TOTAALINEN KAAOS JA SEN KORJAAMINEN

 

Yksi äitiyden ikävimpiä puolia on tullut nyt viime kuukausina eteen. SOTKU! Ei auta vaikka kuinka siivoat ja järjästelet, on asunto muutamien minuuttien kuluttua taas samanlainen kaaos kuin se oli ennen siivoamista. Kuinka moni äiti tunnistaa tämän ongelman? Vai onko se edes ongelma?

Rakastan järjästystä ja siisteyttä. En siitäkään syystä tykkää paljosta tavarasta, koska asunto pysyy huomattavasti siistimpänä mitä vähemmän tavaraa on. Liika tavaran paljous saa minussa ahdistuksen tuntemuksia aikaiseksi. En ole mikään siisteys friikki, murusia lattialla ja pöly siellä täällä ei meno haittaa, mutta jos tavarat ovat väärissä paikoissa ja niitä notkuu joka puolella on tilanne toinen. Ajatus kulkee selkeämmin kun on siistiä. Muutenkin energia on erilainen, verrattuna siistin ja sotkuisen asunnon eroon. Fengshui filosofiassa on perää!

Keittiön kaappien uudelleen järjästely on lempipuuhaa touhu-jormalleJärjästelen yleensä joka ilta asunnon Oliverin mennessä nukkumaan. Laitan astiat pois ja tavarat paikallalleen. Yleensä asunnossa on ruokaa kulkeutunut joka puolelle mutta siivoan yleensä vain enimmät ja näkyvimmät pois. Noin kaksi kertaa viikossa imuroin ja pesen kylpyhuonetta ja seiniä tilanteen mukaan. Aika monesti kakkaa ja pissaa on ympäri kylppäriä, välillä myös muissa huoneissa, ja sitten annan pesusienen laulaa. Pöydän ja sen alusen pesen muutamia kertoja päivässä.

Parikymmentä minuuttia suursiivouksen jälkeen.Asunnossamme ei ole mitään sellaista mikä ei saisi likaantua. En harrasta sisustamista ja mielestäni mikään tavara ei ole korvaamaton. Olen hyvin vapaamielinen sen suhteen missä esimerkiksi voi syödä. Annan syödä esimerkiksi hedelmiä sohvalla ja yleensä Oliver kuljettaa niitä myös makuuhuoneen puolella. Petaan joka päivä sänkymme jottei lakanat sotkeentuisi. Päiväpeitto on tosin sen näköinen että se tarttisi kunnon moppauksen. Seinistä saa kätevästi pyyhittyä esimerkiksi kahvit pois, jota niihin on kaatunut aika monesti Puuha-Peten osuessa sopivasti paikalle.

Kenkiä on erityisen mukava raahata pitkin asuntoa ja tietysti viedä myös ulos. Omat vaatteet saavat päivästä riippuen muutaman kerran kunnon lattiatuuletuksen.
Pöydänalus on tämän näköinen n. 5 kertaa päivässä. Toki tässä se on vielä aika siistissä edustus kunnossa. Jaksan sen kuitenkin joka kerta siivota sillä jos en sitä tee, pikku kärpäset näillä helteillä valtaavat asunnon.
Pinta siistitty asunto ennen nukkumaan menoa näyttää aikalailla tältä.Kyllä, normaalisti siivoan asunnon ennen nukkumaan menoa. Oma ihana rauha hetken siivotussa asunnossa on sitä arjen luksusta. Joskus tosin on yksinkertaisesti niin väsynyt, että siivoaminen saa jäädä huomiseen. Parempi alku tulee kuitenkin päivälle jos se alkaa tämän näköisessä asunnossa, eivätkä tiskit ja tavarat notku siellä sun täällä.

Ehkä jossain vaiheessa osaan suhtautua tähän siivous asiaan rennon letkeästi. Ei se nyt kauheasti verenpainetta ole nostattanut, mutta olen huomannut huikailevani syvästi aina kun näen Oliverin esimerkiksi kuljettamassa täynnä olevaa roskapussia ympäri asuntoa. Itsetutkailun paikka siis 😉

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.