Todellisen voiman löytyminen

Todellinen oma voima löytyy siitä kun suostuu kohtaamaan oman heikkoutensa, avuttomuutensa, inhimillisyytensä. Kun huomaakin, että ei täällä olekaan tarkoitus pärjätä yksin ja tehdä kaikkea itse, vaan voi pyytää apua, mutta tämä ei tarkoita sitä että ripustautuu muihin. Vaan todellinen voima ja vahvuus oikeasti löytyy sieltä, kun suostuu sukeltamaan syvän surun läpi, tuntemaan sen surun ja katsomaan kuinka rohkeana sieltä läpi sukeltaakaan meren pintaan takaisin, ja näkeekin suuremman valon kuin koskaan ennen.

Suru vetää nöyräksi. Suru vetää polvilleen. Suru vaikuttaa ihmiseen niin, että sitä saattaa alkaa rukoilla jotain suurempaa. Katsomaan itseään uusin silmin, ja näkemään omat rajalliset voimavaransa, ettei täällä voi hallita tätä elämää itse ja itsellä on rajalliset voimavarat. Ja nöyryys auttaa ihmistä katsomaan asioita uusin silmin ja oikeasti avautumaan rakkaudelle puhtaammin kuin koskaan ennen. Se auttaa avautumaan pyytämään ottamaan vastaan tukea, ja se auttaa antautumaan Universumin kannateltavaksi. Koska lopulta emme voi kannatella itse itseämme, jos kannattelemme itse itseämme, kontrolloimme elämäämme ja energiamme valuu kontrolloimiseen ja elämän hallitsemiseen ja pelon kautta elämiseen.

Todellista voimaa on se, että suostuu olemaan heikko. Sukeltamaan pelon läpi. Myöntämään sen tosiasian että jokainen tarvitsee myös muita, mutta samaan aikaan on tärkeää seistä omilla jaloilla. Nähdä että kaikesta selviää.

Jokaisessa on sisällä suuri voima. Rohkeus. Sellainen voima, jota ei välttämättä itse tunnista tai tiedosta, mutta se on siellä. Se, että koittaa suorittaa elämää, mennä eteenpäin kauhealla vauhdilla ja olla vahva, ei ole todellista voimaa ja rohkeutta. Epäterve ylpeys on sitä, että yrittää tehä ja pärjätä kaikessa itse, sanoa itselleen minähän en ketään tarvi. Tai toinen ääripää on et läheisriippuvaisena takertuu muihin, eikä luota yhtään omaan kykyyn pärjätä maailmassa. Tällöin elämä saattaa näyttää sinulle, ja järjestää tilanteen että jäät elämässä yksin, jotta kohtaat yksinäisyytesi. Ja näet että kun pystyt olemaan yksin, tarrautumalla mihinkään tai kehenkään, niin sieltä se todellinen voima astuu esiin. Yhtäkkiä näet, että hei mähän selvisin tästä! Ja mikä voima kumpuaakin sisältä ulos. En kuollutkaan, vaikka luulin kuolevani siihen hetkeen kun joku tunne, kokemus nousi pintaan.

Yksinäisyys on pelottava asia. Sitä moni karttaa koko elämän itsessään. Ei koskaan pysähdy sen äärelle. Täyttää elämänsä ihmisillä, asioilla, työllä ja muulla jotta ei vaan tarvii olla hetkeäkään yksin. Pystytkö istumaan hiljaisuudessa yksin? Ilman muita, ilman ääniä? Jos et, mikä siinä todella pelottaa? Mitä pahaa voi yksin olemisessa tapahtua? Nostaako se pelottavia tunteita pintaan?

Yksinäisyydestäkin voi löytää sen todellisen oman voimansa, varsinkin ihminen joka on tarrautunut muihin ja ei usko omaan kykyyn selvitä yksin. Tällöin paras tilaisuus on olla yksin, ja katsoa mitä sisältä nousee pintaan. Vain kun uskaltaa olla yksin, voi olla yhdessä.

Mitä sinä eniten elämässä pelkäät? Mitä jos menet juurikin sitä pelkoa kohti? Sen läpi, kiertämättä sitä, olematta välttelemättä sitä, piilottamatta sisään sitä. On helppoa jäädä mukavuusalueelle olemassa elämässä, ja jäädä kiinni ja tuttuun ja turvalliseen, mutta todellinen voima astuu sisimmästä esiin kun uskaltaa rikkoa omia rajoja ja kohdata pelkoja.

Mietin sitä, että ehkä se on kuitenkin naisille helpompaa suostua olemaan heikko ja haavoittuva kuin miehille. Mutta kuinka tärkeää myös miesten on saada olla heikkoja, haavoittuvia ja avuttomia. Kuinka ne miehetkin kaipaavat yhtälailla turvaa ja rakkautta kuin me naiset. Jotkun naiset puhuu siitä, että haluaa vahvan miehen, mutta todellinen miehenkin vahvuus syntyy siitä että mies saa olla myös heikko naisen edessä, että nainenkin pystyy ottamaan tämän vastaan, eikä juokse miestä karkuun. Joskus on miehen aika olla naisen sylissä ja itkeä, kun moni oppinut että tämä menee juurikin toisinpäin.

Jokainen meistä tarvitsee nähdyksi ja kuulluksi tulemisen kokemuksia. Kokemuksia, että jonkun lähellä saa olla just sitä mitä on. Saa näyttää ne omat haavansa suoraan, ja toinen seisoo rinnalla. Kukaan ei voi viedä toisen haavoja pois, eikä kannatakaa koska siinä jää tärkeitä oppeja oppimatta, mutta rinnalla kulkijoita me tarvitsemme.

Minulla on aina elämässäni ollut koira rinnallani ja kun Sandra lähti, yhtäkkiä huomaankin kun läheisyyttä ei ole tarjolla että kuinka helppoa mulle onkaan ollut vastaanottaa läheisyyttä eläimeltä, mutta kuinka vaikeaa se onkaan vastaanottaa ihmiseltä. Koska elämässä aiemmin olleet ihmiset ovat aina satuttaneet. On oppinut lapsena ja aikuisena kieroutunutta rakkautta. Siinäpä sitte oppia luottamaan toiseen ihmiseen ja avautua läheisyydelle. Jokainenhan kaipaa ja tarvitsee läheisyyttä, mutta samaan aikaan se voi pelottaa. On vaikea myöntää ääneen, että pelkään rakkautta. Pelkään rakastaa ja vastaanottaa rakkautta, koska silloin olen alttiimpi tulemaan loukatuksi ja kokemaan taas hylätyksi tulemisen kokemuksia. Minun hylätyksi tulemisen haava on tuntunut niin syvältä, ei se minnekään edelleenkään ole kadonnut, mutta alan saamaan siihen korjaavia kokemuksia, mikä on upeaa.

Olen ollut yksinäinen susi koko ikäni. Minä tein lapsena päätöksen, että minähän selviän yksin, ku ei mitään ulkopuolista turvaa ja rakkautta ollut tarjolla. Ei lapselle ollut muuta vaihtoehtoa, ku päättää että no minähän sitte selviän yksin, ei ainakaa muut satuta ku olen itsekseni. Ja niinhän minä sieluni opeikseni olen valinnutki olla paljon yksin, jäänyt yksin, kohtaamaan syvää yksinäisyyden kipuani. Todella tiedän miltä yksinäisyys tuntuu, joten minun sydämestäni löytyy syvä myötätunto jokaista ihmistä kohtaan, joka kohtaa minkääntasoista yksinäisyyttä.

Kun ainut läheisin ystäväni matkasi valoon, tiesin sen lahjan olevan mm. se että nyt ku en turvaudu enää eläimiin, niin ainut keino on myöntää heikkouteni ja tarvitsevuuteni, ja nähdä että kyllähän mun on myönnettävä itselleni että kyllä mä tarvitsen muita ihmisiä selvitäkseni elämässä eteenpäin. Ja nyt elämääni alkanut tulla ihmisiä, joita saan askel kerrallaan päästä lähelle, joiden kanssa saan olla mitä oon, ja jotka eivät vaan puhu että he eivät lähde minnekään. Saan opetella ekaa kertaa elämässä mitä todella on puhdas rakkaus, johon ei liity kenenkään kaltoin kohtelua, vaan aitoa välittämistä.

Koen myös niin, että turvattomuus voi tulla vasta kunnolla esille, turvallisessa ympäristössä, turvallisen ihmisen kanssa. Kun saa tuntea olevansa rakastettu, vihdoin kaikki kipeä voi vielä syvemmin tulla esiin parannettavaksi. Tällä en tarkoita parisuhdetta. Niin paljon rakkautta ajatellaan kahden ihmisen välille parisuhteen osalta. Mutta pyyteetöntä ja aitoa rakkautta ja aitoa läheisyyttä voi harjoitella ystävien kanssa, myös ystävän kanssa joka on eri sukupuolta kuin itse. Mitä jos päästää toisen lähelle, eikä heti ajattele parisuhteeseen menemistä toisen kanssa. Enkä tarkoita nyt seksuaalista kanssakäymistä, vaan aitoa ja puhdasta läheisyyttä ja olemista toisen kanssa, johon ei liity mitään odotuksia ja vaatimuksia. Vaan saa kohdata ihminen ihmisenä.

Minulle on aina ollut helpompaa olla vahva kuin heikko. Sairastuin elämässäni vahvuuteen. Ei heikkoudelle ollut elämässäni sijaa. Mutta nyt on. En osaa enää muuta, en pysty enää muuhun kuin olla mitä olen. Uudestaan mut viedään nöyrtymään, menemään polvilleen ja antautumaan Universumin kanneteltavaksi. Aina ku ajattelen, et hei nyt mä oon tosi vahva ja rohkea, nii sisältä alkaa nousta taas surua joka vetää polvilleen, tai muita tunteita. Ja paras lahja mitä siinä hetkessä voin itselleni antaa, on antaa taakkani Korkeimmalle ja katsoa mitä tapahtuu. Ei vaan pysty enää pitämään kiinni kontollista. Mutta edelleen ei ole helppoa näyttää muille haavojani, herkkyyttäni. Joskus tunnen olevani niin hauras, niin herkkä, sellainen, joka ei sovi tänne maailmaan. Mutta sitten kun juttelee muiden samankaltaisia ajatusten ja haavojen omaavien kanssa, näkee taas että hei onhan täällä muitaki. Ei täällä tarvi tallustaa yksin. Kuljemme samankaltaisia jalanjälkiä niin monen kanssa.

Olen heikkouteni näyttänyt vanhemmilleni, puhunut kivusta, uupumuksesta, sairaudesta, pysähtymisestä, ei he kai ymmärrä, se on heille pelottavaa, ei sellaista heidän elämässä saa olla olemassa. Heikkous on luuseriutta. Mutta silti minä opetan heille sitä, että elämässä on muutakin kuin suorittaminen. Suorittaminen on itsensä pakenemista.

TODELLISTA ROHKEUTTA ON PYSÄHTYÄ JA KOHDATA OMA HEIKKOUS.

Tähän hetkeen tämä biisi:

JANI KLEMOLA- MINÄ EN PELKÄÄ

Ollaan hiljaa nyt vaan

Ei sinun tarvitse sanoa

mitään, hiljaa vaan

Tämä taivas ja maa

meidät peittoonsa rutistaa

ja parantaa

 

Sinä vaikka et ole täydellinen

en ole minäkään Jumalan kaltainen

Tämä riittää ja jää

meille toisemme repaleiset

Toisemme

 

Ole sellainen niin kuin sä tahdot

sillä minä en pelkää sua

Ole vahva tai ihminen heikko

silti minä en pelkää sua

Minä en pelkää sua

 

Sinä leijua saat

kunhan jalkasi koskevat joskus

pintaan maan

Minä rauhoittelen

jos sun aaltosi kohoaa yli äyräiden

 

Ja kun mieleni mun

joskus haavoja saa

lupaathan sä niihin

silloin puhaltaa

Tämä riittää ja jää

meille toisemme repaleiset

 

Ole sellainen niin kuin sä tahdot

sillä minä en pelkää sua

ole vahva tai ihminen heikko

silti minä en pelkää sua

 

Ei meitä luotu tänne kipuun tottumaan

vaan jotta onnen saisi takkiin tarttumaan

Ole sellainen niin kuin sä tahdot

sillä minä en pelkää sua

minä en pelkää sua

Kun sä tiput alas

lujaa ja riemu rikkoutuu

Mä pidän susta kiinni

kunnes pöly laskeutuu

 

Ole sellainen niin kuin sä tahdot

sillä minä en pelkää sua

ole vahva tai ihminen heikko

silti minä en pelkää sua

 

Ei meitä luotu tänne kipuun tottumaan

vaan jotta onnen saisi takkiin tarttumaan

Ole sellainen niin kuin sä tahdot

sillä minä en pelkää sua

en pelkää sua”


Lisää kirjoittajalta Rohkeutta astua omaan voimaan/Kaisa-Liisa Ahola

Sisaruuden haavat

Naiseuden voimalla alkanut upea kampanja piiritoiminnassa sisaruuden haavat teemalla. Minun omassa naisten...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.