Terve!

Maa, jossa ei saa parantua niin kuin huvittaa

Suomi on kerrassaan ihmeellinen maa. Suomi itsessään on upea, taianomainen ja ainutlaatuinen. Luontomme on voimakas ja monipuolinen, kielemme rikas ja ihmiset ihania menninkäishaltijoita. Suomea pidetään maailmanlaajuisesti edistyksellisenä, uraa uurtavana ja malliesimerkkimaana monessa suhteessa. Ei käy kieltäminen, etteikö Suomi olisi ollut hyvin menestyksekäs ja malliesimerkki monessa suhteessa, kun katsotaan asioita länsimaalaisen, materialistisen ja teknokraattisen maailmankatsomuksen kautta. Tehokkuudestakin voi kehua. Monta asiaa täällä on toki myös erinomaisella mallillaan, ja olen todella kiitollinen niistä jutuista, jotka toimivat. Se ei kuitenkaan poista epäkohtia, eikä tarvetta keskustella asioista, jotka ovat täysin päälaellaan. Niistä päällimmäisenä hyvinvointi ja terveys. Tämä on minun näkemykseni.

Viimeisin juttu, joka herätti haluni alkaa vihdoin ottaa kantaa tähän ajankohtaiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun omalla tavallani, on ollut Antti Heikkilän tapaus. Tämä arvostettu ja pitkän uran tehnyt lääkärismies kirjoitti taannoin kirjan nimeltä Lääkkeetön Elämä. Tässä kirjassa hän puhuu siitä, kuinka elintavoillamme, henkisellä hyvinvoinnillamme ja ruokavaliollamme on suora yhteys siihen, kuinka voimme. Tämä oli kuitenkin liikaa Suomen valtaapitäville, eli lääketeollisuudelle ja elintarviketeollisuudelle. Antti Heikkilä sai potkut ja hänen sanojaan ja viestiään on vääristelty räikeästi Helsingin Sanomissa asti. Siksi, että hän kertoi totuuden, kaikessa yksinkertaisuudessaan, ja tuo yksinkertainen totuus vie lopulta rahat lääkeyhtiöiden pussista ja antaa voiman takaisin ihmiselle.

Suomella on yksi maailman pisimpiä ja monipuolisimpia historioita kansanparannuksen ja luonnonlääkinnän saralla. Meillä on luonto, joka on aivan täynnä kasveja, joilla on kiistattomia, ikiajat tunnettuja terveysvaikutuksia. Meillä on käsittämätön määrä ihmisiä, kansanparantajia, jotka ymmärtävät sairauden synnyn mekaniikan, jotka kykenevät näkemään juurisyyhyn asti, ja hoitamaan luonnollisin menetelmin sairauksia, joita länsimaalainen lääketiede pitää parantumattomina. Tämä on fakta.

Miten ihmeessä suomalainen keskivertoihminen on kuitenkin tällä hetkellä niin käsittämättömän sairas?

Oma polkuni

Olen itse kulkenut tien lääkkeiden suurkuluttajasta ja väärinkäyttäjästä täysin lääkkeettömään elämään – tai voisiko sanoa, takaisin Perinteisen lääketieteen pariin. Jokaisen ihmisen keho yrittää vain ja ainoastaan parantua ja uusiutua joka sekunti. Olen parantunut itse Perinteisen lääketieteen keinoin ja elämäntapoja radikaalisti muuttamalla muun muassa syömishäiriöstä, todella hankalista univaikeuksista, masennuksesta, selittämättömästä Restless Legs Syndrome (levottomat jalat)- oireilusta ja tupakka-, alkoholi- ja sokeriaddiktioista. Näiden lisäksi minulta on poistunut vuosia mennyt ja tullut ihottuma, rampauttavat niska- ja hartiasäryt ovat kaukaista historiaa, ihoni on parantunut kaikenlaisista epäpuhtauksista ja mielenterveyteni täysin transformoitunut. Olen sisäisesti ja ulkoisesti aivan eri ihminen kuin olin vuosia sitten. Kaikki tämä on tapahtunut sen jälkeen, kun lopetin kaikkien farmaseuttisten lääkkeiden syönnin, kemikaalien käytön sisäisesti sekä ulkoisesti ja aloin meditoimaan sekä hoitamaan henkistä- ja tunnepuolen hyvinvointiani, sekä mieleni hyvinvointia erittäin määrätietoisesti Perinteisen lääketieteen menetelmin. Muutin todella radikaalisti koko elämäni aivan lattiasta kattoon.

16-vuotiaana aloin sairastella valtavasti. Kaikki alkoi siitä, kun sairastin kroonistunutta angiinaa ja poskiontelontulehdusta vuoden ajan. Hoito oli 10 antibioottikuuria vuoden aikana, täysin ilman minkäänlaisia tuloksia. Lopulta vuoden jälkeen menin yksityiselle kurkku- ja korvalääkärille, joka lähetti minut jonon ohi kita- ja nielurisaleikkaukseen. Minulla oli ollut märkivät kitarisat vuoden ajan, ja antibiootit eivät olleet tuhonneet muuta kuin mikrobiomini ja perusterveyteni. Masennusoireet alkoivat heti tämän jälkeen – ihmekös, kun vatsan bakteerit olivat täysin tuhoutuneet ja sitä kautta mielenterveys alkoi rakoilla voimakkaasti. Kehoni ei pystynyt mitenkään korjaamaan antibioottien tuhoja, etenkään kun söin sokeria, vehnää, hiivaa, kahvia ja kaikkea mahdollista, mikä vain pahentaa elimistön tulehdustilaa ja hankaloittaa hyvien bakteerien kasvun takaisin suolistoon.  Vatsa on toiset aivomme, ja epätasapaino bakteerikannassa – tuhoutunut tai heikko mikrobiomi – alkaa välittömästi vaikuttaa mieleemme. Mikrobiomi tarkoittaa bakteeri- ja mikrobikerrosta, joka peittää aivan koko kehomme ulko- ja sisäpuolelta (suoliston sisäpinta), jonka kautta kaikki informaatio ja ravinteet siirtyvät kehoon. Vahvan ja terveen mikrobiomin kantaja ei paljon sairastele, ja hänen immuunipuolustuksensa sekä ravinteidenottokykynsä toimii luontaisesti. Mikrobiomitutkimus on mullistanut ja tulee mullistamaan terveyden- ja sairaudenhoidon lähivuosina, ja siihen kannattaa tutustua jokaisen.

Söin vuosia nukahtamislääkkeitä, joita pitäisi syödä maksimissaan 2 viikkoa kerrallaan. Lääkäri uusi 30 tabletin reseptini aina 30 pv välein, sanoen: ”tiedäthän, että näitä kuuluu syödä vain 2 viikkoa aina kerrallaan?”, johon vastasin ”joo joo”, ja kävin hakemassa napit apteekista. Muuten en saanut nukuttua, ja ilman tuota lääkehuuruista unta en olisi jaksanut painaa aamusta iltaan työ-treeni-yliopisto-baari-kierrettäni. Ja ilman kahvia, montaa pannua kahvia päivässä. Levottomiin jalkoihin, jotka alkoivat masennuksen kanssa yhtä aikaa 16-vuotiaana, sain parkinsonintautilääkkeet punaisella kolmiolla. Näitä söin 23-26- vuotiaana joka päivä, nukahtamislääkkeiden lisäksi. Lisäksi pistelin jatkuviin päänsärkyihin Buranaa kuin karkkia, hartiakramppeihin Sirdaludia ja aina oli varmasti joku muukin lääkitys päällä. Ainoat lääkkeet, joista kieltäydyin todella voimakkaasti, olivat masennuslääkkeet – jokin minussa sanoi, että nuo jos otat, niin peli on menetetty.  Söin todella paljon ravintolaruokaa, elämäni oli epäsäännöllistä ja kuormittavaa, väsymystä kompensoin aina karkilla ja kahvilla. Treenasin hulluna puskemalla.

Olin yliopistoa käyvä, joka päivä treenaava, töissä käyvä, kauneuttaan hoitava, näennäisesti ”terve” ja ”hyväkuntoinen” nuori nainen. Katsoessani nyt taakse päin, olen täysin kauhistunut siitä, millaiseen kuntoon voi nuori ihminen mennä, tajuamattaan edes olevansa läpikotaisin sairas. Yhteiskunnan mittapuullahan olin kuitenkin ihan keskiverto kansalainen.

Terveyden illuusio

Olemme tulleet maailman aikaan, jolloin ihmiset luulevat olevansa terveitä, vaikka he syövät todella voimakkaita lääkkeitä päivittäin. Ihmiset luulevat olevansa terveitä, vaikka heidän kehonsa hajoavat kappaleiksi, sairastuvat, heidän psyykensä rakoilee ja elämänsä pysyy hädin tuskin kasassa. ”No kaikillahan sitä nyt jotain on”- tyyppinen uskomus on todella syvälle juurrutettu – terveydestä ja aidosta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista on tullut myytti, tavoittelematon mystinen tila. Kuulumisten vaihto kaverien kanssa on sitä, mitä kukin on viime aikoina sairastanut, mitä lääkkeitä on syöty ja missä leikkauksissa käyty. On tavallista ottaa valtavaan kipuun voimakas lääke, ja jatkaa töitään kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Meille on myyty uskomus hyvinvointiyhteiskunnasta, siitä, että me yhteiskuntana ja yksilöinä voimme hyvin ja yhteiskunta tekee valintoja jotka ajavat meidän hyvinvointimme etua, vaikka todellisuudessa tilanne on täysin päinvastainen. Tietoiseksi tuleminen omasta todellisesta terveydentilastaan, ja hyvinvoinnin mittariston muuttuminen omassa tietoisuudessa, muuttaa koko elämän. Standardi kohoaa.

Länsimaalaisen lääketieteen (patologisen, allopaattisen lääketieteen) valhe on seuraava: Sairaus syntyy tyhjästä, se vain tulee jostain kehoon. Sairas ihminen menee lääkärille, lääkäri antaa hänelle lääkkeet. Hän ottaa lääkkeet, ja parantuu. Sairaus on poissa ja ihminen on terve. Tämä on valhe.

Todellisuudessa tilanne on tämä: Sairaus syntyy vihoviimeisenä lopputuloksena siitä, että ihminen ei ole kuunnellut kehonsa ja tietoisuutensa viestejä, on elänyt tavoilla, jotka synnyttävät tulehdusta ja erilaisia epätasapainotiloja, sairauksia, kehoon sekä mieleen. Ihminen ei ole ollut rehellinen itselleen, ei ole levännyt tarpeeksi, on elänyt tavoilla, jotka ovat epäterveellisiä, myrkyllisiä ja vahingollisia. Ihminen on kantanut tunnetaakkaa tai traumaa, joka on hoitamattomana lähtenyt siirtymään fyysiselle tasolle – kun sen viestejä ei ole suostuttu kuuntelemaan aikaisemmin. Fyysinen sairaus on vihoviimeinen hälytysjärjestelmä, ennen sitä ihminen on saanut viestejä jo todella monella eri tasolla, mutta ei ole kyennyt tunnistamaan niitä hälytyksiksi. Kehokin on oireillut jo erilaisin tavoin pidemmän aikaa, ennen kuin itse sairaus syntyy – nämä kehon viestit ovat kuitenkin olleet liian hienovaraisia, eikä niitä ole moninaisista syistä johtuen havaittu. Kun katkaiset kätesi tai lyöt polvesi, on sekin kehosi viesti sinulle alitajunnaltasi. Jokainen sisäelin varastoi eri tunteita, jokainen osa kehossa reagoi erilaisiin henkisen tason ongelmiin. Jokainen ajatus ja kokemus laukaisee tietyn kemiallisen reaktion aivoissa. Kaikki on yhteydessä kaikkeen. Kehon omaa toimintajärjestelmää ei ole vaikeaa oppia lukemaan, se vaatii vain hieman pysähtymistä, hiljaisuutta ja harjoittelua.

Luontainen hälytysjärjestelmämme kertoo meille aina välittömästi, kun jokin on poissa tasapainosta. Fyysisellä tasolla hienovaraisiin vinkkeihin keholta voi listata vaikkapa tällaisia: nenä menee hieman tukkoon, huulet kuivavat, iho ei ole niin kirkas kuin optimaalisesti, mahassa on kiristävä tunne, selässä tuntuu välillä epämääräistä kipuilua tai energiatasot tippuvat. Nämäkin ovat jo ihan selkeitä fyysisiä oireita, mutta edelleen menevät todella monelta aivan täysin huomaamatta. Ennemminkin tätä kaikkea pidetään vain ihan normaalina. Sitä nyt vaan joskus tulee tuollaisia. Niin että mistä tulee? Ennen tätä olet saanut hälytyksiä jo tunnetasolla, energeettisellä tasolla ja henkisellä tasolla. Jokin ei vaan ole tuntunut olevan ihan kohdallaan, on ollut jotenkin surullinen tai turhautunut olo, on noussut isoja tunteita pintaan, jokin vanha asia on alkanut todella kaivella mieltä, uni ei ole maistunut normaalisti. Hienovaraisia vihjeitä ovat kaikki tällaiset tuntemukset, ja jos osaa tuossa vaiheessa jo lähteä puuttumaan siihen, mistä oma tietoisuus yrittää kertoa, asia saadaan korjattua ja tuotua tasapainoon jo tässä vaiheessa, eikä tilanteen tarvitse koskaan kehittyä vakavammaksi. Mikäli näiden tasojen hälytysviestit ohitetaan, mikä useimmiten on tilanne nykymaailmassa, jossa ihmiset pitävät kaikenlaista stressiä ja pahaa oloa normaalina ja hyväksyttävänä olotilana, alkaa viesti siirtyä seuraavalle hälytystasolle, eli kehoon. Mikäli kehon hienovaraiset viestit, pienet epätasapainotilat, jäävät huomioitta, alkaa sairaus syntyä kehoon. Esimerkiksi todella moni ihminen kärsii jatkuvasta kehon nestevajauksesta, mutta oireita, kuten päänsärkyä, jotka yrittävät kertoa tästä maailman yksinkertaisimmasta asiasta JUO VETTÄ! lääkitäänkin särkylääkkein. Jos turrutamme aina oireet, emme ikinä saa selville mistä oireilu johtuu.

Se, mitä länsimaalainen lääketiede nimittää ”sairaudeksi”, on itse asiassa oire jostakin syvemmästä ongelmasta ja epätasapainotilasta, jollakin olemisen tasolla. En ole länsimaalaista, allopaattista ja patologista lääketiedettä vastaan, sillä on oma paikkansa ja tarkoituksensa tässä ihmisyyden kehittymisessä. Ongelmatilanne on syntynyt vain siksi, koska länsimaalaista lääketiedettä on alettu pitää esimerkiksi Suomessa, ainoana oikeana tapana hoitaa ihmistä, ja kaikki muu on leimattu ”uskomushoidoiksi”. Myöskin näiden todella, todella voimakkaiden farmaseuttisten lääkkeiden käyttäminen jokaiseen pikkuasiaan on kuin ampuisi hyttystä tykillä. Ne ”sivuvaikutukset” mitkä lääkepakkauksissa on lueteltu, eivät ole sivuvaikutuksia. Ne ovat sen lääkkeen vaikutuksia. Se lääke vaikuttaa sillä tavalla. Se vaikuttaa myös siihen asiaan mihin olet sitä käyttämässä, mutta se vaikuttaa myös niillä muilla tavoilla, jotka eivät ole niin suotavia tai haluttuja – siksi niitä kutsutaan ”sivuvaikutuksiksi”. Tämä on hyvä ottaa huomioon. Kannattaa aina harkita, onko se farmaseuttinen lääke ehdottomasti ainoa ja järkevin tapa lähteä hoitamaan oiretta – iskemään pesäpallomailalla – vai olisiko jokin hienovaraisempi hoitomuoto parempi, jolloin sivuvaikutuksilta säästyttäisiin.

Perinteinen lääketiede

”Complementary and Alternative Medicine” kääntyy Suomeksi siis virallisissa kanavissa tällä hetkellä ihan pokkana muotoon ”uskomushoito”. Sanasta sanaanhan tuo tarkoittaa itse asiassa ”täydentävä ja vaihtoehtoinen lääketiede”, mutta itselleni kaikkein todentuntuisimmalta nimikkeeltä tuntuu Perinteinen lääketiede (traditional medicine). Tämän kattotermin alle sijoittuu kiinalainen lääketiede, yrttilääkintä, naturopatia, homeopatia, Ayurveda, energiahoito, perinnehoito, äänihoito ja lukemattomat muut perinteiset, ikivanhat hoitomenetelmät ja tietoperinteet. Suomen kokonaisvaltaisen terveydenhuollon keskusliitto ry:n sivuilta löytyy suomeksi erinomaista ja kattavaa tietoa siitä, mitä Perinteisellä lääketieteellä tarkoitetaan, millaisia lähestymistapoja ja traditioita sen alta löytyy. Suosittelen ihan jokaisen käydä lukemassa aiheesta hieman lisää, koska Suomessa näistä asioista ei saa tietoa virallisista kanavista. On hyvä siis aktivoitua itse, ottaa selvää, ja hankkia tietoa.

Länsimaalaiseen tieteeseen ja tutkimukseen vahvasti luottavien ja uskovien on hyvä myöskin tutustua oikeasti siihen, miten näitä asioita tutkitaan, ketkä tutkivat, ketkä rahoittavat tutkimukset ja ketkä julkaisevat tutkimukset, ennen kuin uskoo sokeasti mihinkään länsimaalaisen tutkimuksen saralla saatuihin ”tuloksiin” liittyen Perinteiseen lääketieteeseen tai sen vaikuttavuuteen. Olen itse kulkenut tässäkin asiassa pitkän matkan ääriskeptikosta, koululääketieteeseen ainoastaan luottavasta ja tieteellisen huuhaa- puheen levittäjästä (sokeasta tiedeuskovaisesta) Perinteisen lääketieteen hellään syleilyyn. Erityisesti juuri tämän puolen tutkiminen on kääntänyt minun intressini entistä vahvemmin Perinteisen lääketieteen puolelle. On todella hauskaa, kun oma tietoisuus aukeaa tavalla, joka mullistaa täysin koko maailmankatsomuksen ja kokemuskentän. Myöskin maailmalla matkustaminen ja erilaisiin uskomusjärjestelmiin ja terveydenhoito- ja hyvinvoinnin edistämismenetelmiin tutustuminen on mullistanut elämäni.

http://www.ktkl.fi/fi/kasitteet/cam-taydentava-ja-vaihtoehtoinen-laaketiede/

Vaikkakin omassa elämässäni olen päässyt pisteeseen, jossa en ole tarvinnut enää vuosiin länsimaalaista lääketiedettä, en sulje sitä pois, en vastusta sitä, enkä pidä sitä automaattisesti pahana. Jos tarvitsen joskus johonkin lääkäriä tai lääkkeitä, leikkausta tai muuta, niin tottahan toki otan senkin avun vastaan. Tosin minun kynnykseni ja tarpeeni lähteä hakemaan apua koululääketieteestä on varmasti täysin erilainen kuin jonkun muun. Jos en tarvitse, olen myös oikein tyytyväinen. Teen kuitenkin ihan kaikkeni, joka päivä, edistääkseni terveyttäni ja jatkuvasti parantaakseni itseäni elintavoillani, henkisellä hyvinvoinnillani, ravinnollani ja kaikilla mahdollisilla olosuhteilla, joiden ymmärrän vaikuttavan joka hetki hyvinvointiini. Jos minulle tulee nuha, otan tämän keholtani viestinä, että nyt pitää levätä, ottaa rauhallisemmin ja kuunnella itseään paremmin.Olen missannut jonkin viestin, tai olosuhteiden pakosta puskenut hieman yli voimavarojeni. Lepään, juon mesiangervoteetä hunajalla, otan auringonhattutippoja, syön kurkumaa, otan ravintolisäni, syön monipuolista ja ravinteikasta ruokaa ja parannan mikrobiomini toimintaa erilaisilla bakteerihapatetuilla tuotteilla, kuten kombutsalla ja hapankaalilla. Tarkastelen, missä kohtaa olen alkanut tehdä asioita, jotka eivät ole olleet 100% linjassa oman sisäisen ääneni ja hyvän oloni kanssa. Missä kohtaa olen puskenut, mitä voin oppia seuraavaa kertaa varten. Kohotan siis immuunipuolustukseni toimintaa ja pyrin tukemaan elimistöni luontaista kykyä parantaa itsensä, sen sijaan että hyökkäisin vierailevien bakteerien kimppuun tykein ja kanuunoin. Luotan kehoni omaan kykyyn parantaa itsensä. Minulla on kaappi täynnä itse kerättyjä yrttejä, jauhettuja adaptogeenisiä sieniä kuten pakuria ja reishiä, ashwagandhaa ja muita superfoodeja, pakastin täynnä itse kerättyjä marjoja täynnä vitamiineja ja vielä vähän viime kesäisiä oman pellon porkkanoita ja pottujakin varastossa. Siitä ei lääkkeet parane, ja lääkitsenkin itseäni ja perhettäni päivittäin ravinnon avulla.

Olen kiitollinen kaikesta mikä auttaa ihmisiä parantumaan, selviämään hengissä tai voimaan paremmin. Kaikki on täällä ihan syystä, joskus vain vähän unohdamme mikä on tarkoitettu mihinkin.  Länsimaalainen lääketiedekin on kulkenut pitkän matkan, ja tulee edelleenkin kehittymään ja muuttumaan ajan ja tietoisuuden niin salliessa. Hippokrates, länsimaalaisen lääketieteen isä, sanoi perimätiedon mukaan aikanaan: “Olkoon ruoka lääkkeesi ja lääke ruokaasi”. Tämä on täsmälleen sama viesti, kuin mitä Antti Heikkilä ja lukuisat muut terveyden ja hyvinvoinnin edistäjät tällä hetkellä jakavat ihmisille. Takaisin puutarhaan.

Olemme tulleet niin kauas perusasioista, että lääkärit eivät ymmärrä, että sillä on merkitystä mitä ihminen syö. Henkilökohtaisena esimerkkinä, minulta ei kysytty koskaan, kertaakaan koko vuosien lääkärissä ravaamisen aikana, sanallakaan ruokavaliostani. En väitä, etteikö Suomessakin olisi lääkäreitä, jotka ovat tietoisia ravinnon laadun merkityksestä ja yhteydestä terveyteen. Sanon vaan, että virallista informaatiota tarkastellessa kyllä huomaa, ettei ravinnon ja terveyden yhteyttä ole muistettu pitkään aikaan.

Se, kuinka määrätietoisesti valtiomme ja virallisten informaatiokanavien toimesta pyritään jatkuvasti rajoittamaan kansan pääsyä kiinni tietoon, jonka avulla he voisivat todella voida paremmin, kertoo minulle vain, että on aika alkaa käydä tätä keskustelua hieman äänekkäämmin. Kun elää itse todellisuudessa, jossa lääkkeet löytyvät pääsääntöisesti omalta takapihalta ja lähimetsästä, kylpyammeesta, elävästä vedestä, kosketuksesta, kukkien eetteristä, sydämen kuuntelemista (ihan muuten kuin stetoskoopilla), energian virtauksesta, luontaisesta kehon liikkeestä ja mineraalikunnan viisaudesta, on toki myöskin välimatka vallitsevaan mielipiteeseen melkoinen. Olen kuitenkin kulkenut tämän koko matkan, josta teille kerroin, ja tiedän että aito, oikea, kokonaisvaltainen hyvinvointi ei ole myytti, vaan omilla valinnoilla ja elämänmuutoksilla saavutettava ihana, luonnollinen tila. Niin kuin joku viisas on joskus tokaissut: ”Niiden, jotka sanovat, että se ei ole mahdollista, ei pitäisi häiritä niitä, jotka tekevät sitä.”

Mihin minä sekoitan tätä ruusujuurijauhetta?

Suomi on tällä hetkellä virallisesti maa, jossa ei saa parantua niin kuin huvittaa. Saa parantua vain virallisesti ja tieteellisesti hyväksytyin keinoin. Se on hassua. Kasveilla ei ole mitään parantavia vaikutuksia, ainakaan virallisesti kukaan ei saa niin väittää. Paitsi jos sen kasvin parantavat ainesosat on eristetty, laitettu pilleriin ja patentoitu, sillä on parantavia vaikutuksia – ja hintalappu. Millään muulla kuin koululääketieteellä ei virallisesti ole Suomessa mitään parantavia vaikutuksia. Virallisen lautasmallin pääpuolestapuhujan mukaan ”kalori on kalori”, tulipa se parsakaalista tai grillisipsistä. ADHD-diagnoosin saaneille ja amfetamiinilla lääkityille lapsille syötetään pullaa ja sokerisoppaa välipalaksi valtion toimesta, mikä kuulostaa ihan kamalalta, mutta on juuri niin kuin asia on. Olen itse joutunut myös olemaan se ihminen, joka on tarjoillut tätä pullaa tälle lapselle, ja se oli minulle viimeinen niitti ennen totaalista uranvaihtoa. Rokotteet ovat täynnä raskasmetalleja ja muita meitä todella vakavasti sairastuttavia, autismia ja narkolepsiaa, ja muita ”sivuvaikutuksia” aiheuttavia ainesosia. Tapaus tapauksen perään ihmisten elämät tuhoutuvat näiden vuoksi. Kuinka moni lääkäri koko maassa osaa kertoa sinulle, mikä on mikrobiomi ja miten siitä pidetään huolta? Jos sinut arvioidaan järjestelmän puolelta mielenterveytesi menettäneeksi, sinut pakkolääkitään ja suljetaan laitokseen vailla toivoa parantumisesta, saati vapaasta ihmiselämästä. Jos haluat synnyttää luonnollisesti kotona, lääkäri saattaa ihan vakavalla naamalla, ja tajuamattaan edes rikkovansa lakia, kiristää sinua lastensuojelulla ja sosiaalitoimella, muista syytöksistä puhumattakaan. Jos sanot, että osaat aivan itse pitää huolta lapsesi terveydestä, etkä tarvitse siihen valtion avustusta, sinut leimataan vähintäänkin vaaralliseksi, hankalaksi ja epäisänmaalliseksi. Ei sitä oikein tämän kauniimmin voi laittaa, sellaista se on. Ja kyllä se siitä. Tiedän, että tämä kaikki on jo muuttumassa kovaa vauhtia, eikä mene kauaa, että vallitseva todellisuus on jo täysin eri näköinen, koska itse asiassa aniharva ihminen haluaa enää elää tämänhetkisessä tilanteessa tai näkee sen tukevan aidosti hyvinvointiamme ja terveyttämme.

Länsimaalainen tiede ei usko, että minua on olemassa. Minulla on, kuten miljoonilla muilla ihmisillä – ja ultimaattisesti kaikilla ihmisillä – kyky lukea ihmisen hienokehojen tilaa niin, että pystyn tunnistamaan oireet ja häiriötilat, kun ne eivät ole vielä siirtyneet kehon terveydellisiksi oireiksi. Olen oppinut erilaisten Perinteisen lääketieteen ja värähtelylääketieteen keinoin purkamaan ja tasapainottamaan noita häiriötiloja niin, ettei sairautta synny. Tämä on kansanparannusta. Just sitä noituutta, ihan ihteensä. Paranemista kaikkein luonnollisimmillaan. Sitä, mitä länsimaalaiseen tieteeseen uskovat, mutta sitä suhteellisen huonosti ymmärtävät ihmiset kutsuvat usein huuhaaksi – oikeat tiedemiehet kyllä tietävät tieteen rajoitukset ja myöskin sen, kuinka valtavasti näitä asioita itse asiassa on jo pystytty tutkimaan myös tieteen saralla. Tämä on kaukaisen menneisyyden, mutta myös tulevaisuuden lääketiedettä. Maailmalla jo tuttu juttu, Suomessa unohtunut, nyt uusi ja vähän jännittävä. Paraneminen vaatii usein pieniä tai valtavan suuria elämäntapamuutoksia, tunnetyöskentelyä, kykyä ja halukkuutta tunnistaa egonsa ja oppia laittamaan se syrjään. Kaiken valheellisuuden, salailun, manipulaation ja pelon tunnistamista itsessä. Varjon integroimista. Lempeyttä, rakkautta ja hoivaa itseä kohtaan. Erilaisia harjoituksia, tasapainottavia hoitoja. Lepoa, uudelleenkalibrointia. Jumalattomasti mustaa huumoria. Metsää, metsää, metsää. Jollekin työpaikan vaihtoa, toiselle parisuhteen uusimista, kolmannelle sen ymmärtämistä, että hänellä on jo aivan kaikki mitä hän on koskaan toivonut. Häpeässä vellomista. Kehon liikuttamista erilaisin tavoin. Yhteyttä, kanssaihmisen kohtaamista sydämen tasolla. Uskallusta katsoa traumoja, joita on kantanut mukanaan. Anteeksiantoa itselleen ja muille. Paljon erikoisen makuisia superfoodeja, ja kokeiluja, miten ne saa nautittua mahdollisimman siedettävän makuisina kolme kertaa päivässä. Sen tajuamista, että mustikka on semmoinen superfood. Oksentamista, itkua, hikoilua ja paljon erilaisia kehon eritteitä ja puhdistusoireita. Matka on jokaiselle aivan oman näköisensä, ja siinä se kauneus piileekin. On kuitenkin tiettyjä yhdistäviä tekijöitä, joilla jokainen ihminen voi hyvin nopeassa tahdissa lähteä parantamaan omaa hyvinvointiaan.

Se, haluaako Perinteistä lääketiedettä yhdistää koululääketieteen kanssa, on aivan jokaisen oma päätös ja oman harkinnan varassa. Kehotan aina ottamaan avun vastaan, tulipa se mistä hyvänsä, jos se vain tuntuu itsestä oikealta – ja luottamaan tuohon omaan tuntemukseen. Kaikelle on paikkansa. Pääasia on paraneminen, kestävän hyvän olon löytäminen, ei se, millä keinoin se saavutetaan. Ja kukaan muu kuin sinä itse ei voi tehdä päätöksiä sinun puolestasi siitä, mikä on sinulle hyväksi. Ei kukaan.

Tulla tietoiseksi, menettämättä uskoaan. Siinä on taikaa. Kaikki on rakkautta, niin valo kuin varjokin. Se kaikki auttaa meitä palaamaan sydämemme kotiin ja elämään hyvää, tervettä ja onnellista ihmiselämää.

Kaikella rakkaudella ja terveydeksi,
Emma <3

 

 

 

Lisää kirjoittajalta Pohjoisen Valkoinen Noita

Punainen Kuu – paluu naiseuden luontoon

Maailma jossa naisen keho on häiriöksi ”Monille naisille kuukautiset ovat kivulias ja...
Lue lisää

5 Kommenttia

  • Kiitos tekstistä! Tämä on juurikin kuinka itse ajattelen terveydenhoito alan ammattilaisena, joskin tuskin aijon työhöni enää palata vallitsevan influessa rokotepakon takia.
    Olet ihan oikeassa, että nyt ei kannata lannistua vaikka meidät koitetaan hiljentää. Kyllä luonto omista huolen pitää ❤️

  • Olen myös entinen terveydenhuoltoalan ammattilainen. Sairastuin sairaalan sisäilmasta ja sain potkut 2017. Lääkkeitä lykkättiin joka sairauteen, että olisin pystynyt tekemään töitä likaisessa sisäilmassa. Vähitellen olen tervehtynyt. Olen ollut paljon metsässä ja järven rannalla. Hengittänyt puhdasta ulkoilmaa. Syönyt marjoja ja lisäravinteita, opiskellut energiahoitoa, meditoinut, taiteillut. Luonto ja itsensä kuuntelu parantaa.

  • Kiitos ihanan aidosta vuodatuksestasi! Olen täysin samoilla linjoilla ja tällä hetkellä hyvää vauhtia paranemassa kroonisesta poskiontelotulehduksesta, ilman kortisoneja ja leikkausta. Elämän Muutoksen voimaa on vaikea uskoa, ennenkö sen itse kokee. Pidetään ääntä, kyllä se sieltä kantaa. Kuten sanottu, nämä asiat eivät sulje toisiaan pois, molemmilla on paikkansa. Hyvää kevättä!

  • Todella upea kirjoitus, kiitos ❤❤✌ !!
    Rakkautta, lempeyttä ja luonnon hoivaa,
    Julia Kuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.