ToeSox ja pidot paranee!

Tiedän, että monien mielestä sukat joogassa on pyhäin häväistystä, mutta silti aion tässä postauksessa häpeilemättä hehkuttaa ToeSox-sukkia. Olen tilannut ensimmäiset ToeSoxini pilateskauppa.fi:n kautta muutama vuosi sitten.  Nyt kun uusi syksy/talvi 2017-mallisto tuli myyntiin, niin pakkohan sieltä oli uusia malleja ottaa kokeiluun!

 

 

Tarrasukat aikuisille…?

 Juurikin näin 😉 Näissä sukissa tosiaankin on liukuesteet, joita on enemmänkin nähty päiväkodeissa. Itse otin sukat alunperin käyttöön lähinnä hygieniasyistä, mutta nämä liukuesteet todella toimivat. Esimerkiksi joogassa kun jalat hikoilevat voi vaikkapa alaspäin katsova koira olla hankala. Tai puutasapaino kun hikinen jalka liukuu väkisin legginssiä pitkin alas. Vähän liukkaammallakin alustalla tai asanassa “non-slip grid” pitää kuin pikaliima.

Olen pessyt vanhoja sukkiani valehtelematta satoja kertoja, jokaisen tunnin jälkeen pesukoneessa. Tähän päivään mennessä liukuesteet eivät ole kärsineet käytöstä tai pesuista, vaikka useista tulee jo varpaat läpi. Ainakin edellisten mallistojen sukat ovat olleet hyvin kestävää neulosta, käyttöön nähden hintansa arvoisia. ToeSoxien hinnat pyörivät normaalisti noin € 15-23 välillä ilman kompressio-ominaisuutta eli useimmatkin pystyy vuoden aikana hankkimaan jos kulutus on kovaa.

 

Mitä, missä, milloin?

 


Kuten sanottu olen käyttänyt sukkia joogassa. Mutta myös muilla kehonhuoltotunneilla tai ylipäätään tunneilla, joissa ei hypitä enkä tarvitse iskunvaimennusta jaloille. Yllä oleva vasemmanpuoleinen kuva näyttää tyypillisen esimerkin salista, joilla ohjaan tällä hetkellä. Vanha, 50-luvun (alkuperäinen?), koulun jumppasali. Pölyä riittää, lattialaudoista nousee tikkuja eikä lämmityskään oikein pelaa. Ei kovin miellyttävää paljain jaloin, mutta tavalliset sukat ovat liian liukkaat. Tadaa; ToeSox toimii!

Tarjolla on myös avonaisempia malleja esim. pilatekseen tai tanssiin sekä vielä hieman edullisempia malleja ilman liukuesteitä. Kesällä olen tykännyt malleista, joissa jalkapöytä on avoin. Sukalla saa kätevästi peitettyä ei ehkä niin hehkeät kesävarpaat, mutta ilmastointi silti toimii. On makuasia kuinka korkeasta sukanvarresta pitää, itseäni miellyttää eniten ns. low rise, jollen erityisesti halua pitää sääriäni lämpimänä. Olen siis testannut sukkia reisi-vatsa-pakara-tunnillakin ja pito oli hyvä, mutta jalkapohjien pienet lihakset aktivoituivat paljon paremmin kuin tossujen kanssa. Erilaisia malleja pääset tutkimaan täällä www.pilateskauppa.fi/category/118/toesox-varvassukat.

 

 

Uusia ihanuuksia

 


Uudesta mallistosta halusin testata tietenkin jotain uutta. Otin ns. perussukat, mustat low riset värissä onyx ja pitkävartiset fulltoe scrunch knee-sukat värissä mulberry stripe (mustaa ja violettia). Materiaaliltaan sukat tuntuvat yhtä laadukkailta kuin edeltäjänsä, jolleivat jopa paksummilta. Samoin liukuesteet ovat napakat. Lyhyen käytön jälkeen en ole huomannut muuta huomautettavaa kuin aikaisempaa isompi koko. Käytän kengissä kokoa 37 ja sukissa kokoa S. Vanhat lestit ovat mielestäni olleet jalassa hyvin napakat. Molemmat uudet mallit jäävät varsinkin varpaista hieman liian isoiksi. Kuten kuvista näkyy ongelma ei ole suuri ja voi koskea vain yhtä toimituserää.

Summa summarun, sukillakin voi joogata! Varpaista saa hyvät otteet, jalat pysyvät puhtaina ja lämpiminä ja se pito paranee 🙂 Käy valitsemassa omat ihanuutesi ennenkuin loppuvat.

Lisää kirjoittajalta Jokaisen naisen joogaa/Saila Rajala

Uudet tuulet puhaltaa

  Aloitin ryhmäliikunnan ohjaamisen 25 vuotta sitten. Jostain syystä päässäni on kaikki...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.