloin puhe positiivisuudesta lähinnä turhalta? Niin se jossain määrin onkin.

Saako valittaa? Saako sanoa, ettei jaksa, ettei kiinosta, ettei huvita. Että ottaa päähän? Kyllä saa! Asioiden myöntäminen auttaa eteenpäin.

Haasteellisten tunteiden ja ajatusten huomioiminen ja tiedostaminen on aivan yhtä tärkeää kuin positiivisten asioiden, tunteiden ja ajatusten huomioiminen. Ne toimivat yhtälailla tienviittana elämässä. Ne kertovat mistä sinun on hyvä luopua. Mitä muutoksia tarvitset elämääsi, ja että on aika vapautua ”kahleista”, joita olet ehkä itsellesi ottanut. Huomioi siis haasteelliset tunteet ja ajatukset. Ne ovat puolellasi, eivät sinua vastaan. Ne kehottavat sinua muutokseen! Se millä elämäsi saralla, tunteesi ja ajatuksesi nyt takkuavat, on juuri se alue, joka kaipaa kipeästi huomiotasi. Muutosta.

Hyväksy se, että vanha ei enää toimi. Tarvitset ja kaipaat uutta elämääsi! Se on luonnollista kasvua. Irtipäästämistä. Anna muutoksen tuulen puhaltaa sillä elämäsi osa-alueella, jossa se on juuri nyt tarpeen.

Älä yritä väkisin olla positiivinen ja myönteinen, jos se ei kerran nyt onnistu. Kaikella on aikansa ja paikkansa. Niin myös haasteellisilla ajatuksilla ja tunteilla. Muista, tämä on väliaikaista. Niinkuin kaikki. Saattaa vain olla niin, että nämä haasteet tarvitsevat juuri nyt huomiotasi. Vapauttaaksesi ne. Voidaaksesi kulkea eteenpäin kevyempänä, ja tietoisempana siitä, mitä sinä tarvitset. Kun kykenet huomaamaan ja hyväksymään myös tummat sävyt elämässäsi, valosi vahvistuu. Ei ole toista ilman toista. Anna siis itsellesi mahdollisuus läpikäydä kaikki. Myös se tai ne asiat/tunteet/ajatukset, jotka olet yrittänyt piilottaa itseltäsi ja muilta.

Itseään ei pääse pakoon. Itselle on huomattavamman paljon parempi suostua kasvuun, muutokseen, irtipäästämiseenkin suosiolla, kuin kärsimyksen avulla. Vaikka suomalainen sananlasku väittääkin toista. Kärsimys ei ole pakollista. Mutta myös se voi auttaa muutokseen, mikäli hellemmät keinot ja tavat eivät auta. Mutta niinkuin yllä kirjoitin, mikään pakko ei ole kärsiä. Valinta on sinun. Hyväksy ja tiedosta. Se on avain.

Yritä nauttia siitä, että pysyt läpikäymään haastellisiakin jaksoja. Tiedä, että sinä ihmisenä jalostut ja kasvat. Sitä mukaa, kun työstät ajatuksiasi ja tunteitasi. Tunneälykin saa positiivista energiaa ja voi kehittyä entisestään. Tulet ehkä myös tekemään jatkossa muutoksia helpommin ja pelottomammin, kun nyt uskallat tarttua härkää sarvista. Ja jos et tiedä kuinka työskennellä tummien ajatusten ja tunteiden kanssa, tässä sinulle apukeinoja:

Listaa tuntemasi tunteet ja ajatukset erillisille papereille. Älä sensuroi mitään. Tämä on sinua itseäsi varten. Katso niitä. Anna niiden olla siinä. Hyväksy kirjoittamasi.

Kirjoita sitten vastine. -Mitä haluaisit tuntea, ajatella kokea. Katso näitäkin. Hyväksy vastaus.

Mieti sitten mitä elämässäsi/ sinussa tulisi tapahtua , jotta tuntisit ja ajattelisit myönteisemmin ja tuntisit olosi paremmaksi. Kirjoita nekin ajatukset erilliselle paperille.

Jos sinulla nousee kysymyksiä, kuten miten, koska ja kuinka jne, hyväksy nekin ajatukset. Luota siihen että maailmankaikkeuden rakkaudelliset voimat auttavat sinua eteenpäin. Sinun ei tarvitse tietää kaikkea. Tee vain oma osuutesi. Hyväksy muutos. Tutustu itseesi.

Ja muista että se mitä toivot, voi tulla myös eri muodossa kuin olit ajatellut. Anna sillekin mahdollisuus.

Jos kykenet myöntämään negatiiviset tunteet ja ajatuksesi, se on jo osavoitto! Tietoisuutesi on silloin jo hyväksynyt muutoksen. Sillä hyväksyminen ja jonkin asian tai tunteen myöntäminen on ensimmäisiä askeleita muutokseen. (Minkä muutoksen sitten tarvitsetkin.)

Myös ne mustimmat ajatukset ja tunteet muuntuvat myönteiseksi voimaksi, kun tunnustat ne itsellesi. Usko ja luota tähän. Maailmankaikkeus on aina tukenasi. Sinua autetaan kaiken aikaa. Olet rakkauden arvoinen. Myös niine mustine tunteinesi ja ajatuksinesi.

@salvisbergtanja

Kuva: TeeFarm

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.