Kasvoton Soturi, tapaaminen lapsuudenystävän kanssa..

 

 

 

 

Tapaaminen lapsuudenystävän kanssa

 

Kasvoton soturi herää säpsähtäen siihen, ettei ole muistanut vetää kelloaan viime yönä, eikä varsinkaan  muistanut virittää sitä herättämään. Hänellä on tärkeä tapaaminen tiedossa tänään, erään ystävän kanssa. Yllättäen  hän huomaa  kuitenkin heränneensä ajoissa, kaikesta huolimatta. Hän muistelee tuota lapsuudenystävää, jota on menossa tapaamaan tänään. He olivat hyviä kavereita jo lapsuuden aikana.

 

 

Photo by Brandi Redd

 

Nyt kuitenkin hetken ajateltua ystävänsä elämäntapoja, hänelle alkaa valkenemaan että heidän elämän suunta on viemässä heitä eri suuntiin kuin alun perin ajatteli. Hän havainnoi, että he matkaavat erilaisia elämänarvoja mukaillen. Kasvoton soturi miettii tuota kohtaamisen tarkoitusta jo ennalta. Periaatteessa voin aikomuksen voiman avulla määrittää  sen, mikä tuon tapaamisen tarkoitus, joko on tai voi olla. Lopputuloksesta huolimatta. Sen ajatteleminen saa hänet jo hyvälle tuulelle. Helpottava ajatus, ettei tarvitse päättää kaikkea heti kerralla vaan voin suhteuttaa omaa toimintaani siihen ympäristöön, joka kyseisellä hetkellä on tai tulee olemaan.

 

He ovat sopineet tapaamisen yhteen tuttuun ravintolaan, jossa he ovat tavanneet muutaman kerran aiemmin. Hän lähtee kaupungille, sovittuun ravintolaan. Kasvoton soturi saapuu ravintolan ovelle ja astuu sisään. Tunnelma on viihtyisä sekä valaistuksen että värimaailman osalta. Seinät ovat tumman sävyiset ja viininpunaiset kuten usein on tapana olla ravintoloissa, ehkä siksi että se palvelee sitä rauhoittumista, jota eräällä tavalla uskoakseni pyritään saamaan aikaan siellä vierailijoille. Ravintola on itseasiassa aika pieni.

Photo by Louis Hansel

 

 

Hyvä. Sopii paremmin minun makuun, kasvoton soturi ajattelee. Vähemmän ihmisiä ja enemmän mahdollisuuksia, juurikin rauhoittumiselle. Hänen ystävä on saapunut jo paikalle odottelemaan. He kättelevät ja tervehtivät. Keskustelu etenee avoimesti ja vastaanotto on tuttavallinen, kasvoton soturi huomaa kuitenkin jotain erikoista. Hän ajattelee mielessään, että jokin on muuttunut. Ystävä kerskuu vain omilla viime aikaisilla saavutuksilla ja kokemuksilla, eikä niinkään ole kiinnostunut sen syvällisemmistä asioista.

 

Kasvoton soturi kuitenkin muistaa erään ohjenuoran, jonka on saanut. Se menee kutakuinkin seuraavasti. Anna sijaa erilaisille ihmisille, sillä he voivat muuttua tai vaihtaa suuntaansa. Jokainen ihminen etenee elämässä omalla tavallaan. Kasvoton soturi muistaa kuitenkin, ettei mitään ohjeistusta tule ottaa kirjaimellisesti vaan hän soveltaa niiden oppeja näihin kohtaamisiin toisten kanssa. Hän muistaa että voi hyödyntää muunlaisia menetelmiä, jotka edesauttaa toisten kohtaamisessa, kuin myös itsensä toteuttamisessa ja kokonaisuuden hahmottamisessa. Tuomitsemisen sijaan,  päätyy kuuntelemaan ystävänsä puheita ja näkemyksiä. Hän asettaa kiinnostuksen sille tasolle kuin se on soveliasta, tilanteen luonteen kannalta ja jälleen hän voi jatkaa elämäänsä hieman avoimemmin mielin.

 

***

 

Kasvoton soturi, blogitekstit ovat osa mieheyden voima yhteisöä. Lisää mieheyden voiman toiminnasta löydät tästä linkistä. Jari Kenttämaa  (kasvoton soturi bloggaaja) on hyvinvointivalmentaja, urheiluhieroja sekä urheiluvalmentaja. Lisää hänen toiminnasta löydät seuraavista linkeistä.

Hyvinvointivalmennus

Urheiluhieronta- ja Valmennus

Instagram

Youtube

 

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.