Tuleminen syvästi ihmiseksi.

Syvästi ihmiseksi tuleminen on sitä että hyväksyy itsessään olevat keskeneräisyydet, heikkoudet ja sen että inhimillinen ihminen on erehtyväinen, joka oppii kompastelun kautta. Inhimillisyyteen kuuluu kaikki puolet :valot että varjot. On hullua vain yrittää elämässä pyrkiä pelkkään valoon ja mielihyvään, koska siinä ainakin jokainen tulee ennemmin tai myöhemmin epäonnistumaan. Koska meidän jokaisen sisällä on niin paljon tunteita, niin paljon erilaisia elämänkokemksia, traumoja, haavoja, mutta siellä on myös ihan valtava määrä potentiaalia. Potentiaalia mitä emme ole antaneet tulla esiin, koska olemme pienentäneet itseä niin kauan. Niin moni on hiljennetty ja oman äänenkin ilmaisuun saattaa liittyä paljon häpeää. Häpeän tunne liittyy vahvana osana ihmisyyttä. Häpeän kokemus on usein niin piilossa koska se on kaikista matalin ja vaikein tunne tuntea ja kohdata.

Jokainen valitsee milloin lopettaa elämässä pakenemisen omista tunteistaan vai lopettaako sitä koskaan. Lopulta täällä maailmassa oisi jokaisella parempi paikka elää kun tuntisimme enemmän. Tunteet ovat annettu ihmiselle lahjana, meidät on vain ohjelmoitu ja aivopesty ajattelemaan ja uskomaan että tietyt tunteet ovat hyviä ja toiset pahoja. Kukaan ei tietenkään halua vartavasten tuntea häpeää mutta täällä suomessa on vahvana osana häpeä kulttuuri ja kannamme esivanhempiemme häpeää itsessämme ja muita tunteita.

Voit esimerkiksi olla tehnyt valtavaa työtä häpeän tai turvattomuuden tunteen ja uskomusten kanssa mutta ihmettelet miksi nämä tunteet ovat edelleen niin syvässä sinussa. Se voi johtua että kannat edelleen vielä esivanhempiesi häpeää tai turvattomuutta. Näitä tunteita voi purkaa ja kohdata hyvin rakkaudellisti esim rosen terapialla, joka keho terapiaa tai theta healing menetelmällä, jossa itse pääsin ihan omaan 1600- luvun elämääni kohtaamaan syyllisyyttä, köyhyyttä jne muita isoja tunteita. Me kun kannamme näitä tunteita myös menneistä elämistä saakka. Suosittelen hyvin lämpimästi tutustumaan theta healing menetelmään ja hoitoon. Healing and art.net sivustolla löydät ihania ilmaisia meditaatioita tunteiden kohtaamiseen ja tietoa theta healing menetelmästä.

Varsinkin herkät ihmiset tuntevat tunteet hyvin voimakkaat ja on hurjaa se kuinka paljon herkät ihmiset kokevat taakkaa omista tunteista ja herkkyydestä kun todella se miksi ihmiset esim tappavat itsensä on juurikin masennuksen ja sen vuoksi että tunteita on niin vaikea tuntea tai ei yksinkertaisesti tunne mitään. Häpeän kokemus ja identiteetti kun saattaa lamaannuttaa ettei tunne mitään. Siksi on elintärkeää arvostaa omia ja muiden tuntea lahjoina ja kannustaa itseä ja muita tuntemaan tunteita sensuroimatta ja pakenematta.

Ei kaikki tunteet tunnu helpolta ja mukavilta. Joidenkin kokemusten läpi käynti on täyttä helvettiä mutta siitäkin huolimatta on rohkeaa sukeltaa syvästi tunteisiin ja sitä kautta ne vapautuu luonnollisesti. Ja on tärkeää sallia itselle lupa vastaanottaa apua ja tukea. Meidän kenenkään ei kuulu parantaa toisiamme vaan kohdata toiset sellaisena kuin he ovat ja olla läsnä. Miten vaikeaa itsellenikin on joskus olla pelkästään läsnä ja kuunnella, niin helppo on lähteä sille tielle että alkaa neuvomaan ja ratkomaan. Tiedän myös kokemuksesta, että moni kamppailee sen asian kanssa, miten saada tunteet virtaamaan ja kohdata niitä, koska siellä sisällä on niin paljon vastustusta ja traumaa. Siksi täytyy vain löytää itselle sopiva menetelmä/hoito/terapeuti jolla näitä tunteita purkaa mahdollisimman turvallisesti.

Monet empaattiset ihmiset ottaa muiden tunteita omaksi taakaksi ja alavat esim tuntea surua kun toinen kokee surua. Mutta todellisuudessa tämä ei ole tarpeellista eikä kukaan oikeati halua toiselle omaa taakkaa siirtää. On tietty poikkeuksia mutta puhun nyt terveistä ihmisistä jotka kunnioittaa muita. Jokainen vain tarvitsee tulla nähdyksi ja kuulluksi, hyväksytyksi ja rakastetuksi ja tarvii ihmisen joka todella kuulee, ja ymmärtää. Ja kohtaa sinut vaikka sen syvän häpeän ja surun tunteen kanssa ilman halua paeta luotasi tai ottamatta tunteitasi omalle kontolleen. Se jos mikä on eheyttävää, jos todella tulee kohdatuksi paskan olon kanssa ja saa tunteen siitä et on lupa olla paskana ja ryömiä mudassa niin kauan kuin tarve vaatii.

On tottakai aika kun sitten täytyy päästää irti ja myös sallia sen valon tulla itsestä esiin. Sallia olla onnellinen, sallia itselle lupa rakastaa ja vastaanottaa rakkautta. Muistaa joka hetki että ihmisenä tarvitsemme muita, kenenkään ei ole tarkoitus pärjätä yksin mutta tottakai tärkeää ettemme ole riippuvainen todistetuksi tulemisen voimasta.

Minun tarkoitukseni on elää syvästi ihmisenä täällä maan päällä. Minun tarkoitus ei ole valaistua, en ole koskaan tykännyt siitä sanasta, vaan tarkoitukseni on elää syvästi inhimillisen ihmisen elämää ja uskaltaa elää täysillä, tuntea tunteet rehellisesti, olla muiden edessä just sitä mitä milloin on olen peittelemättä. Tahdon olla haavoittuva enkä hävetä sitä et teen virheitä, kompastelen, raivoa, suren, iloitsen isoon ääneen. En tahdo hillitä itseäni sen takia et jotku saattaa pelästyä tunteitani. Tahdon olla villi, vapaa, itsenäinen ja rakastan itsessäni sitä et tunteeni virtaa hyvin vapaasti kuin lapsella.

Syvästi ihmisyys merkitsee minulle myös sitä että elän tietoisena ihmisenä täällä ja kannan vastuun omasta elämästäni ja tunteistani. Syvästi ihmisyys on minulle sitä että valitsen elää sydämestä käsin ja kuunnella sisintäni ja olla joka hetki paras versio itsestä joka voin olla armollisesti. Joskus tipahdan itse vihaan ja itsesääliin mutta senkin suon itselleni. Joskus tipahdan pienen lapsen tilaan, senkin suon itselleni. Joskus pelkään niin paljon että tuntuu että kuolen siihen paikkaan ja häpeä minussa varsinkin saa aikaan tilan, jossa en vaan haluaisi olla.

Mutta häpeä on lähellä rakkautta. Mitä syvemmälle sukeltaa sen korkeammalle voi päästä. Tunteet elämässä vaihtelee, me valitsemme itse miten niihin reagoimme: sallimmeko niiden olemassaolon, vai tukahdutammeko ja pakenemme niitä. Samoin ihmissuhteissa valitsemme kohtaammmeko tunteita yhessä tuoden niihin rakkautta ja valoa vai lähdemmekö karkuun kun epämiellyttävä tunne nousee.

Meillä on aina vapaus valita kun elämme tietoisena ja kannamme vastuun. Muuten annamme alitajunnan ja egon ohjata meitä. Ja pikku hiljaa voimme erilaisilla menetelmillä muuttaa alitajunnan ohjelmistoa ja uskomuksia jotta olotilamme voi keventyä.

Minun elämä asenna on se että annan kaiken tapahtua luonnollisesti. En suostu pakottamaan mitään tunnetta tulemaan tai lähtemään koska ne ansaitsevat rakkaudellisem huomion ja läsnäolon. Kun sisäinen lapsi saa rakkautta ja läsnäoloa, ikävät tunteet virtaavat luonnollisesti vapaaksi ja tilalle tulee luonnollisesti mm rauhaa, iloa ja helpotuksen tunteita. Rakastan sitä tunnetta kun olen sukeltanut hyvin syvälle juuri tunteisiin ja sitten kun ne pääsee virtaamaan ulos kun antaudun ja avaudun, en vastusta, en kontrolloi enkä puske vaan toivotan kaiken tervetulleeksi. Niin miten suuri ilo ja kiitollisuus tuleekaam kun sydämestä ja soluista alkaa paistaa ilo sekä rakkaus. Kun tuntee kun sydän avautuu ja elinvoima alkaa virtaan.

Minun tieni hyvinvointiin on olla tunteva olento tässä kehossa missä olen. Ja vahvistaa turvan tunnettani kaikilla tasoilla kokea olevani turvassa tässä kehossa, maassa ja maanpäällä. Rakastaa itseäni myös niinä hetkinä kun kaikki romahtaa ja kaatuu niskaan. Tai niinä hetkinä kun olen syvällä häpeän syövereissä, kun ego huutaa ettei täältä pääse pois. Silloin rakastan itseäni entistä syvemmin koska oma voimani vahvistuu kohisten kun tunnen nämä juuri tunteeni.

Kaikkea parasta toivon myös sinulle omien tunteiden kohtaamisen pariin. Täyttäköön armo elämäsi kaikki osa alueet ja toivon et löydät sen kauniin feminiinisen lempeyden itseäsi ja muita kohtaan olet sitten mies tai nainen. Toivon sinulle myös luottamusta siihen että rakkaus kantaa sinua kaikissa elämäsi kohdissa.

Runo loppuun:

Kaikki ilmentää rakkautta.

Rakkaus on niissä hetkissä, kun lapsesi tulee syliisi ja kertoo rakastavansa sinua.

Rakkaus on niissä hetkissä, kun tunnet olevasi totaalisen jumissa, etkä näe ulospääsyä.

Rakkaus on niissä hetkissä. kun sukellat häpeään ja suruun.

Rakkaus on niissä hetkissä, kun koet yhteyttä luontoon.

Rakkaus on aina läsnä syvimmässäkin pimeydessä. Koska kaikki kokemukset opettavat meitä tunteiden vastakohdista.

Vaikeimmat hetket pakottavat meitä antautumaan suuremman voiman kannateltavaksi, kun voimat eivät enää riitä.

Lisää kirjoittajalta Rohkeutta astua omaan voimaan/Kaisa-Liisa Ahola

Taistelun päättäminen

Vaali ja kunnioita herkkyyttäsi aina. Se on lahja. Vaikka kuin olet saanut...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.