Tärkeää tietoa kehon tilasta – Health Concept Analyzer -ravintoainemittauksessa

Kaikenlaiset kehon tilaa mittaavat testit ovat kiinnostaneet itseäni jo vuosia. Olen teetättänyt mm. hivenaineanalyyseja sekä rasvahappotestejä ja näiden testien avulla olen saanut suuntaa siitä, millaisia asioita juuri minun kannattaa painottaa ravinnossa ja minkälaisia puhdistuksia ja ravintolisiä on syytä ottaa. Testaamalla itseään voi saada selityksen erilaisille oireille, joille lääkäristä ei välttämättä löydy apua. Lisäksi monilla tuntuu usein heräävän kysymys, mistä tietää, mitä vitamiineja ja nappeja kannattaa popsia? Voivatko ne olla turhia ja valuvatko rahat vessanpöntöstä alas? Erilaisten testien avulla voimme saada suuntaa juuri omasta tilastamme.Tällä kertaa piipahdin Tampereen Koskipuistossa sijaitsevassa Hyvä olo Ilonassa, jonka pyörittäjä Ilona on meille ennestään tuttu. Ilonalla on koululääketieteen tausta, mutta hän on ajautunut vuosien varrella mielummin selvittämään oireiden syitä kuin sairauden hoitoa ja täten hyödyntää niin koululääketieteen kuin täydentävien hoitojen osaamista auttaessaan asiakkaitaan. Ilona kertoi jo vuosi sitten tästä mielenkiintoisesta, melko kokonaisvaltaisesta ravintoainemittauksesta, joka on ilmeisesti aika uusi juttu Suomessa. Testi kiinnosti itseäni erityisesti sen vuoksi, että se tuntui kattavalta, mutta silti edulliselta verrattuna moniin yksittäisiä asioita mittaaviin testeihin.

Tämä kyseinen Health Concept Analyzer ravintoainemittaus kertoo kehon pitoisuuksista koskien seuraavia osa-alueita:

– vitamiinit
– kivennäis- ja hivenaineet
– ihon hyvinvointi
– happo- ja emästasapaino
– ruoansulatus
– sydän ja verisuonet
– aivot ja keskushermosto
– luunmineraalitiheydet
– raskasmetallit ja haitalliset aineet
– immuunijärjestelmä

Olin aikomassa mittaukseen jo vajaa vuosi sitten, mutta raskausaikana tulokset voivat vääristyä. Siispä nyt oli hyvä aika mennä tsekkaamaan, missä mennään. Kiinnosti tietää erityisesti raskauden ja imetyksen mahdollinen kulutus eri mineraaleihin ja vitamiineihin.

Testi tehdään magneettiresonanssia käyttäen. Mitä se tarkoittaa?

Hyvä olo Ilonan sivuilta:
Magneettiresonanssianalyysi on esimerkiksi ultraäänitutkimuksen tai magneettikuvauksen kaltainen terveydentilan arviointimenetelmä. Kämmenellä pidettävä sensori kokoaa muutamassa minuutissa tietoja elimistön eri osien toiminnoista.

Magneettiresonanssianalyysi tarjoaa uusia mahdollisuuksia aineiden tutkimiseen. Se mittaa tutkittavan aineen reaktiovoimakkuuden ja -tavan määritttää niiden poikkeavuuden normaalista vertaamalla reaktiota muihin aineisiin. Mittaus on nopea ja kivuton, mutta 13 eri osa-alueen mittaukseen varaamme 45 min aikaa. On mahdollista tehdä myös kuuden osa-alueen mittaus, jolloin aika on 30 min. 

Ilona kertoi, että testi antaa tietoa sinusta solutasolta. Tämän vuoksi voimme nähdä solutason epätasapainotilat ja ennen kuin oireita ja vaivoja tulee pidemmälle kudoksiin. Erinomainen testi siis sairauksien ennaltaehkäisyyn. Mittaustarkkuus on 96% eli aika luotettava.

Heti ensimmäisenä testi läväyttää ruutuun tärkeitä tietoja kehon nestetasapainosta, hapesta sekä pH:sta. Itselläni ne kaikki olivat hyvällä mallilla. Ilona kertoi, että kun on tehnyt testejä paljon, niin jo tässä kohtaa monella näkyy punaista. Jo parikymppisillä nuorilla on kuulemma selvää happamuutta kehossa. Ja kuten tiedämme, kehon happamuus blokkaa monia tekijöitä, mm. häiritsee ravinteiden imeytymistä ja täten teemme turhaa työtä ottaessamme vitamiinipillereitä, jotka eivät pysty imeytymään happamassa ympäristössä. A ja O olisikin ensin saada kehon neste, happi ja pH-tasapainot kuntoon niinkuin olen kertonut myös kirjassani.Tämän jälkeen kävimme läpi muut kohdat ja sain kokonaisuudessaan mielenkiintoista tietoa terveydestäni, joka tuntui käyvän jälkeen. Useimmissa kohdissa arvot olivat hyvät, esimerkiksi suolahappo näytti nyt toimivan hyvin vatsassani – kiitos muutaman vuoden korjausliikkeen. Suolahappo on yksi tekijä, mistä on vajetta suurimmalla osalla. Tajusin myös, että en ole kokenut ähkyn tunnetta aikoihin, Ilonan sitä kysyessä. Ehkä tässä on yksi syy siihen, vaikka ei ole tosin tehnyt mieli edes syödä itseään ähkyyn moneen vuoteen.

Vitamiinit ja mineraalit olivat enimmäkseen hyvällä tasolla. Olenkin raskauden ja imetyksen aikana ottanut ravinteita reilummalla kädellä purkista sekä yhtä lailla panostanut siihen, että ne imeytyisi mm. veden, suolamineraalien, suolahapon ja pH:n tasapainotuksen avulla. Lieviä vajeita oli mm.magnesiumista ja sinkistä, jotka olivat jo aika arvattavia. Magnesiumista minulla on ollut vajetta niin kauan, että sen optimointi kestää varmaan vielä vuosia. Sinkkiä taas kuluu raskausaikana moninkertaisesti.

Vitamiinipuolta en ole aiemmin testannut ja se näytti, että A ja E-vitamiineja olisi syytä nyt tankata reilummin, niistä oli jonkin verran vajetta. B:t minulla oli hyvällä tasolla ja niitä olenkin ottanut monivitamiinissa suosituksia reilummin jo pitkään, samoin kuin C:tä ja D:tä. Lisäksi testi mittasi mm. luuston kuntoa kokonaisuudessaan, aminohappoja, sydämen, ihon ja verisuonen kuntoa, sähkömagneettista säteilyä, joka itsellä oli valitettavasti koholla, samoin kuin torjunta-ainejäämät.  Ilona sanoikin, että tietyillä tekijöillä korjaantuminen kestää pidempään. Jos on elänyt 30 vuotta huolimattomammin, niin voi odottaa että menee jopa 10 vuotta että saadaan jokin asia hyvään tilaan. Tärkeää on tehdä parhaansa, mutta kaikkeen emme voi vaikuttaa.

Poikkesin testin jälkeen hakemassa  tocotrienolsia, e-vitamiinin erinomaisen lähteen sekä monivitamiinin, jossa on reilummin A:ta ja E:tä. Lisäksi ajattelin satsata itse tehdyn porkkanamehun tekoon. Katsotaan tilannetta jälleen puolen vuoden päästä, jolloin uusintatesti kannattaa teettää. Ilona suositteli, että myös kilppariarvot kannattaisi tsekata, vaikka jodi, sinkki ja seleeni olivatkin hyvällä tasolla.

Suosittelen tätä testiä jokaiselle, jota asia kiinnostaa. Erityisesti ne, joilla on terveyden kanssa haasteita tai asia mietityttää muuten. Myös äidit ovat tärkeä kohderyhmä, koska heillä kulutus on usein suurempaa.

Hyvä Olo Ilonassa tehdään myös monenlaisia rentoutushoitoja. Ilona vinkkasi, että kohderyhmääni saattaa kiinnostaa erityisesti synnytyksen käynnistykset vyöhyketerapian avulla. Näitä hän on tehnyt paljon ja voin sanoa, että suosittelen tätä luonnollista käynnistämistapaa niin paljon enemmän, kuin lääkkeellistä.

Mikäli päädyt tähän testiin tai muuhun Hyvä Olo Ilona – palveluun, saat 10€ alennuksen käyttämällä tilausta tehdessäsi koodia: HH02.

Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2 / Heidi Harju

Sinä et ole yksin! – Tarinani eräästä päivästä, jota en olisi halunnut, mutta joka minulle TAAS annettiin

Halusin kirjoittaa rehellisen tekstin eräästä päivästäni kuluneella viikolla. Haluan myös sanoa, että...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.